A világban rengeteg sportág népszerű, mint például a baseball, röplabda. Vannak ami kevésbé, első látásra furcsának tűnő sportok. Bizarrnak tűnhet, de ezeket a sportokat néhányan komolyan veszik , még világbajnokságokat is rendeznek belőlük. Most bemutatok 18 furcsa sportot amit még nem láttál.

1.Lábujj birkózás

A lábujj birkózás alatt két ember kulcsolja a lábát egymáshoz és a lábujjaikat használva próbálják lenyomni egymást, úgy mint a szkanderben.

2.Strucc verseny

A strucc verseny Afrikából ered, és ma már az Egyesült Államokba tartják. A struccok meglepően gyorsan, 43 mérföld / óra sebességgel futhatnak, egy lépéssel 16 lábat is megtehetnek.A mérkőzésen az emberek a struccokon ülnek, és egy kialakított pálya körül versenyeznek egymással.

3.Sakkboksz

Ahogy a nevéből is gondoljuk, a sakk boksz a hagyományos sakk és boksz keveréke. A játék során, a komoly sakk és a bokszolás váltja egymást. Eléggé furcsa lehet.

4.Víz alatti jégkorong

A víz alatti jégkorongot, 1954-ben találták ki az Egyesült Királyságban. A verseny nem a jégpályán történik, mint ahogy megszokhattuk, hanem a víz alatt.

5.Zorbing verseny

A zorbing versenyt tarthatják szárazföldön, vagy vízen. A játékosok egy átlátszó gömböt vesznek fel, és úgy gurítják egymásnak a labdát, persze amikor sikerül és éppen nem gurulnak el ők.

6.Lapát verseny

A legelső lapátverseny 1997-es téli X-játékok során lett népszerű. A játék során lapáton kell, egy havas hegyről lesiklani. A versenyzés sokáig nem tartott, mivel az egyik versenyző súlyos sérüléseket szenvedett, ezért többet nem is rendeztek. A szánkó jobb választásnak minősül.

7.Extrém ülés.

Az extrém ülés , Németországban vált népszerűvé. A sport során egy speciális széket használnak a trükkök elvégzéséhez, hasonlítanak a gördeszkás mutatványokhoz, viszont ebben ülő helyzetben kell ékeznie a trükk után.

8.Feleség cipelés

A feleség hordozás ötlete Finnországból származik, ma már az amerikaiak is átvették ezt a szokást. A verseny onnét ered, hogy régen a férfiak amikor udvaroltak a nőknek, elrohantak a falujukig, felkapták és elcipelték őket. A feleségcipelés (finnül eukonkanto) egy olyan sportág, amelyben a férfi sportolók az akadályokat egy nővel a nyakukban teljesítik. A nőnek a játékos feleségének kell lennie, ha neki nincs, lehet más felesége is, vagy egyszerűen csak valaki, akit gyorsan felkap a hátára. A lényeg a játékban, hogy az akadályokat a lehető leggyorsabban teljesítse és ne veszítse el a partnerét. Az első helyezett jutalma a feleség súlyának megfelelő mennyiségű sör. Szóval, minél nehezebb az asszony annál több sör jár a nyertesnek.

9.Kerékpárlabda vagy focikli

A kerékpáros verseny során két csapat küzd meg egymással, amit kerékpáron ülve szünet nélkül játszanak. A szabály az, hogy csak a kerekeik és a fejük segítségével juttathatják el a labdát a célba. A játékosok csak a kezeiket használhatják védekezésre, de támadásra nem. Miért játszanál lábbal, ha biciklivel is tudsz? Így biztos nem rúgják el a bokádat.

10.Elefántpóló

Ez a sport Nepálban, Indiában és Thaiföldön népszerű. A játékhoz ugyan olyan eszközöket használnak mint a hagyományos póló során, csak elefánton ülve próbálják bejuttatni a labdát a célba.

