A napokban szerepelt Révész Attila, az NB I-es Kisvárda sportigazgatója az M4 Sport magazinműsorában, ahol őszintén és keményen fogalmazva mesélte el, hogy milyen változásokat sürget a játékosokkal és azok párjaival/feleségeivel szemben.

A sportvezető elmondta, hogy nem csak abban hisz, hogy a rengeteg erőnléti edzés és a taktika hozhat eredményt, szerinte a focisták magánéletében is vannak olyan sarkalatos pontok, melyek megváltoztatásával fejlődhet a játékuk.

Révész így nem volt rest felkeresni játékosainak párjait/feleségeit, hogy rajtuk keresztül találjon megoldást a játékosok mentális állapotát is befolyásoló magánéleti problémákra.

Révész így vezette fel a nem megszokott vezetői stratégiáját:

„Korábban alkalmazott technikát vettünk elő azzal, hogy a feleségekhez, barátnőkhöz szóltam. Meghívtuk őket, beszéltem velük, és tőlük kértem számon a játékosok teljesítményét.
Mindenkihez más hangon kellett szólni, de vállalták, hogy minden eszközzel a segítségünkre lesznek, és megértetik a párjukkal: nekik az elsődleges feladatuk az, hogy a pályán jó teljesítményt nyújtsanak. Részletekbe nem szeretnék belemenni a beszélgetéseket illetően, mert voltak olyan diszkrét kérdések, amelyekre a szájukat elhúzva válaszoltak,
de a felelősségüket szerettem volna éreztetni velük.”

A férfi azonban nem volt rest a műsor nézőivel is megosztani, pontosan milyen kéréseket intézett a focistafeleséghez:

“Jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétáljanak majd, és jól érezzék magukat, hanem azt, hogy a férjüket otthon engedjék aludni, akik ne a kisgyerekkel egy szobában legyenek, és ne várják el azt, hogy éjszaka a futballista keljen fel a gyerekhez, mert ez nagyon sok esetben előfordult.” – mondta kissé nyersen Révész.

A vezető ezután azt is elárulta, kiknek szólt leginkább a mondanivalója:

“Úgyhogy arra szerettem volna a hölgyeket ösztökélni, gondolva itt elsősorban a külföldi játékosok párjaira, hogy ha szeretnének Magyarországon, ilyen jó körülmények között maradni, akkor nekik is feladatuk van, és a barátjukat, férjüket a legjobb állapotba kell hozni.”

A Kisvárda sportigazgatója ezután azt is megemlítette, hogy olyan kéréssel fordult még a feleségekhez, barátnőkhöz, hogy ne csak a meccsek, hanem az edzések után is hagyják a futballistákat pihenni, és lehetőleg ne terheljék azokat házimunkával sem.

Azoknak, akik ezt olvasva csak legyintenének, hogy: ‘Ohh, ugyan…az a pár külföldi játékos nem befolyásolhatja nagyban egy NB1-es csapat teljesítményét’, tudniuk kell, hogy a Kisvárda játékosainak több, mint a fele légiós, azaz külföldről hazánkba igazolt játékos, így igazán fontos, hogy az eltérő kultúrából érkező, más családmodellel rendelkező játékosok is megértsék, hogy itt bizony nem babra megy a játék.

Neked mi a véleményed a vezetőedző kijelentéseivel kapcsolatban?
Szerinted jogosan kérte ilyenre a játékosok párjait?
Írd meg véleményed kommentben!