A technológia folyamatos fejlődést mutat, napról napra újabb és újabb eszközök jelennek meg a piacon, amik egyre könnyebbé és egyszerűbbé teszik életünket. Az idáig vezető út azonban, nagyon nehéz és hosszú volt. Rengeteg olyan érdekes információ maradt titokban, amiről eddig nem tudtunk.

Korábban el sem tudtuk volna képzelni életünket ennyi kütyüvel, most pedig már az ellenkezője igaz, vagyis el sem tudnánk képzelni életünket nélkülük. Nos, nagy valószínűséggel nem is kell, hiszen a technológia nem visszafelé, hanem előre halad. Méghozzá, hatalmas léptekben.

Cikkünkben olyan izgalmas információkkal találkozhatsz, amikről ezidáig talán fogalmad sem volt.

Vannak emberek, akik félnek a technológiától.

Nekünk, embereknek számos furcsa félelmünk vagy fóbiánk van, ez alól pedig a technológia sem kivétel. Az úgynevezett technofóbia az emberek gépektől való félelmét jelenti. A betegségben szenvedők félnek az ipari forradalomtól és attól, hogy a gépek miatt elveszítik állásukat.

Az amerikai párok negyven százaléka online találkozik.

Az online társkereső manapság rendkívül népszerű és nagyon úgy tűnik, hogy működik is. Statisztikák alapján a szerelmes párok negyven százaléka online talált egymásra. A személyes találkozók száma 1995 és 2017 között tizenhárom százalékkal csökkent.

A válások csaknem egyharmadát a Facebook okozza.

Az elvált párok 33 százaléka állította, hogy szakításuk oka a Facebook volt. A privát üzenetek és azok elolvasása feszültséget okozott házasságukban, előtört a féltékenységük és kételkedni kezdtek párjuk hűtlenségében.

Egyes országokban kimaradt a vezetékes korszak.

Nigéria, Ghána és Banglades nem építette ki a vezetékes szolgáltatásokat, ugyanis az túl drágának bizonyult. Így ezekben az országokban a lakosság kevesebb, mint egy százaléka rendelkezik vezetékes telefonnal, de 85 százalékuknak van mobiltelefonja.

A világ valutáinak több mint kilencven százaléka digitális.

Kevesen tudunk róla, de készpénzről általában szó sincs. A hitelkártyák, betéti kártyák, közvetlen befizetések és online vásárlások között a globális valuta mindössze nyolc százaléka maradt készpénz.

Napi több millió órányi sorozatot és filmet nézünk a Netflix-en.

Létezik egy kifejezés az idős emberekre, akik interneteznek.

Nagyon ritka, hogy az ötven éves kornál idősebbek rendszeresen használják az internetet. Rájuk van egy kifejezés, az ezüst szörfösök.

Egy átlagos 21 éves ember 5000 órát tölt videojátékozással.

A legtöbb internetes forgalom nem valódi emberektől származik.

Az internetes forgalom körülbelül 51 százaléka nem embertől származik. Több, mint harminc százalékát a hackelési programok, a spamküldők és az adathalászat teszi ki.

A digitális zene értékesítése 2014-ben meghaladta a fizikai eladásokat.

Az mp3 lejátszók megérkezése óta a digitális zene eladása lassan növekszik. 2008-ban már úgy tűnt, a kézzel tapintható zene kora lejárt. 2014-ben a letöltött eladások és előfizetések 6,85 milliárd dollárt tettek ki, míg a fizikai eladások 6,82 milliárd dollár alatt maradtak. 2015-ben az átlagos amerikai hetente körülbelül 24 órát töltött zenehallgatással. 2017-től ez a szám hetente átlagosan 32 órára emelkedett.

A @ szimbólumot véletlenszerűen választották ki.

Az e-mail programok íróinak szüksége volt egy felhasználó névre és jelszóra. Azért esett a válastásuk a @-ra, mert ezt a szimbólumot sehol nem használták addig.

Létezik egy gép, ami előre jelzi a szívrohamot.

A kutatók kifejlesztettek egy gépi tanulási algoritmust, ami képes előre jelezni a szívrohamokat. Nyolcvan százalékos pontossággal, akár négy órával a szívroham bekövetkezése előtt jelzi a bajt.

Létezik olyan mesterséges intelligencia is, ami a járványok előrejelzésére képes.

Összesen 21 millió bitcoint lehet bányászni.

A legtöbb kínai vásárlás mobiltelefonról történik.

A kínai emberek nyilvánvalóan szeretik az online vásárlást, amiknek nagyjából hetven százaléka mobiltelefonok segítségével történik. Az USA-ban az online vásárlások 46 százalékát végzik mobiltelefonnal.

Évente több millió tonna technikai eszközt dobnak ki.

Az Egyesült Államokban évente 220 millió tonna régi számítógépet és egyéb technikai eszköz landol a kukában.

Az első számítógépes vírus ártalmatlan volt.

1971-ben kifejlesztették az első számítógépes vírust, amit Creeper-nek neveztek el. Kísérletként indult annak érdekében, hogy megnézze, hogyan terjedt a számítógépek között.

A vírus egyszerűen csak azt az üzenetet jelenítette meg: “Kúszónövény vagyok, fogj el, ha tudsz!”

Egy átlagos Facebook-felhasználónak kevesebb, mint 200 barátja van.

A Facebook-on lévő emberek valamivel több mint negyven százalékának 0-200 barátja van. 38 százalék 200-500 baráttal, míg húsz százaléknak több, mint ötszáz baráttal rendelkezik.

Minden kipróbált tíz alkalmazásunk közül csak egyet tartunk fenn.

Becslések szerint az általunk telepített alkalmazások körülbelül 80–90 százaléka hosszú távon törlésre kerül.

Az első weboldal még mindig fut.

1991-ben, Tim Berners-Lee hozta létre a World Wide Web oldalt. Ez az oldal jelenleg is működik az info.cern.ch webhelyen. Nincs se háttér, se grafika, csak egyszerű szöveg és linkek találhatók rajta az internet használatához.

Havonta több mint 6000 új számítógépes vírust hoznak létre és bocsátanak ki.

1990-ben csak ötven számítógépes vírus létezett. Manapság az e-mailek kilencven százaléka tartalmaz valamilyen vírust, amiről a legtöbben nem is tudunk.