Mindannyiunk számára mást jelent a drága fogalom. Van, akinek egy egy 5000 Ft-os ruha is drága, és van akinek még a gyémánt sem. Eléggé sajátos fogalma van. De persze, mindig lehet olyan mutatni, amire még a leggazdagabbak is húzzák a fogukat, mert nem szívesen adnak ki érte annyi pénzt, mint amennyit ér vagy árulják. Most összegyűjtöttük Nektek, mik azok a dolgok, amire már tényleg azt mondják: DRÁGA!

1.

Folyékony papír – 150 dollár/3,8 l

A Liquid Paper egy olyan korrekciós toll, amely segít kijavítani az írásbeli problémákat. Az összetevők (oldószer-benzin, ásványi szeszes italok, diszpergálószerek és illatanyagok) ellégé drágák, így nem hiába van a kis flakonnak is ára.

 

2.

Penicillin – 226 dollár/3,8 l

A penicillin olyan antibiotikumok nagy csoportját tartalmazza, amelyek közé tartozik a penicillin V, a penicillin G, a benzathin penicillin és a prokain penicillin. Elsősorban különböző fertőzések gyógyítására használják.

 

3.

Patchouli illóolaj – 605 dollár/3,8 l

Ezt a drága illóolajat a Pogostemon nevű növény friss vagy szárított leveleiből állítják elő. Használják fertőtlenítőszerként, gombásodásra vagy vesekő kezelésre is. De tökéletesen elfedi a kellemetlen testszagot is.

 

4.

Emberi vér – 1330 dollár/3,8l

Egy teljes testtel rendelkező emberi testnek 1,3 gallon vér van a szervezetében, ami plazmában és sejtetket is tartalmaz. Napjainkban egyre jellemzőbb a véradás,viszont a tárolása és feldolgozása elég drága.

 

5.

Gamma-hidroxi-vajsav -(GHB) 2210 dollár/ 3,8 l

A GHB-t, más néven 4-hidroxi-butánsavat, elsősorban narkolepszia, álmatlanság, kataplexia és alkoholizmus kezelésére használják. De a marhahús, bor vagy a citrusfélék erjesztésére is kiváló. Egyébként maga a GHB számos országban illegális.

 

6.

Körömlakk – 2200 dollár/3,8l

Ez az Essie márka ára, amely a világ legjobb chip-rezisztens és fényes körömlakkjait gyártja.

 

7.

Fekete nyomtató tinta – 2380 dollár/3,8 l

Őszintén szólva kicsit meglepő, de ha jobban belegondolunk mégsem. Ez a tényleg jó minőségű fekete tinta ára. Rengeteg vállalat költ a legtökéletesebb tinta előállítására.

 

8.

Mercury – 2966 dollár/3,8 l

A higany az egyetlen olyan fém, ami szobahőmérsékleten folyékony marad. Leginkább hőmérőkbe gyártják,de használják még mezőgazdaságban, vegyiparban és fémgyártásban is.

 

9.

Inzulin – 13100 dollár/3,8 l

Az inzulint mindenki jól ismeri, a cukorbetegség gyógyítására használják. Rendkívül fontos számukra.

 

10.

Chanel No. 5. – 23 300 dollár/3,8 l

Először 1922-ben dobták piacra a parfümöt. Mivel eléggé ritka virágok és gyökerek teszik jellegzetessé illatát, így az ára is ennek megfelelő.

11.

Patkó rák vér – 53 250 dollár/ 3,8 l

A rák vére nem tartalmaz hemoglobint. Amikor baktériumok jutnak a szervezetükbe a vér nagyon gyorsan megköt. Nagyon értékes az orvoslásban. Miután vért vettek, a rákokat szabadon engedik.

 

 

 

12.

King kobra méreg – 135700 dollár/3,8 l

A legveszélyesebb kígyó a világon, egyetlen harapása is már halálos. Viszont mérge érdekében rengetegen kockáztatják életüket, hisz az orvoslásban hatalmas szerepe van. A Parkinson-kór, Alzheimer-kór,skizofrénia valamint a depresszió ellen már ismert  hatása van.

 

13.

A skorpió mérge – 34626 / 3,8 l

A mérge olyan fehérjéket tartalmaz, ami gyógyítja a sclerosis multiplexet, reumatoid arthtritis-t és különböző gyulladásos megbetegedéseket.

 

14.

A világ legdrágább alkoholja – 35598 dollár/3,8 l

Tradícionálisan készítik el egy olasz receptúra alapján. De nem ez a drága rajta, hanem a 3 gyémánt a kupakon, amin súlya 13 karát. A középső pedig 18,5 karátos.