Az elmúlt néhány évben a globális válási arány sajnos az egekbe szökött méghozzá 251,8% -kal. Például egy átlagos nő, aki a Maldív-szigeteken él – (ahol egyébként a legmagasabb a válási arány) – 3 váláson megy keresztül, mielőtt betöltené a 30-at. Ez a statisztika eléggé kiábrándító és utána szerettünk volna járni, hogy ennek mi lehet az oka. Egy harvardi egyetem kutatója jött rá a valódi okra. Mivel nagyon érdekesnek találtuk a tanulmányát, ezért elhoztuk nektek, mely felfeni az igazságot.

1, A kutatók 45 évnél régebbi adatokat tanulmányoztak, és erre a következtetésre jutottak:

A mélyreható kutatáshoz egy harvardi professzor 6300 párt vizsgált meg, akiknek adatai egészen az 1970-es évekig nyúlnak vissza. A megfigyelés után megállapítást nyert, hogy annak ellenére, hogy a párok több okból is vitatkozhatnak, a válás esélye 30%-kal nő, ha a férfinak nincs munkája.

2, A részmunkaidős, vagy a munkanélküli férfiaktól nagyobb eséllyel válnak el

Kutatások szerint nagyobb esély van a válásra, ha a férfi részmunkaidőben dolgozik. Sőt, további feszültséghez és konfliktushoz vezethet, ha egyáltalán nincs munkája és ez az állapot tartósan fennáll.

3, Nincs válás, ha a nőnek nincs munkája

A mai világban a nők megtalálták az aranyközéputat a munka világa és az otthoni teendők között. Ebből kifolyólag egyes kutatások szerint a nők munkanélkülisége nincs hatással a válásra. A pároktól gyűjtött adatok alapján se pozitív se negatív hatást nem lehetett kimutatni, ha a nőnek nem volt munkája.

4, A kutatás sok más tényezőt hagy ki

Tagadhatatlan, hogy a legtöbb pár különbözik, és a tanulmány eredményei nem mindenkire vonatkoznak. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a tanulmány nem vizsgálta az azonos nemű párokat vagy az olyan férfiakat, akik hajlandók otthon maradni a gyerekekkel és vezetni a háztartást, míg a feleségeik dolgoznak. Azt sem említi, hogy a nők növekvő gazdasági függetlensége szintén ok lehet a válásra. Ez azért lehetséges, mert még nem áll rendelkezésre megfelelő bizonyíték ezen állítás alátámasztására.

5, A munkavállalás fontos az egyedülállók számára

Egy felmérés szerint az emberek pénzügyi szempontból a függetlenségét vonzónak tekintik, a sok adóssággal rendelkezőket viszont kevésbé tartják kívánatosnak. Mind a férfiaknak és mind a nőknek arcképeket mutattak fel az ellenkező neműekről, és megkérték őket, hogy értékeljék őket.

Ezután elmondták nekik adósságuk státuszát, és mindkét nem esetében megfigyelték, hogy a plusz információval mennyivel csúsztak lejjebb a listán. A nők esetében csak csekély változás volt. A férfiak esetében az értékek drasztikusan lecsökkentek. A nők 75%-a jelentette azt ki, hogy nem találkoznának olyan férfival, akinek adóssága van.

Egyetértesz azzal, hogy a házasság fenntartásához, pénzügyi stabilitás szükséges?