Vannak emberek, akik mindenféle helyzetre ki vannak képezve, mint például a tengerészek és a katonák. Na és persze, vannak olyanok is, akiknek egy csekk befizetése vagy egy rántotta elkészítése is hatalmas problémát okoz. Természetesen nincs semmi szégyellni való azon, ha valamit nem tudunk, de meg kell próbálnunk megtanulni azt, bármiről is legyen szó. Cikkünkben megosztunk néhány rendkívül hasznos trükköt, ami bármikor jól jöhet számodra.

Mindennapi élet

Ha például televíziót vagy valamilyen nagy méretű tárgyat vásároltál, akkor ne húzd ki azt a dobozából, hanem fektesd az oldalára, nyisd ki az alját, majd felállítva helyezd egy kemény felületre. Ezt követően már csak annyi dolgod lesz, hogy lehúzd róla a csomagolását.

Bármilyen szerszámra vagy háztartási készülékre van szükséged, akkor válaszd a legolcsóbbat. Így, ha tönkremegy vagy eltörik, akkor pontosan tudni fogod, hogy elég gyakran használod ahhoz, hogy a drágább változatba is befektess.

Ha ablakot pucolsz, akkor belül függőlegesen, kívül pedig vízszintesen töröld, így ha csíkos marad, azonnal tudni fogod, melyik oldalon van a hiba.

Helyezzük a garnitúra egyik párnájára az egyforma mintájú ágyneműhuzatokat. Ha így tesszük el a szekrénybe, akkor minden egy helyen lesz, tehát, nem kell keresgélnünk, ha szükség van rá.

A bögrékben látható tea vagy kávé foltok szóda segítségével egyszerűen eltüntethetők.

A szennyes kosár mindig ott legyen, ahol általában levetkőzünk, így azonnal bele lehet dobni a koszos ruhákat és nem kell állandóan a házban keresgélni őket.

Mielőtt új albérletbe költöznél, készíts képet a talált problémákról és mutasd meg a tulajdonosnak, így kiköltözéskor nem neked kell megfizetni azokat.

Mindig legyen otthon szappan, ugyanis amellett, hogy minden foltot könnyedén eltávolít, fertőtlenít is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kettő egy, az egy nulla. Ez azt jelenti, ha valamiből egy van otthon, akkor tulajdonképpen nincs is, hiszen, ha elfogy, akkor el kell menned a boltba, hogy újra legyen belőle.

Ha valamit nem találsz otthon, készíts egy képet, küld el a barátaidnak, így egy kincskereső játék keretein belül ők megtalálhatják, amit te nem találsz.

Vasalás közben időt takaríthatsz meg, ha a vasalódeszkára teszel egy hosszú alufóliacsíkot. A fólia ugyanis, tükrözi a hőt, ezért nem szükséges mindkét oldalt alaposan átvasalni.

Konyhai trükkök

Ha a serpenyőbe vagy tepsibe sütőpapírt teszel, minden ugyanolyan szépen megsül, de sokkal egészségesebb, hiszen olaj nélkül készül.

Egy kenyértartóban ne tárolj fehér és barna kenyeret is. Ne tárold a hagymát zsákban, inkább tedd dobozba, a tetején lyukakkal. A sárgarépa ne legyen a hagyma közelében, a burgonyát védd a napfénytől, a hagymát pedig a nedvességtől.

Jól jöhet, ha bizonyos zöldségeket kissé megsütünk, majd lefagyasztjuk azokat. A húsleves levével is ez a helyzet, jégkockatartóban nyugodtan tárolhatjuk, ha pedig szükség van rá, azonnal felhasználható.

A virágos és aranymintás tányérokat soha ne tegyük be a mikróba, de az eldobható papír tányérokkal is vigyázni kell, ugyanis könnyen felgyulladhatnak, míg a műanyag tányérok elolvadhatnak.

Legyen otthon sok ételhordó doboz. Ne egy adagot főzzünk, hanem többet, így a felesleget ételhordókba tehetjük, majd lefagyaszthatjuk. Amikor szükség van, akkor pedig egyszerűen felmelegítjük és elfogyasztjuk őket.

A fagyasztott áruban általában sok a jég. Ez pedig rengeteget számít, ha az adott terméket mérni kell. Ha aznap fel akarjuk használni, akkor várjuk meg míg megolvad és öntsük ki belőle a felesleges vizet, így azt nem kell kifizetnünk.

Egy doboz tojás esetében nem kell egyesével megvizsgálni azokat, hogy töröttek-e. Elég egy kicsit megdönteni a dobozt, ugyanis a törött tojás a tartóhoz ragad, nem mozdul el a helyéről.

Egészség

Mély sebet soha ne mossunk ki alkohollal, ugyanis a seb belső felülete sérülhet. Azonnal mentőt kell hívni.

Mindennap, minden helyiséget ki kell szellőztetni, ellenkező esetben letargikus lehetsz és a fejed is megfájdulhat.

Fél évente egyszer érdemes ellátogatni a fogorvoshoz, még akkor is, ha nem fájnak a fogaink. Ugyanis, ha már akkor megyünk, amikor fájdalmat érzünk, a kezelés sokkal többe fog majd kerülni.

Pénzügyi trükkök

Ha online vásárolsz, mindig a csillagos értékelést néz meg először.

Az árut tedd a kosárba és hagyd benne néhány napig. A komolyabb webáruházak ugyanis, a vásárlói kosarakat nyomon követik. Ha észreveszik, hogy áru is van benne, akkor e-mailben akciós kuponokat küldenek, hogy ezzel ösztönözzenek a vásárlásra.

A hitelkártya nem jelent ingyen pénzt, azt ugyanis, vissza kell téríteni, ami rengeteg problémát okozhat számodra a jövőben.

Meg kell terveznünk a kiadásainkat. Először a számlák és a munkába járás költségeit, majd az étel, a háztartási költségek, végül a telefonszámla és az internet finanszírozása következik. Csak ezt követően számolhatunk a szórakozásra és az öltözködésre.

A házi állatokról soha ne döntsünk hirtelen. Az etetés és gondoskodás sok pénzbe kerül, ezért jól át kell gondolni, mielőtt befogadunk egy élőlényt, akinek szüksége van ránk. Mindig, nemcsak 1-2 hétig.

Az üzletek klubkártyáira minden esetben véletlenszerű születési dátumot adjunk meg, így nem egyszerre halmoznak el minket a különféle ajándékokkal és akciókkal. Éves elosztásban kapjuk ezeket, így általában mindig lesz pénzünk kihasználni az ajánlatokat.