Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindannyian szeretjük a filmeket, hiszen amíg a moziban vagy otthon vagyunk és megnézzük őket, addig is kikapcsolódunk, kiszakadunk egy kicsit a szürke hétköznapokból. Bármilyen produkciót is választunk, abban biztosak lehetünk, hogy valamilyen érzelmet kivált belőlünk. Felszínre tör a sírás, a nevetés vagy akár a félelem, de éppen az a jó, hogy együtt érzünk a szereplőkkel és kíváncsian várjuk az eseményeket.

Ugyanakkor minden egyes alkotásban van egy kis üzenet, ami igenis nagy jelentőséggel bír. A forgatókönyvírók és rendezők igyekeznek felhívni a figyelmünket az élet legfontosabb és legértékesebb dolgaira, mint az emberi jóság, a magabiztosság, a családi kötelék, álmaink, vágyaink elérésére és így tovább. Cikkünkben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek nekünk nézőknek rengeteg megható pillanatot okoztak már. Így egyáltalán nem véletlen, hogy több produkció is nyert Oscar-díjat, illetve a legjobb filmek kategóriájában tartják számon őket. Ezek az alkotások olyan érzelmeket és tanulságokat rejtenek magukban, amit minden egyes embernek meg tapasztalnia élete során.

A mennyország kapujában

A film két halálos beteg férfiról szól, akik végig akarják csinálni bakancslistájukat. Miután megnézed ezt a filmet, rájössz, hogy az élet tele van apró örömökkel. Elkezded értékelni amid van, főleg az egészségedet. Ez egy tökéletes történet minden olyan embernek, akiknek elegük van az életből.

Lélekben táncolok

A két főszereplő kerekesszékbe van kényszerítve, de optimistábbak, mint bármelyik egészséges ember a világon. Annak ellenére, hogy súlyos betegségben szenvednek, megpróbálnak teljes értékű életet élni. Kiélvezik az élet minden percét, sőt táncolnak és viccelődnek is mindenkivel.

Forrest Gump

Ez a film egy igazi világklasszis, amit nem lehet megunni. Újra és újra végignéznéd, holott kívülről tudod azokat a monológokat, amiket ebben a 141 perces filmben mondanak. Ám ennek ellenére, mindig találsz benne valami érdekességet, amit azelőtt sosem véltél felfedezni. Ez a film bemutatja az ártatlanságot és jóságot, amit nem minden ember birtokolhat a világon.

Életrevalók

Az Életrevalók igaz történet alapján készült, amely szellemes, életerős és bájos is egyben. A legsikeresebb francia film bemutatja, hogyan szövődik barátság két ember között, akik különböző rétegből származnak. Sokan érthetetlennek tartják a kapcsolatot mégis bebizonyítja, hogy nincs különbség az emberek között.

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Ez a megható és egyben romantikus film arról szól, hogy nem minden esetben tudunk olyan személyt vagy személyeket kitörölni az életünkből, akik fájdalmat okoztak nekünk. Ez az örök szerelemről is szól, amely a legerősebb érzés a földön. Bármi történjen is veled, a szíved soha nem hazudik még akkor sem, ha semmire sem emlékszel az életben.

Álom luxuskivitelben

A film egy fiatal nőről szól, aki meg akarja hódítani New York elit krémjének világát. Partikból és férfiakból nincs hiány, ám mindennél jobban vágyik a szerelemre. A sors iróniája, hogy főszereplőnk Audrey Hepburn fülig beleszeret egy szegény férfibe. Ez a film bemutatja, hogy nincs szükség fényűzésre és pompára ahhoz, hogy ránk találjon az igaz szerelem.

Az igenember

Jim Carrey egy olyan karaktert alakít, aki mély depresszióban szenved, ezért feltett szándéka, hogy változtasson az életén. Elhatározta, hogy bármilyen helyzetet is hozzon az élet mindenre igent fog mondani. Ennek köszönhetően sikerül kizökkennie a mély melankóliából és boldog életet élnie. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy ne zárkózzunk el azok elől a lehetőségek elől, amit az élet ezüst tálcán kínál fel nekünk.

Az élet szép

Egy nagyon megindító film, ami a második világháború idején játszódik. A főhőst és kisfiát elviszik a koncentrációs táborban, ám annak érdekében, hogy a gyermek ne féljen és ne szenvedjen, apja elhitette vele, hogy minden ami körülötte zajlik az nem mást, mint egy játék. Ez a film bemutatja a családi köteléket, hogy a szüleink és rokonaink, hogyan próbálnak megvédeni bennünket a gonosz világgal szemben.

