Érdekes Cikkek

Izgalmas hírek és ötletes tippek egy helyen

Család

Rövid szabású esküvői ruha modern esküvőkhöz

A rövid menyasszonyi ruhák évről évre egyre népszerűbbek. A színek és a formák itt is ezernyi lehetőséget nyitnak meg a számunkra, ma már szinte minden esküvői ruhatervezőnek van néhány rövid hosszúságú ruhája az általa megálmodott kollekció sorai között. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy egyre több pár részesíti előnyben a meghitt, zárt körű és baráti hangulatú ceremóniát, illetve a kevésbé formális, laza hangulatú esküvői ünnepséget. Egy rövid esküvői ruha pedig tökéletesen megállja a helyét egy ilyen összejövetelen.

Annak érdekében, hogy megértsük, megfelelő lehet-e a számunkra egy ilyen fazonú ruha, gondoljuk át, hogy milyen esküvőt szeretnénk. Vegyük át, hogy milyen paraméterekkel bír az esküvői helyszín, melyik évszakban lesz az ünnepség, és lesz-e bármilyen tematika, vagy uralkodó stílus, ami meghatározza a rendezvény stílusát.

A rövid menyasszonyi ruha egyértelmű előnye, hogy nagyobb mozgást biztosít, így kevésbé akadályoz minket például a táncolásban. Sok menyasszony ennek ellenére mégsem szeretne lemondani a hatalmas szoknyás, királynői megjelenésről, ezért mindezt úgy oldja meg, hogy rövid ruhát vesz fel az ünnepségre, a ceremóniára pedig az említett hosszú fazont.

További előny, hogy a hosszú fehér ruhákkal szemben a rövid darabok nem kapcsolódnak vizuálisan olyan szorosan az esküvőkhöz, így akár több másik alkalommal is felvehetjük az öltözéket, vagy akár be is építhetjük egyfajta elegáns alapdarabként a ruhatárunkba.

A rövid esküvői ruha viselése erősebb hangsúlyt engedélyez a kiegészítők számára. Ez hatalmas előnyt jelent a számunkra, ha rajongunk a szép menyasszonyi kellékekért. Csodás cipőket viselhetünk, amiket teljes egészében megmutathatunk, nem lesznek takarásban egy impozáns méretű Veronica Lang esküvői ruha által.

Fontos bekalkulálnunk azt, hogy a modern gondolkodás ellenére, továbbra is egy rendhagyó viseletről van szó. Készen kell állunk arra, hogy a család, vagy a vendégsereg többi tagja esetleg kifogásolja majd az öltözékünket. Ez persze nagyon változó lehet, hiszen minden ember más, és tulajdonképpen nem is az ő elvárásaiknak kell megfelelnünk. Csupán nem árt adott esetben felkészülni egy ilyen jellegű fogadtatásra is, csak azért, hogy minden érvvel, illetve ellenérvvel egyaránt tisztában legyünk.

A kismama esküvői ruha kínálat is tartogat a számunkra rövidebb darabokat. Egy kismama menyasszonyi ruha esetében a legfontosabb szempont a kényelem. Válogassunk kedvünkre, és kövessük bátran a belső hangunkat.