Cikkünk főszereplője egy nagyon tehetséges ruhatervező, akit Sylvie Facon néven ismer az egész világ. A hölgy arról híres, hogy egyedi ruhakölteményeket tervez, ami túlmutat minden képzeleten. Vannak ruhák, amiket könyvből vagy hegedűből és kottákból készített el. Amikor az emberek először látták a munkáját nem akarták elhinni, hogy ez valóban lehetséges. A leghíresebb ruháját úgy tervezte meg, hogy az tükrözze a Franciaországban található Arras város minden gyönyörűségét. Így jött létre a „Hommage à Arras”. A viseleten minden van, ami szem-szájnak ingere, hiszen csodálatosan kialakított kézzel készített kép díszíti a hasi részt, ezen felül pedig rengeteg csipke, gyöngy és egyéb díszítő elem ékesíti, amelyről a francia történelem és divat jut mindenki eszébe.

Az efféle ruhakölteményeknek az elkészítésére a mesék és a benne található női szereplők ihlették. Elszántságának köszönhetően, olyan kifinomult és aprólékosan kidolgozott minden egyes alkotása. Mai cikkünkben néhányat el is hoztunk nektek.

Íme a könyvből készített ruhája, melynek alja egy az egyben olyan, mintha lapokból lenne megcsinálva.

Látszik, hogy a felsőrész csukott könyvek mintája szerint van kialakítva.

Minden egyes kötet és regény, aprólékosan van kidolgozva, hogy pontosan olyan legyen, mintha igazi lenne.

A fűzős megoldás miatt igazi mesebeli hercegnőnek érezheti magát az, aki felveszi.

Ez itt a leghíresebb ruhája a Hommage à Arras.

A hasi részen egy nagyon szép kézzel készített festmény látható, amit körülvesz egy boltív.

Nektek melyik hercegnő jut erről a ruháról eszetekbe?

És itt látható a hegedűből, valamint a kottából készített ruha.

A szoknya rész áll a kottákból…

A felső rész pedig a hangszerből, melyhez kiegészítőként tartozik egy hegedű vonó.

Ezt pedig úgy alakították ki, mintha fűszálakból lenne összefűzve. A kivitelezésért és az ötletért is csillagos ötöst érdemel.

Ezen a képen látható, hogy egyszerre több ruhán is dolgozik. A háttérben lévő darab egy fonott kosár melyből virágok lógnak ki.

Vajon erre a Hattyúk tava színdarab ihlette?

Erről a ruháról, nekem leginkább a Csipkerózsika című rajzfilm jut eszembe, mikor Fülöp herceg megy és megmenti a gonosz Demónától, Hajnal hercegnőt.

Elképesztő… bele se merek gondolni, mennyi időt vesz igénybe egy ilyen ruci elkészítése és megfestése.

Tündérfalva egyik lakója lehet?