Terminál

Steven Spielberg egy nagyon összetett filmet alkotott meg, ami se nem komédia, se nem melodráma, hanem ennek ötvözete. A főhősnek, Tom Hanks-nek az volt minden álma, hogy eljusson New Yorkba, ám hazájában háború zajlik így gyakorlatilag ő egy nem létező országból jött, ezért a törvények értelmében nem teheti be a lábát a városba. A film megtanít minket arra, hogyan azonosuljunk lehetetlen helyzetekkel és hogyan evickéljünk ki belőle bizonyos kereteken belül. Bemutatja, hogy milyen barátságok tudnak kialakulni emberek között rövid idő alatt illetve, hogy ott vár ránk a szerelem, ahol nem is gondolnánk.

A boldogság nyomában

A film valós események alapján készült, ahol Will Smith fiával együtt szerepel. A történet arról szól, hogy egy család szépen lassan tönkremegy az elszegényedés miatt. A főhős egyedül marad kisfiával, ráadásul fedél nélkül, ám az édesapa reméli, ha vidámsággal és jókedvvel fogja fel az életet hamar rendeződnek a soraik. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy pozitívan álljunk az élethez még akkor is, ha a legrosszabb helyzetben vagyunk.

A bakancslista

Egy gyönyörű film, amiben ikonikus színészek játszanak. Jack Nicholsonnak és Morgan Freemannek már nem sok ideje van hátra, míg feldobják azt a bizonyos bakancsot. Így elhatározzák, hogy megvalósítják a bakancslistájukon szereplő dolgokat, amiket mindig is meg akartak tenni az életben. A két különböző karakterű ember között szoros barátság alakul ki. Ez a film arra ösztönöz bennünket, hogy ne halasszunk semmit holnapra, ha meg tudjuk tenni aznap is. Úgy kell felfogni az életet, mintha az a nap lenne az utolsó.

Everest

A Mount Everest megmászására több, sőt, rengeteg jelentkező volt, amikor Rob Hall kitalálta, hogy fizetős túrákat szervez a hegyre. Módszere azonban nem volt egyedülálló, mivel riválisai is nekikezdtek ennek, így megkezdődött egyfajta harc a profi hegymászók között. Végül aztán Hall És Fischer rivalizálása megszűnt, ugyanis rájöttek, hogy csoportjaikkal csak együtt juthatnak fel az Everest tetejére és onnan vissza az alaptáborba, méghozzá épségben. Napjainkban nagyon fontos az összefogás, a csapatmunka, hiszen amit nem érhetünk el egyedül, azt többen könnyebben megvalósíthatjuk.

A kezdő

Egy internetes divatcég nemcsak a profiknak kínál lehetőséget és munkát, hanem az idősebb és tapasztalat nélküli álláskeresőknek is. Ben Whittaker jelentkezik is az egyik gyakornoki pozícióba. Felettese Jules Ostin lesz, aki kezdetben nehezen tud együtt dolgozni az öregúrral, ám a közös munka végül meghozza gyümölcsét és kiderül, hogy bár nagy a korkülönbség köztük, sok közös van bennük és a kezdeti távolság semmivé lesz. A film bizonyítja, hogy soha nem késő újrakezdeni, az életben mindig van lehetőség arra, hogy váltsunk és sikerre vihetjük elképzeléseinket és legyünk bár idősebbek, mint az átlag, akkor is elérhetjük vágyainkat, céljainkat.

A szív bajnokai

A film igaz történet alapján készült. Michael Oher egy szegény fekete fiú, akinek édesanyja a kábítószer rabja, ezért sanyarú sors az övé. Michaelnek nincs senkije, az iskola tornatermében húzza meg magát a hideg elől, amíg egy este Leigh Anne Tuohy és családja be nem fogadja őt. Eleinte csak egyetlen éjszakáról van szó, ám a család annyira megszereti Michaelt, hogy támogatni kezdi őt, sőt, az örökbefogadás is szóba kerül. A fiú élete sínre kerül, magántanár segíti őt a tanulásban és eredményei javulásának köszönhetően bekerül a suli futballcsapatába is. Innen már egyenes út vezet a sikerhez, Michaelért a különböző egyetemek futballedzői versenyeznek. A film megtanít minket a önzetlenségre, arra, hogy segítsünk másoknak, ha lehetőségünk van rá és nem utolsó sorban felhívja figyelmünket a szeretetre, a gondoskodásra, amire mindenkinek szüksége van az életben.

A család kicsi kincse

A film arról szól, hogy teljesen mindegy milyen családdal áldott meg az ég, akkor is ők azok, akikre mindig minden körülmények között számíthatsz. Mindegy, hogy peches, lúzer vagy bármilyen másik jelzővel ellátott ember vagy, ha a család egyik tagjának szüksége van a támogatásra, akkor egy emberként oldják meg a problémákat, bármi legyen is az ára.