A divat napi szinten változik ezért szinte nem is lehet vele felvenni a versenyt. Azt mindenki tudja, hogy ami egyszer kimegy a divatból bizonyos idő után újra visszakerül, csak sokkal divatosabb és vagányabb verzióban, mint régen. A történelemben használt ruhadarabok is újra visszaköszönnek a mostani divatban vegyük például a kényelmes mokaszineket, galléros, puffos ujjú ruhákat. A mostani posztunkban összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat, melyek újra nagy népszerűségnek örvendtek 2020-ban.

1, Gallérok

2020-ban újra teret hódítanak a viktoriánus korban elterjed gallérok. A hímzett gallérok, virágos dombornyomások, fodrok és csipkék egyre népszerűbbek lesznek az emberek körében. Ezeket a feltűnő és hatalmas ruha dekorációkat, visszafogott és konzervatív darabokkal kell párosítani, hogy kiegészítsék egymást. Például egy klasszikus vonalú nadrág, magas derekú farmer, visszafogott miniszoknya vagy bőrnadrág tökéletes választás lehet.

2, Parókák

Egyre több híresség tesz fel parókát ha nagyobb eseményen jelenik meg. Régen ezek a kopasz foltokat, piszkos hajakat voltak hivatottak elfedni, ám a mai világban tökéletes megoldás azok számára, akik szeretnének azonnal változtatni megjelenésükön. Így nem kell a saját hajukat hajlakkal, tupírozással és egyéb dolgokkal kínozniuk.

3, Férfiak számára magassarkú cipő

Bizony a modern férfiak újra elkezdtek, elkezdenek magassarkú cipőt viselni. Viszont ha a történelmet vesszük alapul, akkor voltaképpen a magassarkúkat nekik találták ki még a 13. század első felében. Eleinte az uralkodóházakban volt divat ilyen cipőket viselni. Később a nőkre szállt át ez a lábbeli, de most nagyon úgy fest, hogy újra elkezdik hordani a férfiak is.

4, Push up melltartó

Minden modern nő tudja, mi az a push-up melltartó. Mint kiderült, az ókorban is használtak ilyen speciális szivacsokat, melyeket a keblek elé de melltartó mögé helyeztek! A képen például egy múlt századbeli melltartó látható, amit a nemesi hölgyek viseltek fűzővel együtt.

5, Kalapok

A sokféle színű és fazonú kalapok óriási népszerűségnek örvendtek a hölgyek körében a történelem során. Most nagyon úgy néz ki, hogy újra egyre népszerűbbek. Idén nyáron nem egy és nem két hírességet, valamint civilt lehetett látni kalapban.

6, Puffos ujjú ruhák

A másik trend, ami újra visszatért, azok a puffos ujjú ruhák. A reneszánszkor inspirálta ezt a stílust, mely diadalmasan visszatért a mai divatba. Meg kell jegyeznünk, hogy ezek a típusú ruhák nagyon nőiesek, ám nem korlátozzák annyira mozgást, hogy kellemetlen legyen a viselésük.

7, Fűzők

A divatszakértők újfent elkezdték használni a fűzőket, no nem úgy mint régen, hanem konkrétan önálló ruhadarabként. Ez azért van, mert egy karcsú nőt még karcsúbbá tesz. A fűzők manapság nemcsak társadalmi eseményeken, hanem a mindennapi élet során is viselhetők.

8, Turnűr

A turnűr a 19. század végén vált népszerűvé. Ez egy olyan párnaszerűség, amit a ruha alá tettek, hogy nagyobb legyen a hölgyek hátsója. Ma vannak olyan márkák, melyek hasonló betétekkel rendelkező szoknyákat és ruhákat értékesítenek, hogy vizuálisan megnőjön a hátsó térfogata.

9, Rózsaszín pirosító

A nemesi származású hölgyek a 18. században előszeretettel púderezték magukat annak érdekében, hogy üde, friss és ragyogó arcbőrt kölcsönözzenek maguknak. A rózsaszín pirosítót szemhéjfestékként is használták. Úgy tűnik manapság újra egyre többen viselik arcukon ezt a bájos és kellemes színt.

10, Mokaszin

A 17. században előszeretettel használták ezeket az emberek, és a mostani divattervezők úgy döntöttek újra divatba hozzák őket. Ma már nagyon sokféle stílusban lehet ezeket megvásárolni, amiket nagyon kényelmesnek és mutatósnak tartanak.