Naomi Campbell-t a világ az első szupermodellek között tartja számon. A gyönyörű modell nagyon korán híressé vált, és rengeteg tervező kereste kegyeit, csakhogy vele dolgozhasson. Naomi első szereplését 1978-ban kapta, egy Bob Marley klipben.

 

 

Pályafutása alatt rengegszer kellett megküzdenie a bőrszíne miatt, de aztán segítséget kapott a barátnőitől, akkor odaálltak a tervezők elé és köntörfalazás nélkül megmondták, hogy ha Naomit nem alkalmazzák, akkor őket sem fogják tudni.

 

 

 

1990 januárjában Campbell, akit az Interview magazin úgy írt le, mint “a mind fölött uralkodó megamodell”, Christy Turlingtonnal, Linda Evanglistával, Cindy Crawforddal és Tatjana Patitzzal megjelent a brit Vogue ikonikus címlapján, mely Peter Lindbergh fotós munkája volt. A csapat ezután George Michael “Freedom! ’90” című videójában kapott szerepet. Ezután Campbell, Turlington, Evangelista, Crawford és Claudia Schiffer alkotta a divatipar által “szupermodellekként” számon tartott csapatot. Az újonnan érkező Kate Moss csatlakozásával együttesen ők voltak a “Nagy Hatos”.

 

Azonban nemcsak a modellkedésen próbálta ki magát, hanem írt egy könyvet Svan címmel. A regény egy megzsarolt modellről szól. A köny rengeteg negatív kritikát kapott,amire könnyelműen csak annyit nyilatkozott,hogy nem volt ideje rendesen megírni. Majd adott ki lemezt, és a színészkedéssel is megpróbálkozott, amivel nem igazán ért el átütő sikert.

 

Campbell egyébkét nagy férfiafaló hírében állt, emiatt többször is az újságok címlapjára került. Még mindig dolgozik,de már nem olyan intenzitással,mint eddig. A gyönyörű párductesű modell még ma is az egyik legkedveltebb, nevét még most is ismeri mindenki. Azonban mint másnál, nála is megmutatkoznak az öregség jelei. Naomin egyedül a kopaszodás, ami látható,teste máig olyan,mint egy 20 évesé. Rengeteg praktikát bevet, hogy teste fiatalságát megőrizze.

Naomi új célokat tűzött ki, most már úgy érzi megérett az anyaságra. Bár sokan ezt kétségbe vonják, mert híres heves természetéről, ami jó pár asszisztens is alátámasztott. Campbell mégis úgy gondolja jó anya lenne belőle, és biztos, hogy a gyerek is megváltoztatná. A nagy kérdés itt a kitől lenne, mivel hivatalosan a modell egyedülálló.