Ha te is úgy gondolod, hogy a szerencse csupán véletlen és semmi köze az akaratodhoz, akkor ideje meggondolnod magad. Természetesen a varázslatok és babonák nem működőképesek. Richard Wisemann, brit pszichológus szerint mi magunk is befolyásolhatjuk a saját szerencsénket. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehetsz elképesztően szerencsés.

A legtöbb ember számára a szerencse egy meghatározhatatlan, hirtelen és váratlan dolog. Egy olyan dolog, amiben vagy hiszünk vagy nem.

Richard Wiseman vizsgálta a szerencse jelenségét és azt is bebizonyította, hogy az emberek nem szerencsések vagy szerencsének születtek. A szerencse nem más, mint a te hozzáállásod. A szerencsés emberek nyitottabbak, mosolygósak, míg a többiek feszültebbek, szorongók és boldogtalanok. A megragadott lehetőségek nyújtják magát a szerencsét. Wiseman megnyitotta a Szerencse Iskolát is, annak érdekében, hogy növelje a szerencsés emberek számát a világon. Ezzel kapcsolatban pedig megosztott néhány gyakorlatot és trükköt. Próbáld ki őket te is!

Maximalizáld a lehetőségeket!

Azok az emberek, akik állandóan panaszkodnak, sokkal kevesebb lehetőséget kapnak. Nem lesznek sikeresek a munkahelyen, nem találkoznak a tökéletes partnerrel és nem teljesülnek az álmaik sem. A fő probléma minden esetben a figyelmetlenség és a kockázatvállalástól való félelem. Mindig tartsd nyitva a szemed és az elméd, ne várj arra, amíg a dolgok maguktól megtörténnek. Ne félj az ismeretlentől!

Hallgass a megérzéseidre!

A szerencsés emberek mindig hallgatnak a testük és az elméjük által küldött jelekre és megtanulják azokat a megfelelően olvasni. A szerencsétlen emberek viszont szorongók, nem támaszkodnak az intuíciójukra és félnek is tőle.

Várd a jó szerencsét!

A legtöbb ember attól lesz optimista, hogy azt hiszi szerencsés. Az azonban lehetetlen, hogy valaki állandóan és mindenben szerencsés legyen. A pozitív hozzáállás azonban, segít megbirkózni a kudarcokkal, így nincs semmi, amit egy pozitív ember feladna. Ez már önmagában is nagy szerencse.

A rossz dolgok nem léteznek

Otthon hagytad az esernyődet és eleredt az eső? A szerencsés emberek számára ez nem negatívum, nem rossz dolog. Ők azok, akik szerint nem léteznek rossz dolgok. Igyekeznek mindenben a jót látni, helyén kezelni a helyzetet és nem panaszkodni.

Serendipity: Egy újabb babona?

Mindent természetesen nem tarthatunk az ellenőrzésünk alatt. A szerencsét nem lehet bevonzani, de a serendipity növeli az esélyeket erre. Ennek érdekében pedig a következő technikák alkalmazhatók:

Változtass a napi rutinodon! Menj másik úton dolgozni! Ebédelj másik étteremben! Próbálj ki új ételeket!

Dolgozz új és számodra szokatlan feladatokon!

Ezek mind-mind kibővítik a hétköznapi élet határait, több teret adva ezzel a lehetőségeknek, amelyeket bizony mindig meg kell ragadni.

Neked is vannak bevált módszereid?