Minden színész azt szeretné, hogy a filmjei sikeresek legyenek és a csillagok közé repítsék őket örökre. Nincs olyan színész, akinek minden filmje elképesztő kasszasiker lett volna. Mindenkinek becsúszik egy olyan, amit szívesen kihúzna az önéletrajzából. A bukta oka nem feltétlenül az ő hibája. Millió helyen elcsúszhat a dolog. Azt se felejtsük el, hogy az európai és tengerentúli nézőknek más igényei vannak. Több olyan film is volt, ami az USA-ban csúnyán megbukott, de Európában viszont osztatlan sikert aratott. Vannak színészek, akik belefutottak egy-egy olyan pofonba, ami kis híján derékba törte a karrierjüket. Sikerült felállni belőle? Van, akinek igen.

Lássunk néhányat.

Keanu Reeves
Őt mindenki szereti. A legbarátságosabb színésznek tartják. Nagyon önzetlen az emberekkel. A Matrix sikere után mindenki arra számított, hogy Reeves majd elkényeztet minket jobbnál jobb filmekkel. Sajnos csalódást okozott a rajongóinak. Az “Amikor megállt a Föld” című filmje borzalmas volt. Arany Málna anti-díjra jelölték a “2008 legrosszabb előzménye, folytatása, átdolgozása és plágiumja” kategóriákban. A “47 Ronin” sem jött be a nézőknek. 175 millió dolláros büdzséből csak 151 milliót hozott vissza. A “John Wick”-kel melengette meg újra a rajongók szívét, amit a kritikusok is elismertek. 20 milliót költöttek a filmre és 86 milliót hozott. Az szép summa.

Ryan Reynolds
A 2010-es években kezdett Ryan Reynolds karrierje masszív lejtmenetbe. A “Zöld Lámpás” hatalmas bukta volt. A színész is elismerte, hogy hiba volt az a szerep és utána el is vette a kedvét egész Hollywood-tól. Aztán bekopogtattak nála egy másik szuperhősfilmmel. A Deadpool az egyik legjobb bevételt hozó film, ami 16 éven felüli korhatárral jelent meg.

Matthew McConaughey
Közepes minőségű romantikus vígjátékokban játszott a 2000-es évek környékén. A producerek már úgy gondolták, hogy ő ezeknek a filmeknek az arca és meg is kell hagyni őt ebben a kategóriában. Pláne, hogy jött pár, amely egyáltalán nem volt sem vicces, sem pedig sikeres. “Anyám nyakán” például. Aztán 2013-ban kapott egy lehetőséget. Eljött az ő ideje. A “Mielőtt meghaltam” című filmben hatalmasat alakított. Még az Akadémia is elismerte és kijárt neki egy Oscar szobrocska. A “True Detective” sorozat volt a másik, amely megmutatta a közönségnek, hogy képes a drámai szerepekre.

Winona Ryder
A 2000-es években két filmjét is jelölték Arany Málna-díjra. Ezek az “Ősz New Yorkban” és a “Kismenő”. Aztán visszakerült a legjobb színészek listájára a Stranger Things sorozattal, amely minden kritikus elismerését elnyerte.

Robert Downey Jr.
A 90-es évek környékén nem a tehetségével villogott, hanem a botrányaival. Volt belőle sok. A filmjei is eléggé felejthetőek voltak. A legtöbb 5 pont környékén ért a 10-ből az “imdb” szerint. Aztán hirtelen jött egy Vasember, melyre 140 millió dollárt tapsoltak a készítők és világszerte hozott 585 milliós bevételt.

Jim Carrey
A gumiarcú komikus. Egy időben ő volt a legjobban fizetett amerikai színész. Aztán jöttek sorba a rossz filmek. A “Dumb és Dumber 2” alig ért 3 pontot a tízből a kritikusoknak. 2018-ban egy sorozattal próbálkozott újra a rivaldafénybe kerülni. A “Most nevess!” hozta újra szintre a karrierjét. Két Golden Globe jelölést is kapott.

Jennifer Lopez
2010-ben majdnem elnyerte az évtized legrosszabb színésznőjének járó Arany Málna díjat. Filmográfiájában elég sok a közepesnek nevezhető mű. 2020-ban viszont összejött neki a “Wall Street pillangói”. Olyannyira, hogy Golden Globe-ra jelölték érte.

Robert Pattinson
Az Alkonyat inkább rontott néhány ember karrierjén, mintsem emelte volna. Kristen Stewart-nak azóta sem sikerült felemelkedni. Mondjuk leginkább a tehetségét okolják ezért. Ezzel szemben Robert Pattinson bebizonyította, hogy jó színész. A “Jólét” című filmek után szerepet kapott a “TENET”-be is, valamint ő az új Batman.

Drew Barrymore
Ő már 7 évesen is színészkedett. Az “E.T. – A földönkívüli” című filmnek a bájos kislánya volt. Aztán ezt nehezen tudta felülmúlni. Csak halmozta a felejthető alkotásokat. Drew-ról a “Sikoly” című film után kezdtek újra beszélni. 14 millió dolláros költségvetésből kihoztak 103 milliós bevételt.

John Travolta
A 70-es években nagyon szerették a nézők. “Szombat esti láz”, “Pomádé”. Mind szeretjük ezeket a filmeket. Majd a 80-as években kezdett hanyatlani a karrierje. A “Ponyvaregény” rántotta vissza őt az “élők” sorába. Sajnos, úgy néz ki, hogy a színész újfent nem találja a helyét, és vágyik egy Arany Málnára.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.