Amikor a párok szülőkké válnak, megfeledkeznek önmagukról és egymásról, mert életük és idejük nagy részét a gyerek/gyerekek töltik ki. Ez viszont nem jó, mert elveszthetnek egy nagyon fontos dolgot, a romantikát. Amennyiben ezt nem szeretnél elveszíteni, akkor fontos, hogy a gyerekek nélkül is eltöltsenek némi időt és egymásra koncentráljanak. Erre tökéletes egy közös program, vacsora, ebéd, séta, wellnessezés. Mostani posztunk ezt a témát boncolgatja.

Emlékeztetni kell arra, hogy több vagy, mint szülő

Ha időd nagy részét a gyerekeiddel töltöd, akkor egy nap többször is azt hallod, hogy “anya” és “apa”. Ennek következtében a saját keresztneved a feledés homályába vész és így valószínűleg lassan elfelejted saját magad, a személyed, személyiséged. Viszont pontosan utóbbinak köszönheted, hogy a pároddal együtt vagytok, ezért fontos, hogy a gyerekektől távol is eltöltsetek némi minőségi időt, és csak egymásra tudjatok figyelni.

Ez lehetővé teszi, hogy szorosabb és jobb legyen a kapcsolat

Amikor megszületik a gyermek úgy érezheted, hogy a partnereddel való kapcsolat szüneteltetve van. A gyerekmentes programok lehetőséget adnak arra, hogy új életet vigyetek a kapcsolatba és ismét partnerként tekintsetek egymásra. Még ha át is mentetek néhány hullámvölgyön ez a lépés azt jelenti, hogy a szeretet még bennetek él, csak fel kell frissíteni.

Ezen kívül lehetővé teszi az új tapasztalatok és emlékek létrehozását, így a kapcsolat szorosabbá és bensőségesebbé változik.

Megérteted a gyerekeiddel, hogy a házasságod fontos

Ha a gyerekeiddel 24/7-ben foglalkozol, akkor könnyedén azt gondolhatják, hogy körülöttük forog a világod. Ebből kifolyólag, mikor épp lenne időd a férjedre vagy saját magadra, akkor a gyerekeid egyszerűen nem fogják hagyni.

Ha viszont hozzászoktatod őket ahhoz, hogy egy héten egy vagy két olyan alkalom van, mikor magaddal vagy a férjeddel foglalkozol, akkor megértik, hogy a kapcsolat és a házasság mennyire fontos számodra.

Ha viszont mindig sok időt töltesz a gyerekekkel, akkor a párod egy idő után azt érezheti, hogy teljesen el van hanyagolva, ez pedig negatív érzelmeket indíthat el benne. Ilyenkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy mi is éri meg. Fontos, hogy a párodra is ugyanannyira figyelj. Amennyiben látja az erőfeszítésed, hogy tényleg szeretnél vele foglalkozni, akkor a negatív gondolatok elszállnak és teret enged a közös programoknak.

Van gyermeketek? Ti mennyit tudtok a pároddal kettesben tölteni?