Életünkben jó néhány párkapcsolatunk lehet, ám kezdetben sosem tudhatjuk, hogy az adott férfi valójában mit is szeretne tőlünk. Valósak-e érzései irántunk vagy csak pótlékai lehetünk volt barátnőjének? Sajnos az igazságra a legtöbb esetben csak akkor ébredünk rá, amikor már túl késő. Talán a rózsaszín köd vakít el minket annyira, hogy nem látjuk, ami mindenki más számára teljesen nyilvánvaló.

Ugyanakkor nem szabad, hogy a csalódástól teljesen padlót fogjunk. Persze abszolút normális dolog a szomorúság és sírás, de néhány esetben úgy érezhetjük, hogy nincs tovább. De igen, van. Tudnunk kell tovább lépni, hiszen az a férfi nem érdemelt minket és vár ránk valahol az igazi, aki valóban csak és kizárólag minket akar. Egy lány történetét lakótársa osztotta meg az interneten és ezzel szeretne erőt adni az összes nőnek, aki valaha csalódott már férfiban. Felhívja a figyelmet arra, hogy néha nem árt, ha hallgatunk a kívülállókra, barátokra, mert ők azok az emberek, akik biztosan nem akarnak rosszat nekünk. Ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy barátként igenis kötelességünk felhívni elvakult barátnőnket a valóságra. Íme Hanna története, amit minden nőnek érdemes elolvasnia.

Hanna már hónapok óta a magyar fővárosban élt, de mivel ekkor még nem rendelkezett sok baráttal, nagyrészt az albérletben töltötte minden szabadidejét. Bence, a lakótárs úgy döntött, kimozdítja komfortzónájából a lányt és egyik este elhívta magával bulizni. Hanna ugyan vonakodott, de végül beadta a derekát és a fiúval tartott.

A lány nem készülődött órákig, felkapta az első ruhát, ami a keze ügyébe akadt, belelépett tornacipőjébe és máris indulásra készen állt. A fiatalok egy füstös kocsmába mentek, ahol szinte még egymást sem látták. Bence haverjaival futottak össze, de Hanna úgy gondolta, nincs sok közös témájuk, így csendben ücsörgött a sarokban. Egészen körülbelül este tíz óráig. Hogy miért? Mert ekkor érkezett A FÉRFI, Áron személyében.

Áronnal nemrégiben szakított gimis barátnője, de ennek nyoma sem volt a fiún. Legalábbis ránézésre, mert egyébként nagyon is szomorú volt. Huncut mosollyal és nagy barna szemeivel felkeltette Hanna érdeklődését. Áron meg is szólította a lányt, ugyanis éppen mellé dobta le magát egy korsó sörrel a kezében. “Szia! Veled még nem találkoztam” – mondta. A bemutatkozás után könnyed beszélgetésbe bonyolódtak.

Szó szót követett és kiderült, hogy Hanna és Áron érdeklődési köre nagyon is megegyezik. Mindketten kedvelik a művészetet, a festészetet, imádják járni a természetet és újdonságokat felfedezni. Ezen felbuzdulva a fiú éjszakai sétára invitálta a lányt, amit ő nem utasított vissza. Hanna el sem tudta mesélni, hogy merre jártak pontosan, csak azt tudta, hogy a Gellért-hegy oldalában egy padon ücsörögve töltötték az estét. Áron hajnalban hazakísérte őt, néhány nap múlva pedig, újra találkoztak.

Bence és barátai viszont aggódni kezdtek, hiszen pontosan tisztában voltak azzal, hogy Áron még mindig volt barátnőjébe szerelmes és amennyiben ő úgy határoz, hogy folytatni szeretné a fiúval, akkor Hanna rettenetesen nagyot fog csalódni.

Bence különösen aggódott a lányért, de félelmeit nem akarta megosztani vele. Viszont minden pillanatban készen állt arra, ha szükséges, akkor Hanna mellett álljon és megvigasztalja őt, természetesen csakis baráti alapon. A fiatal lány azonban, minden egyes randevúról még boldogabban tért haza, mint az előzőről. Bence végül nem bírta a szótlanságot, de nem Hannával, hanem Áronnal beszélt. Próbálkozása azonban kudarcba fulladt, nem tudott hatni a fiúra. Afelől semmi kétsége nem volt, hogy Hanna tetszik barátjának, mégsem ezért van vele, hanem azért, mert amíg Hannával van, eltereli gondolatait exbarátnőjéről.

Egy hétvégén látogatóba érkezett Hanna barátnője, akinek folyamatosan csak Áronról áradozott. Épp egy pizzériában ültek, amikor a lány SMS-t kapott tőle. Boldogan vette kezébe telefonját és izgatottan osztotta meg barátnőjével, hogy szerelmének most is csak ő jár az eszében. A SMS-ben viszont egy olyan mondat állt, amit egyetlen szerelmes lány sem szeretne olvasni. Áron üzenete pusztán annyi volt: “Nem találkozhatunk többé.”

Hanna nem mondta el barátnőjének, hogy mi állt üzenetben és azt hazudta neki, hogy minden rendben van. De egy barátnőt nem lehet becsapni, nem hitt a lánynak. Ezt követően a két nő hazament, ahol Bence már várta Hannát. Tudta, mi történt és rendkívül mérges volt barátjára azért, amit lakótársával tett. Azt pedig végképp nem értette, miért így szakított a lánnyal. Hogy lehet ezt így, SMS-ben, egyetlen mondattal elintézni?

.

Bence magyarázatot adott Hannának a történtekre. Elmondta, hogy Áron exe, Évi visszaköltözött a fiúhoz, ez az oka annak, hogy többé nem láthatják egymást. Hanna teljesen összeomlott és minden bizalmát elvesztette a férfiak iránt, bár eddig sem volt túl sok belőle. Hanna a történtek óta is keresi az igazit, akiben teljesen megbízhat és aki nem akar mást, mint őt, úgy, ahogy van, de eddig még nem talált rá…

Igen Hölgyeim, sajnos mindannyiunkkal megtörténhet az, ami Hannával, de nem szabad feladnunk. Az élet ilyen, folyamatosan kihívások elé állít minket, az pedig csak rajtunk múlik, hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket. Bár Hanna csalódott, mégsem mondott le arról, hogy egyszer ő is megtalálhatja az igaz szerelmet.