Világunk és ezáltal életünk is tele van izgalmas és érdekes dolgokkal, jelenségekkel, amikre kevésbé vagy egyáltalán nem is fordítunk egy csepp figyelmet sem. Rohanó világunkban elsiklunk olyan dolgok felett, amiket látunk. Ezért nem is meglepő, hogy azok a dolgok, amik nincsenek a szemünk előtt, teljesen ismeretlenek számunkra. Olykor nem ártana megállnunk egy pillanatra és nyitottnak lenni mindenre.

Millió és egy számunkra láthatatlan, mégis létező jelenséghez talán soha az életben nem lesz szerencsénk. Ennek persze több oka is van, hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy körbeutazza a világot vagy éjszakákat töltsön megfigyeléssel és így tovább.

Mivel nem tudhatunk vagy láthatunk meg mindent, cikkünk hősei úgy gondolták, hogy megörökítenek néhány olyan dolgot, jelenséget, amiből mindannyian tanulhatunk valamit és bővíthetjük tudásunkat. Így kezükbe vették fényképezőgépeiket vagy okostelefonjaikat, fotóikat pedig feltöltötték közösségi oldalaikra. Ennek köszönhetően mi is részesülhetünk a csodákból, amikhez személyesen talán soha nem szerencsénk.

Egy 105 éves bonsai fa, aminek soha nem látjuk a gyökerét.

Az emberi szem szaruhártya operáció után.

Ez a fotó nem nappal, hanem éjjel fél kettőkor készült. A villám a fotózás pillanatában csapott le, ennek eredménye, hogy ilyen világos.

A villám nemcsak egyféle lehet. A fotón éppen kék villámot látunk.

Érdekes alakzatban megfagyott jégkristály

Ez a kutya imád a medence körül futni. Pontosan látszik, hol közlekedik.

Tüske nélküli sündisznó

Egy oldal az 1777-es illusztrált kapitány magazinból.

Ez a felhő hasonlít egy búgócsigára.

Így sétál egy tengeri csillag…

Egy kizárólag héjból álló mandarin.

Tőzegáfonya szüret

Szeliscse, 2017. október 4. Amerikai tõzegáfonyát (Vaccinium macrocarpon) szüretelnek munkások egy fehérorosz állami gazdaságban, a Minszktõl mintegy 320 kilométerre, délnyugatra levõ Szeliscse falu határában 2017. október 4-én. A bogyók betakarításához elöntik a termõföldet, hogy a törpecserjékrõl célszerszámokkal lefejtett, a vízfelszínre úszott termést vonóhálóval összegyûjtsék. Az Észak-Amerikában honos növény gyógyhatású gyümölcsébõl fõként táplálékkiegészítõket és ivóleveket készítenek. (MTI/AP/Szergej Gric)

Skorpiós pizza – Te megkóstolnád?

Szivárvány eukaliptusz

Kandírozott gyümölcs ananászból

Így néz ki egy biliárd asztal.

A vörös füles édesvízi teknősnek nagyon hosszú karmai vannak.

Mozgó tengeri jégcsap

Catatumbo-villámlás

Tűzörvény

Csupasz vakondpatkány

A kecske pupillája téglalap alakú.

A kihalás szélén álló kék pillangó az Amazonas vidékéről.