Keanu Reeves-t manapság rendkívül felkapta az internet. Meg úgy az egész média. Azok közé a sztárok közé tartozik, akiért mindenki odavan. Leghíresebb szerepei a Mátrix-trilógia, John Wick filmek, Féktelenül és a Dracula. De ezen kívül még rengeteg filmben játszott melyek hol jobban, hol rosszabbul teljesítettek a kasszáknál.

Az internet megőrül érte! De már olyan szinten, hogy az elmúlt évben megkapta az “internet hivatalos pasija” titulust a netezőktől. Nem mindennapi cím.. A jó benne az, hogy pont azzal vívta ki az elismerést, hogy nem csinál semmi ostobaságot. Nincsenek botrányai, kedves a rajongókkal, tiszteli a nőket, sok időt és pénzt fordít jótékonyságra. Egyáltalán nem vitte el a siker. Sőt .. még most is metróval jár a forgatásokra.

Összegyűjtöttünk nektek még pár érdekességet a sztárról, amiket lehet, hogy nem tudtál.

Meglehetősen szomorú a múltja. Legjobb gyermekkori barátja River Phoenix drogtúladagolásban halt meg. Két testvére közül az egyik leukémiás. 1998-ban megismerte Jennifer Syme színésznőt, akibe azonnal beleszeretett. A nő teherbe is esett, de 8 hónaposan halva szülte meg a kisbabát. Ez nagyon megviselte őket és emiatt szakítottak is. 18 hónappal később a nő egy autóbalesetben az életét vesztette.

Az egyik legmenőbb mém lett belőle. Rengeteg lesifotón ül egymagában egy padon. Persze ő megnyugtat mindenkit, hogy szó sincs depresszióról vagy egyéb gondokról. Egyszerűen csak szeret elmélkedni egymagában. Az internet azért pörgeti a SAD KEANU – szomorú Keanu mémeket.

Verseket ír. Adott ki egy verseskötetet a műveiből. Ode to Happiness – Óda a boldogsághoz címmel. Az egész úgy néz ki, mint egy felnőtt mesekönyv.

Szeret bohócot csinálni magából. Általában komolyabb szerepekben tűnik fel a filmvásznon, de Keanu odavan érte ha a kamerák előtt csinálhat bohócot magából. Rendszeresen szerepel a Scéd P*csök – Swedish Dicks című vígjátéksorozatban.

Édesanyja jelmeztervező volt, aminek köszönhetően rengeteg híresség megfordult náluk. Alice Cooper rendszeres vendég volt és imádták egymást. Egyszer még mű-kutyakakit és mű-hányást is becsempészett a lakásba, hogy megviccelje a házvezetőnőt.

Akkoriban a sztároknak még nem volt menő ha felvállalják a nehezen kiolvasható, mondható nevüket. A Keanu sem volt egy egyszerű név akkoriban és a castingosoknak sem tetszett. Úgy döntött, hogy K.C. Reeves-nek vagy Chuck Spadianak esetleg III. Page Templetonnak fogja magát hívatni. Hála az égnek ez nem valósult meg.

Nem ér a női rajongóihoz. Ez még jóval a Metoo mozgalom előtt is így volt nála. Sem ölelés, sem puszi. Az ölelkezős fotókon sem teszi rá a kezeit a nőkre. Mindezt azt irántuk érezett tiszteletből fakadóan…

Szeret keringőzni. Kifejezetten odavan a klasszikus táncokért. A Graham Norton Showban mesélt arról, hogy táncórákat is vett, annyira tetszik neki a klasszikus stílus.

Véletlenül feleségül vette színésznőtársát Winona Rydert. A Dracula című film forgatásán jelen volt egy igazi pap is. Az esküvős jelenetnél, így vélhetőleg hivatalosan házasok vagyunk. Persze nem vettük komolyan. Évente küldünk egymásnak egy üzenetet azzal, hogy “Mizu férjem” – “Mizu nejem”.

Egy műsor kivételével egyáltalán nem néz tévét. Egyedül az olimpiai közvetítéseket nézi mert nagyon szereti látni a sportolókat, ahogy a győzelemért hajtanak.

Nektek mi a véleményetek a sztárról? Írjátok meg kommentben!