Az Egyesült Királyság titkai és legendái nemcsak a turistákat, hanem magukat a briteket is érdekelheti. Gondoltad volna, hogy Harry és Vilmos herceg szerepeltek a Csillagok háborúja című filmben, vagy, hogy a Buckingham-palotát egy bordélyházhelyére építették? Nos, valóban nagyon szokatlan tények, ám itt még nincs vége ugyanis a mostan posztunkban ilyen és ehhez hasonló tényeket gyűjtöttünk össze, ami mindenki számára érdekes lehet.

1, A királynő palotája egy bordélyház helyére épült

A Buckingham-palotát egy bordélyház helyére építették, melyben olyan nők éltek, akik boldog perceket adtak pénzért cserébe a férfiaknak. A palota ma több, mint 700 szobával rendelkezik: 19 állami, 52 királyi és vendég, 188 személyzeti háló, 92 iroda és 78 fürdőszoba található.

2, II. Erzsébet királynő Dracula gróf távoli rokona

Nemrégiben vált ismertté a tény, miszerint a királyi család és a 15. században élt III. Vlad havasalföldi fejedelem (ismertebb nevén: Drakula) rokoni kapcsolatban álltak egymással. Azt állítják, hogy Teck Mária brit királyné, II. Erzsébet királynő apai nagyanyja, távoli rokonságban állt Vlad két fiával.

3, A rabszolgaságot az Egyesült Királyságban csak 2010-ben tiltották be

A rabszolgakereskedelem már a 19. században megszűnt, sőt be is tiltották, azonban 2010 áprilisáig Nagy-Britanniában nem volt olyan törvény, mely a kényszermunkát bűncselekménynek tekintette volna. Ennek következtében egy Saeed Khan nevű ember volt az, akit először elítéltek, mert egy tanzániai nőt tartott kényszermunkán az Egyesült Királyságban.

4, Harry és Vilmos herceg szerepeltek a Csillagok háborújában

Az egyik híres filmes cég azt mondta, hogy hogy a két herceg szerepelt a “Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik” című részben. Állítólag Harry és Vilmos rohamosztagosok voltak, így tehát nem lehetett az arcukat látni.

5, Az egyik uralkodónak volt egy háziállata egy jegesmedve, aki a Temze partján élt

III. Henrik királynak volt egy jegesmedvéje, akit a norvég királytól kapott ajándékba. Az állatot láncon tartották a londoni toronyban, és megengedték, hogy ússzon a Temzében. A legjobb, hogy így saját maga fogta ki a halakat, és kénye-kedve szerint lakmározhatott.

6, A metrót kezdetben vízi közlekedésnek szánták

London volt a világ első városa, ahol bevezették a metróval történő közlekedést. Kezdetben a földalatti alagutakat vízi közlekedésre akarták tervezni, melynek neve “submerge” lett volna, végül azonban mégis amellett döntöttek, hogy föld alatti vasúthálózatot építenek ki.

7, Walesben a hagyományos karácsonyi ruhák félelmetesnek tűnnek

Dél-Walesben 1800 óta létezik egy nagyon szokatlan karácsonyi hagyomány mely szerint, egy embert különös jelmezbe öltöztetnek. Fehér lepedőt, kapucnis ruhát adnak rá, majd botot adnak a kezébe, és a fehére egy ló koponyáját teszik, amit különféle színes szalagokkal díszítenek. Ez az illető ilyenkor járja a várost, karácsonyi dalokat énekel és közben tartja a markát egy kis pénzért.

8, Pénzbírságot szabhatnak ki arra, aki vasárnap moziba megy

Észak-Írországban még ma is él az a törvény, miszerint vasárnap tilos moziba menni. Aki megszegi eme törvényt, azt majdnem 20.000 forint bírságra ítélik.

9, Még a helyiek sem tudják pontosan a falu nevét

“Llanvayrpullguingillgogerihuirndrobullllantisiliogogogoh” – a leghosszabb nevű település, mely Walesben található. Viszont nem kell aggódni, mivel ezt a helyet csak a turisták szórakoztatására hozták létre. Ha ezt Walesi nyelvről fordítanák le, akkor azt jelentené: “a Szent Mária-templom a fehér mogyoró üregében a pezsgőfürdő közelében és a Szent Tisilio-templom a piros barlang közelében”

10, Londonban több indiai étterem található, mint India nagyobb városaiban

A londoni konyha már nem annyira népszerű és egyre jobban kedvelik a külföldi nemetek által működtetett vendéglátó egységeket. Az ország fővárosában több indiai étterem található, mint India legnagyobb városaiban, például Mumbaiban vagy Újdelhiben.

11, Britney Spears dalait fegyverekként használta a katonaság

Katonai beszámolók szerint, a brit császári tisztek Britney Spears “Oops, I did it again” és a “Baby One One Time” dalait játszották le a hajókon, hogy távol tartsák maguktól a szomáliai kalózokat, mivel tudták, hogy ki nem állhatják a nyugati kultúrát. Spears dalai a legmegdöbbentőbb példái az amerikai értékek propagandajának. Amint a kalózok meghallották a hangszórókból a híres énekes hangját, azonnal elsiettek a helyszínről.

12, Az Egyesült Királyságban lehet bérelni olyan embereket, akik az elhunyt barátait játsszák el

Angliában óránként majdnem 18.000 forint üti a markát azoknak a színészeknek, akik egy temetés keretein belül eljátsszák, hogy az elhunyt barátai voltak és bánatos arcot vágnak valamint sírnak is a búcsú alatt.

13, A gazdák találták fel a focit

Egy ősi legenda szerint a labdarúgást véletlenül az angolszász gazdák találták fel, mikor egy dán harcos koponyáját megtalálták az egyik mezőn. Annak érdekében, hogy kifejezzék mérhetetlen haragjukat a dánokkal szemben, és jól érezzék magukat, a gazdák elkezdték rugdosni a koponyát, és így lett az új játék neve: “Rúgni egy dán fejét”.

14, A britek nem mosogatják el az edényeket

Jenny Mamedova egy YouTube-on bemutatott videójában a brit élet néhány sajátosságáról beszélt, melyet furcsának tartott. Az egyik ilyen, hogy a britek nem mosogatják el a piszkos edényeket, hanem mosószeres vízben áztatják, majd egy idő után kiborítják belőle a vizet, hagyják megszáradni és elteszik. “Amikor az egyik barátom megkérdezte, hogy mit csinálok, miért csinálom ezt az edényekkel, hisz később úgy is eszek belőle azt válaszoltam, hogy anyám egész életemben ezt csinálta és én is. Élünk, egészségese vagyunk és minden rendben van velünk.”

Na mit szólsz?