Érdekes Cikkek

Izgalmas hírek és ötletes tippek egy helyen

Otthon

Melyik pezsgős pohár típus illik hozzám?

A különféle pezsgők és habzóborok széles választékának megjelenésével a hozzájuk kapcsolódó üveg poharak kínálata is folyamatosan bővült az idők folyamán. Lássuk, hogy milyen alapvető pezsgős pohár formákkal találkozhatunk, és vegyük sorra, hogy mikor melyiket érdemes választanunk.

Flute

A flute egy keskeny, vékony szárú és magas pezsgős pohár típus. A flute pezsgős pohár tervezésének célja, hogy a benne található ital minél hosszabb ideig megőrizze pezsgését. A hosszú, keskeny forma csökkenti annak lehetőségét, hogy a pezsgő nagyobb felszínen érintkezzen a levegővel, így a buborékok tovább megmaradnak, és intenzívebb élménnyé teszik a pezsgő elfogyasztását.

A flute pezsgőspoharak stílusosak és elegánsak, így ideálisak esküvőkre, évfordulókra vagy más különleges eseményekre. A magas szár és a kecses kialakítás kifinomultsággal és eleganciával járul hozzá az ünnep egyedülálló hangulatához.

Tulipán

A tulipán pezsgőspoharakat a széles alap és a felfelé táguló, majd összeszűkülő forma jellemzi, ami emlékeztet egy tulipán virágra. Ez a kialakítás nemcsak esztétikailag vonzó, de segít megőrizni a pezsgő aromáját és ízét, akár egy boros pohár esetében.

Egy tulipán pezsgős pohár rendszerint vékony szárral rendelkezik, mely biztosítja a stabil fogást és hozzájárul az elegáns megjelenéshez. A szár lehetővé teszi, hogy a poharat a talpánál fogva tartsuk, ezáltal minimalizálva a pezsgő melegedését a kéz hője által. A tulipán pezsgős pohár mellett megtaláljuk annak öblösebb változatát is, az úgynevezett szélesebb tulipánt, amit a szakértők kimondottan érettebb pezsgőkhöz ajánlanak.

Coupe

A coupe pezsgőspohár egy kerekded, alacsony talpú pohártípus, melyet hagyományosan szintén pezsgő kóstolásához alkalmaznak. A kialakítása kerekded és domború, emlékeztetve minket a martini pohárra. Ikonikus formavilággal rendelkezik és nagyon népszerű a retro és vintage stílusú rendezvényeken.

A kerekded forma szépen kiemeli a pezsgőt, és a pohár alacsony kialakítása miatt az ital szélesebb felszínen érintkezik a levegővel, a buborékok gyorsabban elillannak, aminek köszönhetően maga a pezsgő is lágyabb lesz.

Egy pezsgős pohár ajándékként nemcsak praktikus, de maradandó emléket is teremt, különösen, ha személyre szabott vagy különleges kialakítású. A Black Crystal termékkínálatában kizárólag prémium kategóriás poharakkal találkozhatunk. Hogy poharaink sokáig elegáns társaink maradjanak, a mosogatógép programját mindig alacsonyabb hőfokra állítsuk, elkerülve ezáltal a poharak repedését és törését.