Érdekes Cikkek

Izgalmas hírek és ötletes tippek egy helyen

Család

Romantikus jegyek egy esküvői ruha megjelenésében

Habár a romantikát nem a viselt öltözék határozza meg, az esküvői ruha kapcsán gyakran mégiscsak jelentősen előtérbe kerül a romantikus jegyek kihangsúlyozása.

Egy romantikus esküvői ruha álmodozó és kifinomult, nőies hangulatot áraszt. Jellemzőek a lágy szövetek, a bonyolult csipkék, valamint a puhán, rétegesen leomló sziluettek. A célja, hogy a menyasszony igazi mesebeli hercegnőnek érezze magát az esküvője napján.

Egy menyasszonyi ruha romantikussá válhat számos olyan tényezőtől, amelyek hozzájárulnak az érzelmek és hangulat megteremtéséhez. A csipke, a selyem vagy tüll könnyedek és érzéki hatást keltenek. A kialakítás vonatkozásában legtöbbször a báli ruha fazon, vagy éppen egy hosszabb, fodrosabb vagy lengébb szabású modell képe idéződik fel bennünk, ha egy végtelenül romantikus öltözéket képzelünk magunk elé. Ez persze meglehetősen szubjektív, pontosan annyira, mint maga a romantika fogalma, de kijelenthető, hogy sokkal inkább egy ehhez hasonló vizuális kép jelenik meg előttünk, nem pedig egy minimalista és futurisztikus menyasszonyi ruha képe, vagy egy sikkes kosztümé. Az elegáns és nőies vonalak segítenek megteremteni az álomszerű megjelenést.

A romantikus kollekció részét képezhetik a csipke részletek, hímzések vagy egyéb romantikus díszítések.. A virág örök érvényű romantikus elem, és felidézi számunkra a természet szépségeit.

Bár a hagyományos esküvői ruhák általában fehérek vagy krémszínűek, néhány romantikus hatást keltő ruha esetében a pasztell vagy lágy színek is előfordulhatnak. Például a rózsaszín, a púderkék vagy a halvány lila szín romantikus hangulatot teremthet, a még királynőibb megjelenést pedig lágy arany részletekkel is fokozhatjuk. Az olyan apró elemek, mint a masnik, csipkeujjak, fodrok vagy szalagok, az illatos virágokból készült hajdíszek vagy a finom ékszerek is hozzájárulhatnak a romantikus megjelenéshez.

A romantikát ennek ellenére valóban a menyasszony képviseli azzal, hogy önbizalommal, boldogsággal és szeretettel telve jelenik meg a viselt esküvői ruhában. Budapest esküvői ruha szalon vonatkozásában gazdag kínálattal rendelkezik. Az Almássy Éva szalonban több évtizedes szakértelemmel és kifinomult kreációkkal találkozhatunk, függetlenül attól, hogy mit is jelent számunkra pontosan a romantikus megjelenés.