A világ leghíresebb filmstúdiója, a Warner Bros. elképesztő bejelentést tett. A koronavírus-járvány miatt ez az év nagy veszteség a moziknak is, hiszen a túlzsúfoltság és a megfertőződés lehetősége miatt régóta nem ülhettünk be egy jó kis filmre. A premierek elmaradtak és a helyzet nem mutat javuló tendenciát, ezért nagy valószínűséggel még sokáig nem lesz lehetőségünk arra, hogy pattogatott kukoricát majszolva üljünk a mozikban és nézzük a különböző filmeket.

Éppen ezért nem is annyira meglepő a Warner Bros. bejelentése, miszerint jövőre szakítanak az eddigi működési modellel. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lesz szükségünk arra, hogy moziba menjünk, ha látni szeretnénk a legújabb filmek premierjét. Otthon, a kanapén ülve vagy az ágyban fekve is megtehetjük ezt. A stúdió a járványhelyzet miatt hozta meg ezt a döntést, ugyanis véleményük szerint nincs esély arra, hogy jövő ősz előtt megnyissanak a filmszínházak.

Az HBO Max előfizetői tizenhét filmet tekinthetnek meg a mozipremierrel egy időben. A filmstúdió bizonytalannak és kiszámíthatatlannak titulálta a 2021-es esztendőt, éppen ezért úgy határoztak, ha újranyitják a mozikat, ha nem, akkor is az emberek lakásába viszik a produkciókat. A filmek gyártási költsége ugyanis meghaladta az egymilliárd dollárt, amit a jelen helyzetben nem tudnak visszakapni, hisz a mozik a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak.

Az HBO Max Global vezetője, Andy Forssell bejelentette, hogy a következő évben az HBO Go megkezdi az átállást az HBO Maxra, szerte Európában. Az HBO Go és az HBO Max között az a különbség, hogy előbbi alapvetően a televízióban is nézhető filmcsatornák, míg utóbbi a WarnerMediához tartozó televíziócsatornák műsorainak kínálatát teszi elérhetővé. Vagyis, ez azt jelenti, hogy a CNN, a Cartoon Network és a TNT tartalmai is megtekinthetők lesznek.