Mindenki tisztában van vele, hogy ahány ország annyi szokás és nincs ez másképp kicsiny kis hazánkban sem. Azt mindenki tudja, hogy Japánban milyen szokások vannak, hogy le kell venni a cipőt amint belépsz a bejárati ajtón, hogy a fürdőszobába külön papucsban szabad kimenni és még sorolhatnánk. Mai cikkünkben nem a magyar á a japán kultúrát fogjuk összehasonlítani, hanem a magyart és a brazilt ugyanis ez a kettő is olyan távol áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Lássuk hát, hogy Brazília népe miben is különbözik a magyaroktól.

1, Míg a magyar nők leborotválják a karjukat addig a brazil nők nem

A magyar nők bizony megszabadulnak a csúnya sötét szőrszálaktól, hogy azok ne csúfítsák el megjelenésüket. Ezzel szemben a brazil származású nők nem leszedik, csak kiszőkítik a szőrszálakat, hogy csak extra közelről lehessen azokat észrevenni.

2, Brazíliában senki sem a pontosság híve

Míg piciny hazánkban igen is megszólják azokat, akik egy percet is késnek a találkozókról, addig Brazíliában nem. Sőt mi több, ha 9 órára van megbeszélve egy találkozó 9:15-nél előbb biztos, hogy nem mennek a helyszínre. Ha egy esti összejövetelről, házibuliról van szó, mely 8 órakor veszi kezdetét, akkor is minimum egy órát késnek. Viszont ez ott teljesen rendben van és normálisnak számít.

3, Az összes nő két részes fürdőruhát visel

Magyarországon az idősebb hölgyek már eltakarják testük nagy részét ha kimerészkednek a strandra. Brazíliában viszont épp ellenkezőleg. Ott kortól, testalkattól függetlenül minden egyes nő két részes bikinit visel, ha meglátogatja a helyi fürdőket, strandokat, tengerpartot. Érdekes szokás.

4, Fizetned kell, hogy vigyázzanak a kocsidra

Magyarországon vannak olyan parkolóhelyek, ahol porta szolgálat üzemel és így biztonságban tudhatod az autódat. Nos Brazíliában mint minden ez is máshogy működik. Ott úgynevezett “flanelinha” emberek járják a utcákat, akik ha akarod vigyáznak az autódra. Természetesen ezt nem ingyen teszik. A parkolóházakon kívül mindenhol vannak ilyen emberek.

5, Jobb ha az értékek a táskában maradnak

Tény és való, hogy magyar honban is vannak zsebtolvajok, de Brazíliában hidd el sokkal több van, akik csak arra várnak, hogy elcsenhessék értékeidet. Annak érdekében, hogy ne lopják el ezeket, jobb ha minden értékedet a táskádban hagyod és úgy biztos, hogy senki sem akar kirabolni. Ja ugyanez vonatkozik a drága, értékes ékszerek viselésére is.

6, A braziloknál mindig minden pillanatban van fogkrém és fogkefe

A braziloknak van egy nagyon furcsa szokásuk, vagyis, hogy minden egyes étkezés után fogat mosnak. Mindegy, hogy egy három fogásos ebédet vagy csak egy müzliszeletet ettek ők fogat mosnak. Ezen kívül pedig kis és nagy dolguk elvégzése előtt illetve után is alaposan kezet mosnak. Nálunk ezzel szemben a legtöbben csak a WC használat után mosnak kezet.

7, Élnek halnak a kutyusokért

Tény és való, hogy a magyar emberek is oda meg vissza vannak a négylábúakért, viszont Brazíliában sokkal jobban szeretik őket. Az itt élő háziállatok 58%-a kutya 28%-a pedig macska. Brazíliában a kutyákat 100%-ban családtagnak tartják, nem úgy mint a legtöbb magyar városban, faluban. A gazdik mindenféle ruhába öltöztetik őket, és úgy babusgatják őket, mint a kisbabákat.

8, Ha otthon tartózkodnak mindig megy a TV

Magyarországon is háttérzaj gyanánt szokott menni a TV a háztartásokban, ám Brazíliában olyan hangosan megy, hogy a családtagok nem tudnak normálisan beszélni. Ahelyett, hogy lehalkítanák a készüléket, inkább kiabálva próbálnak kommunikálni egymással. A legszebb az egészben, hogy a kutyát nem érdekli mi megy a TV-ben, csak szimplán üzemel. A legérdekesebb, hogy még akkor is megy náluk mikor épp alszanak….

9, Nem szabad a WC papírt a WC-be dobni

Ahogy Görögországban úgy Brazíliában is kritikán aluli a csatorna rendszer, ezért nem szabad semmit a WC-be dobni még toalett papírt sem… igen, jól olvastad. Viszont ez nem csak a hétköznapi háztartásokra vonatkozik, hanem minden étteremre, kávézóra, és szállodára is. Ha el kell végezned kis és nagy dolgodat, akkor a papírt egy zacskóba vagy kukába kell dobni. Amennyiben véletlenül mégis lehúzol valamit, akkor mormolj el magadban 4 “Mi atyánkat”, hogy nehogy visszajöjjön a cucc.

10, Heti szinten manikűröznek és pedikűröznek

Míg mi magyarok két-három vagy négyhetente látogatjuk meg a manikűröst, addig a brazilok heti szinten váltogatják körmeik színét. Mindegy, hogy milyen társadalmi rétegbe tartozik mivel ez számukra már egyfajta hagyomány. Eme kultúra megköveteli a női nemtől, hogy kezük és lábuk mindig és minden körülmények között ápolt és szép legyen.

Viszont egészen mást jelent számukra az ápolt és szép köröm mint nálunk, ugyanis ők hűbelebalázs módjára elkezdik festeni a körmüket, és ha véletlenül bőrre megy egyszerűen letörlik a művelet végén.

11, A szőke hajszínt preferálják

Vannak olyan országok, ahol a legtöbb nő barna hajjal és szemmel van megáldva, ilyen például Olaszország, Spanyolország és a többi. Bizony sokan úgy hisszük Brazíliában is ilyen típusú nők élnek, holott ez nem feltétlenül igaz. Sokan nem tudják, hogy ezen a vidéken a szőke hajszínt preferálják a nők, így nem egy és nem két világos hajjal közlekedő nőbe futhatunk bele nyaralás alatt. Ha valaki mégsem szőke ciklonként tengetné mindennapjait, nem kell aggódni rövid időn belül meg fogja látogatni a fodrászt.

Na mit szóltok?