Szinte nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné az egyik legnépszerűbb közösségi oldalt az Instagramot. Emberek milliói regisztráltak be, hogy szebbnél-szebb képeiket feltölthessék oda, illetve mások fotóit nézegessék és likeolják. Több üzleti profil is helyet kapott, melyek felkereshetik a potenciális munkatársakat, hogy munkát kínáljanak nekik. Például, egy népszerű, sok követővel ellátott profil tulajával szívesen dolgoznak a különböző cégek, hisz tudják, jól tudják majd reklámozni termékeiket. De belegondoltál abba, hogy mióta is van Instagram, mi volt a legelső feltöltött kép, kinek az oldala rendelkezik a legtöbb követővel, melyik a legnépszerűbb filter, amit a képeknél használnak és a többi? Ha nem, az sem gond, mivel ma összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket így neked már nem kell keresgélned a világhálón.

2, Eredetileg “Codename” néven startolt volna el, de végül az utolsó pillanatban Instagramra változtatták.

3, Az Instagram neve, az “Instant kamera” és a “Telegram” szavak összeolvadásából származik.

4, Az Instagramra legelső fotóját egy “Kevin” nevű felhasználó töltötte fel 2010. július 16-án. A képen pedig egy kutya volt.

5, Készítettek egy tanulmányt, melyből kiderült, hogy az Instagram fiókok 8%-a kamu.

6, A legtöbbet készített és feltöltött étel, amit Instagramon lehet látni az nem más, mint a pizza. A legérdekesebb, hogy átvette a vezetést mind a sushi, mind a steak felett.

7, Becslések szerint ha legalább egy hashtaget (#) használsz a feltöltött képedhez, akkor 12,6%-kal nő az esélye annak, hogy új emberek követnek be.

8, A Facebook 2012-ben vásárolta fel az Instagramot kb. 308 milliárd forintnak megfelelő dollárért. Felvásárlásakor csak 30 millió felhasználó volt rajta.

9, 2018-ban Sele Gomez volt a legtöbb követővel rendelkező személy a platformon. Akkor 138 millióan követték, ma már ez a szám elérte a 180 milliót.

10, Az Instagram felületén több mint 8 millió üzleti profil van.

11, Ezekben az országokban a legnépszerűbb az Instagram (sorrendben megyünk): Egyesült Államok, Oroszország, Törökország, Brazília, Egyesült Királyság.

12, Az Instagram felületén leggyakrabban használt hangulatjel a szívecske.

13, A leggyakrabban használt filterek a következők: Gingham, Clarendon, Juno.

14, Számos népszerű márka is megtalálható az Instagram felületén melyek közül a legnépszerűbbek és legtöbben követettek a következők (sorrendben megyünk): National Geographic, Nike, Victoria’s Secret, 9GAG, Nike Football.

15, Az Instagramon lévő márkák több, mint fele ugyanazt a filtert (szűrőt) használja a képeihez minden egyes alkalommal.

16, Az Instagramon több, mint 290 millió szelfi található. Ebből is látszik, hogy az emberek leginkább ide szeretik feltölteni a képeiket.

17, A Facebook után ez a második leglátogatottabb platform, ugyanis a felhasználók több mint 60% -a lép fel ide napi szinten.

18, A legtöbbet használt hashtagek (#) ezen a felületen a: #instagood, #me, #cute, #follow.

19, Az Egyesült Államokban lévő legjobb divatmárkák 96%-a szintén megtalálható az Instagramon.

20, Egy teljesen átlagos napon 80 millió fotó kerül fel az Instagramra, és közel 3,5 milliárd kedvelés érkezik a fent található képekre.

21, Kutatások szerint az Instgaramom található felhasználók java része 18 és 29 év között van.

22, Egy kutatás szerint 2017-ben ezen a platformon zajlott le a legtöbb internetes zaklatás.

23, Eme közösségi oldal legnépszerűbb fotója Kylie Jenner újszülött kislányát ábrázolja. Közel 17,9 millióan likeolták a fotót.

24, Az Instagram fiókok 80%-a személyes jellegű, és egy átlagos felhasználó 648 követővel és 359 követéssel rendelkezik.

25, 2017-ben a legtöbbet megjelölt hely az Instagramon Disneyland volt ami ugyebár Anaheimben, Kaliforniában van.

26, Amikor az Instagram 2013-ban lehetőséget biztosított a felhasználóknak, hogy ne csak képet, hanem videót is feltölthessenek az első 24 órában 5 millió felvétel került fel a platformra.

27, Statisztikai adatok szerint több női felhasználó található a közösségi oldalon, mint férfi.

28, Egy 2017-ben bekövetkezett hiba miatt a platformon lévő hírességek elérhetőségei kiszivárogtak az internetre.

29, A sofőrök 4%-a beismeri, hogy szokott Instagramozni vezetés közben.

Ti tudtatok ezekről?