Érdekes Cikkek

Izgalmas hírek és ötletes tippek egy helyen

Szolgáltatás

Idealizálás és projekció a társkereső folyamatokban

Az online társkereső oldalak sok tekintetben különböznek a való életben történő találkozásoktól.

Egy nemrégiben történt felmérés szerint annak ellenére, hogy az online társkereső webhelyeket és alkalmazásokat látogató felhasználók száma permanensen növekszik, azoknak a száma is egyre nagyobb lesz, akik csupán rövid ideig (néhány hónap) maradnak együtt azzal, akivel a virtuális térben találkoztak.

Talán a projekció még erősebb lehet az online beszélgetések alkalmával?

A kivetítés és az idealizálás erősen félrevezető tényezők, erejük abban rejlik, hogy képtelenek vagyunk látni a valóságot. Minél kevésbé ismerjük a saját lelki felépítésünket, minél többet szorongunk, és minél kevésbé vagyunk tudatosak, annál nagyobb eséllyel tesszük ki magunkat a projekció jelenségének.

Ilyenkor azt hisszük, hogy mélyen szerelmesek vagyunk. Ez gyakran megesik azokkal is, akik alig néhány hete beszélgetnek egy kedves, vonzó idegennel az interneten, a társkereső oldalak egyikén. Soha életükben nem találkoztak vele, fogalmuk sincs arról, hogy milyen benyomások érnék őket, ha személyes találkozásra kerülne sor, de úgy gondolják, hogy szerelmesek, és megállás nélkül arról a személyről álmodoznak.

Vajon meg lehet különböztetni a projekciót a valódi szerelemtől?

Kitartó önvizsgálattal, és a tények reális átgondolásával igen. Ez persze nem mindig megy egyből, de sok odafigyelésel és gyakorlással elsajátítható. Rengeteg könyv foglalkozik önfejlesztéssel, és technikai leírásokat alkalmaz arra vonatkozóan, hogy miként ismerhetjük meg jobban saját magunkat, és hogyan realizálhatjuk az érzelmeinket az események tükrében.

Érdemes időt és energiát áldozni ezekre a folyamatokra, hiszen ezzel megágyazunk egy érett jövőbeli párkapcsolat számára is. A társkereső oldalak helyett választhatjuk a személyes párközvetítés lehetőséget is. Az exkluzív és személyre szabott szolgáltatás alapját képezi, hogy a párközvetítő objektív véleményével segít át minket az önismereti kérdéseken, amikor megalkotjuk a részletes társkereső profilunkat.