11.Sepak Takraw

A sepak takraw egy 500 éves múltra visszatekintő maláj csapatjáték, amit régen bambuszból font labdával játszottak, a szó azt jelenti: rúgd a rattant. Az 1984-es versenyen már műanyagból készült labdát használtak a játékosok. A játékot, hobbi szinten itthon is űzik a babzsáklabda-, más néven hekijátékosok. A röplabdához hasonló, csak itt nem kézzel hanem lábbal passzolják át a a labdát. A labdát a kéz kivételével minden testrésszel lehet érinteni.

12.Sajt gördítés

A sajt gurítás során, egy nagy kör sajtot löknek le egy dombról. A versenyzők feladata, hogy fussanak utána és elkapják. Aki előbb megszerzi a sajtot, ő lesz a nyertes a játékban.

13.Kutyás szörf

A kutya szörfözés során nem egyedül, hanem a kutyájukkal versenyeznek a sportolók. A verseny során, nem csak a játékosok csinálnak trükköket, hanem a kutyájuk is. A trükkök alapján pontozzák őket. Minél jobb és érdekesebb produkciót mutatnak be annál jobb helyezést érnek el.

14.Repülő róka

A repülő róka ötlete Új-Zélandról származik. Körülbelül 100 m magasságban egy több kilométer hosszú acélsodronyra kötik oda a használót, egy hám segítségével és így indítják el őket fejjel előre a célba. Egyszerre hárman is mehetnek, így egyszerre tapasztalhatják meg a repülés élményét. A levegőben akár 160 km/h sebességgel is haladhatnak. Tériszonyosoknak nem ajánlott a használata!

15.Nyúlugratás

A nyúlugratás 1970-es években indult Svédországból,és az 1990-es években vált népszerűvé a világban. A nyulaknak a versenyszám előtt, felmérik az ugrási képességeiket és négyféle csoportba osszák őket. A nyusziknak legalább 4 hónaposnak kell lenniük, 8-12 akadályt kell átugraniuk maximum 2 perc alatt. Ma már Norvégiában, Finnországban, Dániában, Németországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, Japánban is trendi sport. A lovas díjugratáshoz hasonlítható,viszont ebben a játékban távolugrás is van.

16. Extrém vasalás

Az angol Phil Shaw a vasalást unalmas házimunkának tekintette, így 1997-ben úgy döntött, hogy extrém sporttá alakítja át. Hamarosan népszerűvé vált és követői is akadtak, akik vízisízés, hegymászás, biciklizés, búvárkodás közben is kipróbálták vasalást. Az extrém vasalás egyre divatosabb, 2002-ben világbajnokságot is rendeztek és van aki, már az olimpián is indulna ha tehetné. Szerencsére kevés az esély,hogy az olimpiai sportágak közé bekerüljön. Miért vasalnál otthon a szobádban, ha bárhol megteheted? Már is izgalmasabb lesz egy két inget kivasalni.

17.Kviddics

A kviddics kitalált játékként szerepelt, a népszerű “Harry Potter” sorozatban. A rajongók annyira imádták a kviddics ötletét, hogy valódi sporttá alakult, amelyet sok helyen játszanak. A csapat hét játékosból áll, akik a játék során, csak seprűvel érinthetik a labdát. A rögbiből használ fel trükköket a játékhoz.

18.Kartoncső vívás

A Kartoncső Vívó Szövetség a stressz levezetés céljából jött létre az Egyesült Államokban. A kartoncső vívás 2007-ben kezdődött, nincs nevezési díja, nincs fődíj, az nyer, akinek a játék végén egyben marad a „kardja”. A szabályok szerint, tilos egymás fejét ütni, nem lehet fájdalmat okozni és csak az engedélyezett, a helyszínen kapott csövet lehet használni. A sportot ma már nem csak Seattle-ben és San Franciscóban űzik, hanem Ausztráliában is közkedvelté vált.