Minden embernek vannak nagyon pozitív és kissé negatív tulajdonságai is egyaránt.
Egyes jegy szülöttei azonban kiemelkednek az intelligencia területén, ők azok, akik irigylésre méltó logikával gondolkodnak a világról, rendkívül tájékozottak, folyamatosan tanulnak és szó szerint falják az információkat, amiket aztán az élet minden területén nagyon hasznosan alkalmaznak.

De vajon melyek azok a csillagjegyek, melyek kitűnnek a többi közül? Kik azok, akiknél a jó tulajdonságok első szereplői között található meg a kivételes intelligencia?
Nézzük az asztrológia által felállított rangsort!

1. Vízöntő: a legintelligensebb csillagjegy

Nem lehet olyan témát elé gördíteni, amiről ne tudna pontos információkkal szolgálni, az élet szinte minden területén művelt, képes bármilyen bonyodalmas szituációt, bármilyen átláthatatlan dolgot kezelni. Emellett kimagaslóan kreatív és kiválóan kommunikál.

Érdekesség még, hogy a Vízöntő jegy szülöttei közül kerülnek ki a legsikeresebb emberek is, a világ milliárdosainak közel 13%-át a csillagjegy szülöttei teszik ki.

2. Ikrek

Az Ikrek jegyűek legnagyobb erénye a kiváló kommunikációs képesség, az irigylésre méltó nyelvérzék. Gyorsan vág az eszük, s bár ismereteik nem túl mélyek, de szinte minden témában otthon vannak. Tökéletes problémamegoldó képességük és kreatív énjük a leglehetetlenebb helyzetekből is kihúzza őket, a jég hátán is megélnek.

3. Nyilas

Egész életük során szomjazzák a tudást, minden információ felkelti az érdeklődésüket és szívesen utánajárnak a dolgoknak. Könnyedén tanulnak, kivételes memóriájuknak köszönhetően mindent elraktároznak az agyukban, a tudást, amit megszereztek kivételes memóriájuknak köszönhetően életük végéig fel tudják eleveníteni.

4. Bak

A Bak intelligenciája leginkább a gyakorlati téren mutatkozik meg. Kivételes problémamegoldó képességet tudhat magáénak, képes bármilyen helyzetet higgadtan, de megfelelően kezelni, következetes az élet minden területén. Sokakat megtéveszthet hallgatagsága, de ez nem azt jelenti, hogy nem művelt, csupán személyisége kissé introvertáltabb az átlagosnál.

5. Kos

A Kos titka az, hogy nála minden fejben dől el, kiváló megérzéseinek köszönhetően előre látja a dolgok kimenetelét és azok megoldásának kulcsát is. Nem fél kockáztatni, akár anyagi dolgokban is. Mindig helyén van az esze, döntéseit nem befolyásolják az érzelmei, ami inkább mondható előnynek, sem mint hátránynak.

6. Mérleg

Remek beleérző képességgel van megáldva, könnyen feltalálja magát a leglehetetlenebb szituációkban is. Kreativitásának és logikus észjárásának köszönhetően könnyedén teremti meg a számára kedvező helyzeteket, de nem fél elárulni azt sem, ha valamihez nem ért, vagy valamiben tévedett.

7. Skorpió

A Skorpiónak a tisztánlátása az erőssége. Kiváló megfigyelő, szinte lehetetlen átverni őt. Már-már földöntúli megérzéseinek és fifikás elméjének köszönhetően pillanatok alatt rájön, ha valami turpisság folyik körülötte, nyers őszinteségének köszönhetően azonban ezeket a helyzeteket nem kezeli túl diplomatikusan, gyakran elviszik az érzelmei.

8. Halak

A Halak érzelmi intelligenciája kiemelkedik a többi csillagjegy közül. Bár tudása nem túl mély egy témában sem, az emberekkel és a természettel azonban ő áll a legjobb kapcsolatban. A szeretet élteti, minden érzelmet mélyen él meg, mások boldogulását segíti és törődik a környezetével. Kissé naiv, amit sokan ki is használnak.

9. Szűz

Sikereit annak köszönheti, hogy mindent előre eltervez, és soha sem tér le az általa felvázolt útról a megvalósítása során.
Kissé önfejű, ennek köszönhetően nehezen ismeri be, ha téved és nem igazán kezeli jól a konfliktushelyzeteket sem, ennek ellenére az élet szinte mindig sikerrel jutalmazza törekvéseit.

10. Oroszlán

Az Oroszlán jegyűek az alkotó folyamatok során nyújtanak a többi csillagjegyhez képest kiemelkedőt. Az alapvető műveltségnek ugyan birtokában vannak, de nem szívesen tanulnak új dolgokat az évek előrehaladtával, mindig a régi, megszokott dolgokat veszik elő.

11. Bika

A Bika bár minden információnak és tudásnak a birtokában van, mégsem képes azokat jól kezelni. Fél a kockázatvállalástól és nem szívesen vállal rizikót, képtelen a spontán döntéshozatalra. Merevsége okozza sokszor sikertelenségét, mivel nem képes elszakadni az általa előre felvázolt jövőképtől.

12. Rák

A Rák intelligenciája a saját önismeretében kristályosodik ki, hiszen szinte egy csillagjegy sincs annyira tisztában a saját valójával és érzéseivel, mint a rákok. Annak azonban, hogy túlzottan sok időt fektet önmagára rengeteg hátulütője is van, hiszen így kapcsolatai rendkívül felületesek, valamint nem igazán fejleszti tovább gyakorlati tudását és képességeit, aminek rengeteg negatív velejárója van.

Te hányadik van a sorban?
Írd meg nekünk kommentben!