Érdekes Cikkek

Izgalmas hírek és ötletes tippek egy helyen

Autó

Márkafüggetlen autószerviz előnyei

Futóműjavítás, fékjavítás, váltójavítás, gumicsere, általános átvizsgálás. Csak néhány példa, amiért járművünket gyakran visszük szervizbe. Az ilyen feladatok nem konkrét hibák javítását jelenti, sokkal inkább az eszköz használatából adódó természetes kopások okozta komolyabb gondok megelőzését, a jármű karbantartását. Egy új, garanciális autó esetében ezeket jellemzően a márkaszerviz végzi, bár bizonyos megkötések mellett nem veszik el a garancia, ha a karbantartást nem a hivatalos, gyári szervizhálózat egyik műhelye végzi el. Idősebb autóknál – amikor a legtöbb kopás realizálódik – felértékelődik a karbantartás. Sajnos pont ilyenkor szokott elmaradni a rendszeres átvizsgálás, mivel az már nem kötelező a garancia megőrzéséhez.

Az általános ellenőrzéseket a márkafüggetlen autószervizek is jól el tudják végezni. Több előnye is van annak, ha márkafüggetlen autószerviz mellett döntünk. Ilyenkor rögtön az árra gondol a legtöbb tulajdonos – ami sokszor igaz is – de nem ez a legfontosabb érv. A márkafüggetlen szervizek komoly tapasztalatra tettek szert több márka javításában, a szakemberek látóköre szélesebb. A szolgáltatás jobban tud alkalmazkodni az egyéni igényekhez és az alkatrészek kiválasztásában is nagyobb szabadsága van az ilyen műhelyeknek. A várakozási idő jellemzően alacsony.

Autót ma már messze nem egy életre vásárolunk, maximum néhány évre. Szerelőre viszont mindig szükségünk lesz. Egy márkafüggetlen szakember akkor is megbízható partnerünk marad a jármű karbantartásában és szervizelésében, ha később másik márka mellett döntünk. Ha a családban több autó van, nem kell több szervizt találnunk csak azért, mert a járművek eltérő márkájúak.

Tény és való ugyanakkor, hogy a márkafüggetlen szervizek minősége nagyon eltérő. Vannak köztük nagyon profi, évtizedek óta működő családi vállalkozások, mint az Autó Pátkai és kizárólag áraikkal versenyezni próbáló kóklerek, akiknek sem tudásuk, sem felszerelésük nem elégséges a megfelelő minőségű munka elvégzéséhez. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szerviz választásakor a felszereltséget és a szakértelmet helyezzük előtérbe.