A kreativitás és találékonyság az egyik legfontosabb emberi tulajdonság, ami sokszor mozgatórugója is életünknek. Bizonyos helyzetben nagyon jól jön ez a fajta készség, mivel arra sarkallja az embert, hogy minél egyszerűbben és hamarabb megoldjon dolgokat. Ezekből születnek sokszor a vicces dolgok, de maga a kreativitás nemcsak erre használható: most ebben a karantén időszakban elég sok emberből hozta ezt elő, van aki végre egy régi álmát váltotta valóra és festette le a szobája falát.

1.Van egy óriási anyajegy a homlokom közepén, pont ott, ahol édesanyámnak is. Mindig próbáltam különböző módokon eltüntetni, majd egyszer ráébredtem arra, hogy nem kell szégyellnem, sőt büszkének kell rá lennem, mivel ez egy nagyon egyedi dolog rajtam.

2.Régóta terveztem, hogy megvalósítom ezt a projektemet. A karantén időszak pedig remek alkalom volt arra, hogy neki álljak alkotni. Lézerrel vágtam a formákat egy rétegelt lemezre, majd befestettem. Nagyon büszke vagyok magamra.

3. A bátyám mindig szeretett volna cabriót, majd úgy gondolta, hogy a vállalkozásában használt furgonra rak egy ilyen matricát. Azóta mindenki megbámulja és fényképezi.

4. Csináltam egy álomfogót a papírleszorítókból. Annyira bejött a barátaimnak, hogy azóta ők is kértek ilyet.

5. Amikor van otthon egy fél autód, és nincs kerítésed… Az alkotó minden bizonyára tényleg egy egyedülálló dolgot csinált.

6. Amikor már nagyon unod, hogy az összes térfigyelő kamera ugyanúgy néz ki, majd gondolsz egyet és átalakítod repülőgéppé.

7. Remek példája annak, hogy hogyan előzzük meg, hogy ráfagyjon az ablakra az ablaktörlő lapát. Vegyünk egy ruhacsipeszt és kész.

8. Ha már nagyon unod, hogy a szél mindig lefújja a teraszról a cipőket. Nagyon egyszerűen meg lehet előzni ezt az egészet, csak mindig legyen otthon ragasztószalag.

9. Ha túl messze van az asztal a konnektortól, egyszerűen csinálj egy kis “kosarat” a kábelből.

10. Amikor elfelejtesz vinni a strandra magaddal széket, de rengeteg időd van, és homokból nem várat, hanem kanapét építesz. Zseniális ötlet.

11. Amikor a gyereked összefirkálta a falat és zavar. Szerencsére tudsz rajzolni és gyönyörűen kijavítod, majd az éke lesz a nappaliban.

12. A karanténidőszakban neki álltam hímezni, akartam valami újat kipróbálni és így gondoltam arra, hogy a hímzés jó ötlet lenne. Kb. 2 hét alatt lett kész.

13. A festés az egyik kedvenc hobbim, majd nekiálltam ilyen kis ablakok készítésének. Barátaim szerint nagyon tehetséges vagyok és egy kiállítást kellene belőle nyitnom.

14. Egyszerűen nem tudok csomagolni, így az összes csomagra előre ráírom, hogy Bocsi a szörnyű csomagolásért.

15. A karanténidőszak alatt neki álltam a szobám felújításának, már régóta terveztem, hogy én festek rá mintát. A végeredmény nagyon tetszetős lett.