Diego Maradona neve mindenki számára ismerős, hiszen a klasszis örökre beírta magát a futballtörténelembe. Az argentin lapok értesülése szerint a ma reggeli órákban elhunyt Diego Armando Maradona. Az egykori futballista halálának oka hirtelen szívmegállás volt. A legendás focistát Tigre városában, otthonában érte a halál.

A 61 éves klasszis az argentin válogatott legjobbja volt, de játszott a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona csapatában is. Maradona jelenleg a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozott, de az elmúlt hetekben többször is kórházba került.

Diego Maradonát még november elején operálták meg, ugyanis koponyaűri vérzése volt. Akkor orvosa azt mondta, a műtét során sikeresen eltávolították a vérrögöt és semmilyen komplikáció nem lépett fel, ám bizonyos okokból néhány nappal később engedték csak haza. Az argentin válogatott egykori klasszisa nyolc napot töltött az egészségügyi intézményben.

Diego Maradona mindössze tizenöt esztendős volt, amikor 1976-ban bemutatkozott az Argentinos Juniors felnőtt csapatában. Öt szezont töltött el a csapatnál és 167 mérkőzésen 115 gólt szerzett. Kétszer is ő lett a gólkirály, így nem is csoda, hogy a Boca Juniors magának akarta őt. Le is igazolták a focistát, 1981-ben pedig argentin bajnok lett. Az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságot is megnyerte hazája válogatottjával. Az ifjú tehetség csak úgy szórta a gólokat, sőt, a jubileum évében a FIFA megszavazta őt az évszázad labdarúgójának.

A fiatal tehetségre ekkor már Európa is felkapta a fejét és ötmillió fontért igazolt le a Barcelona együtteséhez. Két szezonnal, egy Spanyol-kupa, egy Ligakupa és egy Spanyol Szuperkupa győzelemmel később, 1984 nyarán 6,9 millió fontért vásárolta meg Maradonát az olasz Napoli. Később különböző sérülések, doppingproblémák miatt aztán elhagyta Európát és hazatért Argentínába. Utolsó mérkőzése 1997. október 25-én volt, amikor a Boca a River Plate ellen harcolt. A csapat idegenben 2:1-re győzött, Maradona pedig öt nappal később bejelentette visszavonulását. Ezt követően edzőként dolgozott tovább, majd az argentin válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltötte.

Maradona halálát hirtelen szívmegállás okozta. Az egykori focista egyébként nem volt egészséges, mivel komoly alkoholproblémákkal küzdött, sőt, az illegális szerekkel is meggyűlt már a baja, több alkalommal is. A közösségi oldalakat ellepték a rajongók üzenetei, akik fájó szívvel búcsúznak a nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb és legtehetségesebb labdarúgójától.

Nyugodjék békében!