Jellegzetes emberi tulajdonság a kíváncsiság, különösen igaz ez ha mások anyagi helyzetére, és fizetésének nagyságára gondolunk. Bár a legtöbb embert ezt a kérést igyekszik a legdiszkrétebben kezelni , és az ilyen jellegű információkat megtartani magának és a szűk családjának, vannak olyan személyek , akiknek a privát szféra ez a része nem adatik meg.

Az országok elnökeinek és vezetőinek fizetésének összege ugyanis bárki számára elérhető nyilvános adat.

Összegyűjtöttünk nektek a 15 legmagasabban fizetett elnökök, királyok vagy miniszterelnökök havi keresetének listáját.

  1. KUVAIT – 164 MILLIÓ DOLLÁR

Kuwair emírje a birtokolja a legnagyobb hatalmat a monarchiában. Ezek a vezetők, az Al Sabah dinasztia tagjai, és 1752 óta vezetik a közel-keleti országot.

2. EGYESÜLT KIRÁLYSÁG – 107 MILLIÓ DOLLÁR

Az Egyesült Királyság élén II. Erzsébet királynő áll, aki Nagy-Britannia 17. leggazdagabb arisztokratája. Vagyona a kormány évi 107 millió dolláros fizetéséből, valamint az egyéb magánjövedelmekből származik. A Lancaster Hercegség, a kereskedelmi, mezőgazdasági és egyéb lakóingatlanok tulajdonából származó jövedelem is is jelentős bevételi forrása. A királynő körülbelül 26 millió dollárt keres.

3. SZVÁZIFÖLD – 56 MILLIÓ DOLLÁR

A mintegy 1,3 millió lakosú országot III. Mswati király vezeti, aki Afrika egyik leggazdagabb királya. Annak ellenére, hogy Szváziföldben tízből hét ember mély szegénységben él, a király csillagászati ​​vagyona meghaladja a 200 millió dollárt. Részesedéssel rendelkezik cukoripari, tejipari, illetve szesziapri vállalatnál, irányít egy befektetési holdingtársaságot és egy szállodaláncot is.

4. MONACO – 52 MILLIÓ DOLLÁR

Monaco uralkodója jelenleg II. Albert herceg, az ország 45 millió dollárt költ az uralkodó költségeire. A Grimaldi-ház uralkodója több antik autóval, és műtárggyal, illetve egy ritka bélyeggyűjteménnyel is rendelkezik.

5. KATAR – 36 MILLIÓ DOLLÁR

Tamin bin Hamad sejk havi fizetése körülbelül 3 millió dollár.

6. NORVÉGIA – 33 MILLIÓ DOLLÁR

A norvég kormány mintegy 23,8 millió fontot különít el a királyi ház részére, amelyet a királyi ház tagjai között osztanak szét. Ezenfelül a király V. Harald norvég király 1,1 millió font plusz támogatást kap személyi kiadásokra.

7. SVÉDORSZÁG – 15,7 MILLIÓ DOLLÁR

Svédország élén Carl Gustaf király áll. A svéd állam évente mintegy 6 millió fontot különíti el a király hivatali feladatainak és a háztartással kapcsolatos költségeire. Ezenkívül a palotaigazgatás további 5,8 millió fontot kap a paloták és a királyi művészeti gyűjtemények gondozására.

8. BELGIUM – 14,5 MILLIÓ DOLLÁR

Philippe belga király éves költségvetése körülbelül 12 millió euró.

9. LUXEMBURG – 12,3 MILLIÓ DOLLÁR

A luxemburgi nagyhercegi család 1948 óta évente 300 000 aranyfrankot kapott, és a költségvetés körülbelül 12 millió dollárt biztosít a nagyherceg háztartási költségeinek fedezésére.

10. DÁNIA – 11,3 MILLIÓ DOLLÁR

A dán állam havonta 800 813 fontot, vagy évente 9,6 millió fontot ad a királyi családnak. Henrik herceg, Margrethe királynő férje 10% -ot kap, míg a királynő nővére az összeg 1,5% -át. A királyi műgyűjtemények a királynőhöz tartoznak szuverén és magánemberként.

11. NETHERLANDS – $6.1 MILLION

A Királyi Ház hivatalos költségvetése körülbelül 60 millió euró. Willem-Alexander királynak és Maxima Beatrix királynőnek körülbelül 8,2 millió euró jövedelmet fizetnek-

12. SPAIN – $3.3 MILLION

A spanyol monarchiát jelenleg VI. Felipe király és Letizia királynő uralja. A spanyol korona 7,8 millió euró összegű összegben részesül. Ebből a király havi 236 544 eurót, a királynő pedig havi 130 000 eurót kap.

13. JAPAN – $3.1 MILLION

A törvény 324 millió jent engedélyez őfelsége, a császár és a császári család belső udvari tagjai napi személyi költségeiért.

14. TONGA – 2,2 MILLIÓ DOLLÁR

15. SZINGAPÚR – 2,2 MILLIÓ DOLLÁR

A miniszterelnök 2,2 millió dollárt keres.