Kate Moss egy 49 éves angol szupermodell. Ha valakinek, akkor neki különösen ügyelnie kell a bőre szépségére. Nemrég megosztotta a világgal, hogy mi a trükkje. Ő a jeges arcápolásra esküszik. Az arcát egy jéggel és uborkával teli edénybe meríti. Ez élénkíti és megfeszíti a bőrét. Na persze ez nem való mindenkinek, hiszen nem egy kellemes érzés, ettől függetlenül ha egy kis jégkockával átdörzsöljük a bőrünket, akkor hasonló hatást érhetünk el. Meglehetősen olcsó módszer a fiatalos arcbőr megőrzésére.

Nézzük át, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a jeges arcápolásnak.

1: Ragyogóvá teszi a bőrt
Az arcunk jéggel történő masszírozása összehúzza az ereket, és eleinte csökkenti a bőr véráramlását. A test válaszként több vért kezd el keringetni az arcunkban, és ennek eredményeképpen egy természetes ragyogást érhetünk el.

2: Fokozza a kozmetikai termékek felszívódását
Ha a krémet egy jégkockával visszük fel, akkor az elősegíti a termék mélyebb behatolását a bőrbe. Ha a hajszálerek összehúzódnak az arcon, akkor az létrehoz egy húzó hatást, mely által jobban felszívódnak a szépségápolási termékek.

3: Sötét karikák a szem alatt
A jég alkalmazása összehúzza a kitágult ereket, így minimalizálhatja a sötét karikákat és a duzzanatokat a szem alatt. A legjobb hatás elérésének az érdekében célszerű lefagyasztani az uborka levét és az abból készült jeget használni.

4: Hosszan tartó smink
Egy jeges arcápolás tökéletes alapozója lehet a sminkednek. Tonizál és feszesebbé teszi a bőrt, ezáltal a sminked tovább fennmarad majd. A japán “jamsun” technika lényege, hogy felvisznek egy vastag réteg alapozót, majd ezután 15-30 másodpercig beleteszik a fejüket egy tál jeges vízbe. Ennek hatására az alapozó megmattul és tovább fog tartani.

5: Puhább, lágyabb ajkak
A jégkockákkal végzett gyengéd masszázs csodákra képes a repedezett ajkak számára. A jég segít gyökkenteni a gyulladásokat és kisimíthatja az ajkak bőrét.

6: Hámlasztja a bőrt
Tudtad, hogy tejből is lehet jégkockát készíteni. Ráadásul természetes, tiszta hámlasztóként szolgálnak. A tej tejsavat tartalmaz, amely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, míg a jég egészségtől ragyogó bőrt eredményez.

7: Olajmentes megjelenést kölcsönöz
A jeges dörzsölés zsugorítja az olajtermelő pórusokat, így mattabb hatást érhetsz elé. A jobb hatás érdekében, tegyél hozzá egy kis citrom vagy lime levet a jéghez. Ez majd táplálja is a bőröd.

Te kipróbáltad már a jeges arcápolást? Írd meg a tapasztaltaidat.