Bár a lakberendezési áruház parkolói egy sima hétvégén is szinte teljesen megtelnek, a kormány által bejelentett kéthetes boltzár előtt még a megszokottnál is nagyobb tumultus alakult ki.

Az internetet hétvégén ellepték a kígyózó sorokról készült képek, akadtak, akiknek már kora reggel az áruházba vezetett az útjuk. Sokan találgatták, vajon mi okozhatta a tömeget, voltak, akik valami különleges akcióra gyanakodtak, míg megint mások azt mondták, nagy valószínűséggel csak azért torlódott össze annyi ember az Ikeák körül, mert a két hetes szigorítások során sokan otthonuk szépítésével lesznek majd elfoglalva és ehhez szerzik be a még hiányzó elemeket.

Arra, hogy miért álltak a legtöbben sorban, vagyis, hogy mik voltak a hétvége slágertermékei az egyik budapesti áruház áruházvezető-helyettese, Münzer Tímea adott választ.

Elmondása szerint az emberek körében a legnépszerűbb termékek a konyhákhoz, illetve a tárolási megoldásokhoz kapcsolódó árucikkek voltak, de részletesebben is kifejtette, hogy pontosan mely árucikkek kerültek a legtöbbször a kosarakba.
A ‘Besta’ tárolókhoz, valamint a ‘Metod’ konyhabútor rendszerekhez tartozó lábakért és kiegészítőkért is tucatnyian nyúltak, annak ellenére, hogy ezek nem kerültek be a Top 5-be a vásárlók körében.

Az öt legeladottabb termék között szerepelt az Ikea ikonikus, kék bevásárlótáskája, ami ‘Frakta’ néven fut az üzlet kínálatában.

Sokaknak hiányoztak volna ebben a két hetes időintervallumban a ‘Ryet’ led izzók és az ‘Alkalisk’ elemek, így ezekből is bőven bevásárolt mindenki.

A top 5 eladott termék listáján szerepeltek még az ‘Utrusta’ típusú konyhai sarokpántok, valamint az ‘Oftast’ étkészlet egyes elemei is, úgy látszik a szigorítások ideje alatt mindenki barkácsolni és enni fog.


Münzer Tímea hozzátette, a számok beszédesebbek, mint a képek, hiszen az idei évhez viszonyítva tavaly még a mostaninál is több látogató volt ezen időszakban az áruházaikban.

Az áruházak körül összegyűlt tömeget az magyarázhatja egyrészt, hogy a kora reggeli/délelőtti órákban több vásárló érkezett az olyankor megszokottnál, illetve az is, hogy az Ikea a járványügyi helyzetre hivatkozva korlátozta, hogy mennyi vásárló tartózkodhat egyszerre az üzleteikben.

Neked mi a véleményed erről?
Te sorban álltál volna valamiért?
Kérjük, írd meg nekünk kommentben!