A hírességek életútja nagyon kiszámíthatatlan. Egyszer fent másszor lent vannak és sosem tudhatják mikor kerülnek újra rivaldafénybe. Gyakran kapnak olyan szerepeket, amik teljesen beskatulyázzák őket, így senki sem akar komolyabb szerepet adni nekik, de olyan is van, aki egy rettenetes filmszerep miatt kénytelen stagnálni. Egyes színészek és színésznők nem tudják kezelni ezeket a helyzeteket és inkább felhagynak a színészkedéssel, de nem a cikkünkben látható hírességek. Ők a bizonyítékai annak, ha elég türelmesek és kitartóak, akkor bármilyen helyzetből kikecmereghetnek.

1, Joaquin Phoenix – A mester

Phoenix majdnem felhagyott a színészkedéssel, mert 2009-ben Casey Affleckkel úgy döntöttek, hogy csinálnak egy ellentmondásos filmet, melynek címe: “I’m Still Here”. Phoenixnek egy éven át úgy kellett viselkednie, mint egy őrült színésznek. Nem vágatta le a haját és a szakállát, furcsa módon kezdett viselkedni és azt mondta, hogy mostantól rap dalokat fog írni. Az embere kinevették, ám mikor rájöttek, hogy ez a projektjük része, akkor senkinek sem tetszett a dolog, sőt a film is egy nagy kudarc lett.

A színész ezek után egy évig nem kapott munkát, majd megválasztották “A mester” című film főszereplőjének. Olyan jól alakította a szerepet, hogy senki se kételkedett a tehetségében.

2, Renée Zellweger – Judy

Renée Zellwegert mindenki csak Bridget Jones-ként ismeri, ám egyszer szerepelt a Chicago című musicalben és akkor jöttek rá, hogy a színésznő nagyszerűen énekel. Később Oscar-díjat kapott a “Hideghegy” című filmben alakított szerepe miatt, de utána karrierje leszállóágba került. Részt vett egy csomó plasztikai műtéten és ezután már szinte senki sem ismerte fel. Úgy tűnt ez a karrierje végét jelenti, viszont 2019-ben visszatért Judy Garland szerepében. A kritikusoknak annyira tetszett a játéka, hogy újjászületésének nagy diadalaként könyvelték el.

3, Matthew McConaughey – Mielőtt meghaltam

Matthew McConaugheyről csak annyit tudtunk 2010 előtt, hogy gyönyörű mosolya és szépen kidolgozott teste van. Ennek tükrében mindig szépfiús szerepeket kapott a romantikus vígjátékokban. Nagyon sokáig nem kapott komoly szerepeket, majd egy nap megtört a jég és megválasztották “Az igazság ára” című film főszerepére, ami hatalmas siker lett.

2013-ban azonban a helyzet megváltozott, mikor Matthew főszerepet kapott a “Mielőtt meghaltam” című filmbe. A filmben betöltött szerepe miatt Oscar díjra jelölték, amit meg is nyert. A díj után mindenki rájött, hogy visszatért a rivaldafénybe. Ezt követően játszott “A Wall Street farkasában”, az “Interstellarben” és “A törvény nevében”

4, Robin Wright – Kártyavár

Robin a “Santa Barbara” című sorozat miatt lett népszerű. Később szerepelt a Forrest Gump-ban. Úgy tűnt, ez csak a siker felé vezető hosszú út kezdete, de nem az volt. Robin egyáltalán nem kapott olyan szerepet, amivel karrierjét fellendíthette volna. 2013-ban viszont a Netflix vezetői felajánlottak Wrightnak egy főszerepet a “Kártyavár” című sorozatban. A sorozat miatt egyre nagyobb sikerekre tett szert, sőt még Golden Globe díjat is kapott.

5, Tom Hardy – Bronson

Nehéz elhinni, de Tom Hardy a 2000-es évek elején nem igazán volt népszerű. Leginkább B kategóriás filmekben szerepelt, de élete 2008-ban megváltozott, mikor megkapta Charles Bronson szerepét. A filmben a Tom megmutatta tehetségét. Ahhoz, hogy tökéletesen tudja hozni a szerepet rengeteget edzett és folyamatosan kommunikált a veszélyes bűnözővel, Bronsonnal. Erőfeszítései nem voltak hiábavalók, mert hamarosan három új filmben is szerepet kapott, például az “Eredetben”, a “Warrior – A végső menetben” és a “A sötét lovag – Felemelkedésben”.

6, Winona Ryder – Fekete Hattyú

Winona Ryder karrierje a 80-as évben kezdett el növekedni és sok különböző filmben játszott. 2000-ben szerepelt az “Ősz New Yorkban” című filmben Richard Gere-el, ami óriási siker lett. Egy évre rá a színésznőt letartóztatták egy Beverly Hills-ben található bevásárlóközpontban. A bíróság hatalmas bírságot szabott ki rá és közösségi munkát is kellett végeznie. Karrierje viszont hanyatlani kezdett.

Darren Aronofsky rendező nagyon sokat segített Winonának azáltal, hogy felajánlott neki egy kisebb szerepet a Fekete Hattyúban. Annak ellenére, hogy ő kb. csak 20 percet szerepelt a filmben, mégis felfigyeltek rá. Winona most a Stranger Things sztárja.

7, Daniel Radcliffe – Az ember, aki mindent tudott

Amikor Daniel Radcliffe-re gondolunk, mindig a Harry Potter filmek ugranak be. Ez pedig nem meglepő, hiszen ő kapta meg a főszerepet és már 11 éves kora óta néztük őt a képernyőn. Radcliffe viszont csalódott volt, mert a filmkészítők nagyon beskatulyázták őt Harry szerepe miatt. Egy bizonyos ponton Radcliffe stresszhelyzetbe került és az italhoz nyúlt. A Potter filmek után Daniel semmilyen jelentős szerepet nem kapott.

Szerencsére 2016-ban a színész szerepet kapott egy nagyon szokatlan filmben – Az ember, aki mindent tudott-ban. Ebben a projektben felfedezte drámai színészi potenciálját.

8, Reese Witherspoon – Vadon

Reese Witherspoont sokan csak Doktor Szösziként azonosítják, amiért Golden Gloe díjat is kapott. Mindegyik filmben nagyon ügyes és tehetséges volt, ám megakadályozta, hogy további szerepekhez jusson. A filmek után semmilyen más ajánlatot nem kapott ám 2014-ben beleegyezett, hogy szerepel a “Vadon” című filmben. A filmben egy olyan nőt alakít, aki túl akarja tenni magát a traumáin, anyja halálán és a válásán is. Ez a szerep tette lehetővé, hogy drámai színésznő legyen. Azóta olyan nagy projektekben szerepel, mint a Hatalmas kis hazugságok vagy a The Morning Show.

Te mit gondolsz, helyt álltak ezekben a szerepekben?