Bizonyára nem egyszer hallottad már, hogy a 90-es évek milyen szuper időszak volt. Az volt az az időszak, amikor a technológia még nem rántotta magával az embereket. Mindenkinek volt ideje a másikra, nem a TV szerepelt a prioritási lista legelején, hanem a barátokkal való bandázás az udvaron. Rengeteg olyan játék volt, amit képtelenség lehetett megunni. A gyerekek az iskolában telerajzolták egymás füzeteit unaloműzés gyanánt persze, ha a tanár lebuktatta őket, akkor jaj volt nekik. Emlékszem, karácsonyra kaptam egy tetrist, amit szinte le se akartam tenni, mert annyiféle játékkal lehetett játszani, én pedig mindegyikben rekordot akartam elérni. Ha házi kedvencre vágyott valaki, a szülők inkább Tamagochit vettek neki, amivel megtanulhatta, hogy milyen is egy kis teremtésről gondoskodni. Amennyiben a szülők által meghatározott ideig életben maradt, akkor élő házi állatot kapott a gyerek. Ezeken kívül számtalan játékkal el tudták foglalni magukat. A mai cikkünkben olyan tárgyakat és játékokat hoztunk el, amikre csak azok emlékeznek, akik a 90-es években nőttek fel. Nosztalgiázásra fel!

Ezek voltak a mi kis virtuális házi kedvenceink a Tamagochik.

Pontosan ugyanúgy kellett őket gondozni, mint a valódi állatokat, ha nem figyeltél rájuk, akkor elpusztultak.

 

Ezekkel a tetrisekkel mi voltunk a legmenőbbek. Különböző csúcsokat lehetett felállítani.

Az volt benne a legjobb, hogy nemcsak egy játékkal lehetett játszani, hanem legalább 12-vel.

A gyerekeknek rengeteg ilyen golyója volt, amikkel órákon át el lehetett játszadozni. Ezután következtek a pattogó labdák, amik gumiból készültek.

A sulis füzetek tele voltak ilyen és ehhez hasonló jellegű rajzokkal, amiket többnyire órán készítettek a gyerekek unaloműzés gyanánt.

Egy újabb megunhatatlan játék. Szinte nem volt olyan gyerek, akinek ne lett volna ilyen játéka.

A Szilveszter közeledtével mindenki ilyen petárdákat vásárolt a félre tett pénzéből vagy a zsebpénzéből.

Ezzel a kis kütyüvel bármikor el lehetett vakítani a gyanútlan járókelőket. Ha lakótelepen laktál és a barátaid a szomszédaid voltak, akkor egymás szobájába lézereztetek vele.

Amikor a technológia elkezdett fejlődni bejöttek ezek a Dendy márkájú játékkonzolok, amivel a gyerekek simán elvoltak néhány órán keresztül.

Ezt követően jöttek a Sega márkájú videojáték konzolok. Minden lurkó ilyet akart. 

Igaz ezek nem játékok, de hihetetlenül jól el lehetett velük szórakozni.

A legfinomabb üdítőket ilyen zacskókba lehetett kapni.

Walkaman az Mp3 lejátszó elődje. Kazettát kellett bele tenni és már lehetett is hallgatni a jobbnál-jobb zenéket.

Ezek a rágógumik voltak a legkelendőbbek az iskolában, de nemcsak szuper ízük miatt, hanem mert volt benne meglepetés.

Bizony, ilyen és ehhez hasonló matricákat rejtett a fent említett rágó csomagolása, amit füzetekre és könyvekre ragaszthattak a gyerekek.

Régi videomagnó, amin a legjobb meséket és filmeket tudtad nézni, főleg ha volt VHS gyűjteményed.

Ti emlékeztek még ezekre? Kinek melyik volt a kedvence?