Szerintem nincs olyan magyar, aki ne ismerné Schobert Norbit. A közvélemény rendkívül megosztó vele kapcsolatban. A fitneszguru és párja Guiness-rekordot is magukénak tudhat, rengeteg embert segítettek a fogyásban és idővel egy egész birodalmat építettek fel Rékával. Az emberek nem az érdemeit kritizálják. Egyértelműen jó abban, amit csinál. Máskülönben nem juthatott volna el idáig. A gond legtöbbször azzal van, ahogy kommunikál. Legfőképpen a közösségi médiában való megnyilvánulásai miatt törnek pálcát felette.

Norbi pártfogásába vesz túlsúlyos embereket és segít nekik lefogyni. Ezek közül jó néhány véget fantasztikus eredménnyel. Egyik pártfogoltja Rácz Géza. Az extrém túlsúlyos fiú, közel 300 kilót nyomott, amikor Norbi kezelésbe vette. A fitneszguru egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy “Az ő esetében nem az a tét, hogy megéri-e az apaságot, vagy fel tudja-e építeni a saját családi házát, hanem az, hogy megéri-e egyáltalán a holnapot“.

A pest megyei srácon majdnem 220 kilónyi zsír van. 80 kilósnak kellene lennie. Norbi egy speciális diétát állított össze a fiúnak. 90-kilót kellett leadnia ahhoz, hogy az edzéseket megkezdhesse.

Géza vidáman számolt be, hogy 2021-re sikerült már 70 kilót lefogynia.

Sajnos a kamasznak a túlsúlyt leszámítva a megélhetéssel is gondjuk akadt. Egy közeli rokonuk házában életek, havi 20.000 forintért. Viszont a tulajnak hamarosan megszületik a harmadik gyereke, így szerette volna visszavenni a lakást. Gézáék jövedelme összesen 110.000 forint, amiből alig tudnak megélni. Semmi esélyük, hogy ebből fenntarthassanak egy albérletet.

Emellé még Norbival is sikerült összekapniuk. A fitneszguru az újságokból értesült, hogy Gézáéknál nagy a baj. Norbi a maga nyers és szókimondó stílusával arra buzdította őket, hogy panaszkodás helyett ideje elmenni dolgozni. Szerinte munkaképes korban van a 18 éves Géza.

„Igazából egy kicsit lecsesztem, mert ezt nagyon szépen meg lehet oldani a háttérben. Vannak az életben sokkal súlyosabb problémák ma a világon és Magyarországon, mint, hogy egy albérlet megszűnésével az ember jajveszékelve a médiához forduljon. Ezt nem lehet csinálni” – mesélte Schobert Norbi.

Géza erre rendesen megsértődött. Még azon is elgondolkozott, hogy kilép a rivaldafényből. Állítása szerint csalódott a mesterében.

A két férfi végül a Tények Plusz kamerája előtt tisztázták a konfliktusukat. Norbi azt is megígérte, hogy segít Gézának és az édesanyjának munkát találni.

„A sasnak meg kell tanulni repülni. Nem a földön kell mászni, mint egy pingvinnek. Neked, a családodnak meg kell tanulni dolgozni. És ebben tudok segíteni. Meg egészségesnek kell lenni, hogy tudjál dolgozni. Ebben is segítettem neked. Jó? Akkor menjünk így tovább!” – mondta telefonba Norbi a pártfogoltjának.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!