Sokan úgy gondolják, hogy egy híresség, miután befutott aranyéletet él. Mindenki csodálja és szereti. Egyszerűen még belegondolni is szörnyű, hogy ezen emberek nagy része mégsem tud mit kezdeni a hírnévvel és a vagyonnal. Megannyi sztár küzd depresszióval vagy szenvedélybetegséggel. A hírnév miatt? A rajongók miatt? A nyomás? Nehéz megmondani. Mindenkinél más. Mutatunk nektek pár hírességet, akik hirtelen és tragikusan távoztak el. Emlékezzünk meg róluk egy pár sorral.

Anton Yelchin
1989-ben született Oroszországban. 2007-ben felvételt nyert a Dél-Karolinai Egyetemre. Több kisebb szerep után Christian Bale oldalán harcolhatott az SkyNet ellen a Terminátor – Megváltás című filmben. Ezután már jöttek a komolyabb felkérések. Ezek közül az egyik legszámottevőbb a Star Trek volt 2013-ban, melynek a folytatásaiban is szerepelt. Halála egy rendkívül ostoba és tragikus eseménynek könyvelhető el. 2016. június 19-én saját terepjárója szorította a háza kerítéséhez, amibe belefulladt. A jármű fékje nem működött megfelelően ezért legurult a kocsifeljáróról egyenest a színésznek.

Philip Seymour Hoffman
1967. július 23-án született New Yorkban. Már fiatalon érdeklődött a színészkedés iránt, ezért 1989-ben dráma szakon diplomát szerzett. Színdarabokban játszott, amiért megkapta az elismerést. Első filmes szerepe Al Pacino mellett az Egy asszony illata című film volt. Ez volt a dobbantó, amely elindította Hollywoodban, ugyanis szinte azonnal filmsztárrá vált. Persze az ezt követő szerepekben is sziporkázott. Boogie Nights, A nagy Lebowski, A Magnólia, A tehetséges Mr. Ripley, Mission: Impossible III, Pénzcsináló. A Capote című filmért Oscar-díjjal jutalmazták. Sajnos, tehetsége mellé még komoly függőség is társult. Halálát túladagolás okozta 2014. február másodikán.

Brittany Murphy
1977. november 10-én született Atlantában. Bertolotti volt a neve eredetileg, de édesapja maffiakapcsolatai miatt a lány nevét Murphy-re változtatták. Félt, hogy az eredeti neve akadályozza majd a karrierjében. Már 9 évesen színházi színész volt. 13 évesen reklámfilmekben játszott. Szépen sorban jöttek a filmszerepek is. Spinédzserek, Észvesztő, Sin City. 2009. december 20-án hívták ki a mentőket a Los Angeles-i otthonához. A zuhany alatt találtak rá eszméletlen állapotban. A mentők szívmegállást diagnosztizáltak és nem tudták újraéleszteni. A halál oka tüdőgyulladás és anémia volt. Ehhez társult még bizonyos vényköteles gyógyszerek túlzott szedése is.

Marilyn Monroe
1926. június elsején született Norma Jeane Mortenson néven. Árvaházban majd nevelőszülőknél nevelkedett. Tizenhat évesen ment férjhez James Doughertyhez. Míg a férje a fronton harcolt, ő modellkarrierbe kezdett. A Niagara, Szőkék előnyben című filmeknek köszönhetően szinte azonnal Amerika egyik női ikonja lett. Mindenki rá szeretett volna hasonlítani. Szeretett volna kitörni a “szöszi” skatulyából és komolyabb szerepeket keresett. Az 1956-os Buszmegálló című filmje után a kritikusok a színészi tehetségét is elismerték. Nem sokkal rá azonban komoly problémái lettek az alkohollal és a gyógyszerekkel. 1962. augusztus 5-én öngyilkosságot követett el. A halottkém barbiturát mérgezést állapított meg.

River Phoenix
1970. augusztus 23-án született az Egyesült Államokban. Phoenix orosz és magyar gyökerekkel rendelkező zsidó családból származott. Soha, semmilyen állami oktatásban nem részesült, de mivel a szülei az NBC csatornánál dolgoztak, hamar szerepeket kapott reklámfilmekben és sorozatokban. Első sikere az Állj mellém! volt, majd még ugyanebben az évben Harrison Ford fiát alakította a Moszkító-partban. Keanu Reeves egyik legjobb barátja volt. Utolsó filmje 1993-ban az Amit szerelemnek hívnak volt. 1993. október 31-én halt meg túladagolásban.

Brandon Lee
Bruce Lee fia 1965. február elsején született Oaklandben. Apja miatt Hong Kongba költöztek. Folyékonyan beszélt kínaiul és profi harcművész is vált belőle. Apja a Sárkány közbelép című film forgatása után halt meg. Édesanyjával visszatértek az Egyesült Államokba. Lee Strasberg művészeti iskolába tanult színészetet. A 80-as években lépett a filmszínészi pályára. A Mint a tűz című filmjével nyílt meg számára Hollywood kapuja. Az 1994-es Holló című film során halt meg egy halálos lövés következtében. Egy kellékpisztolyból kirepülő lövedékdarab végzett vele.

Robin Williams
1952-ben született Chicagoban. Félénk fiú volt, de mindezt színészettel és humorral próbálta palástolni. A 70-es évektől kezdve számos stand-up comedy fellépést vállalt. Különös humora miatt óriási népszerűségre tett szert. Az 1980-as Popeye című filmmel debütált, de az igazi elismerést a Jó reggelt, Viatnam!-mal nyerte. 1997-ben az akadémia is elismerte, ugyanis a Good Will Hunting című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. Sajnos a vidám ember lelkét komoly gondok nyomták. Depressziós volt és súlyos problémái voltak az alkohollal és a tudatmódosítókkal. 2014. augusztus 11-én öngyilkosságot követett el.

Paul Walker
1973. szeptember 12-én született Glendale-ben. Anyja divatmodell, apja ökölvívó volt. Tengeri biológiát tanult. Kevesen tudják róla, hogy csecsemőként már szerepelt egy Pampers reklámban. A Monster in a Closet című vígjátékkal vált ismertté. Nálunk talán a Csaj nem jár egyedül című filmből lehet ismerős. Legalábbis, ami a korai éveit illeti. Később ugyanis megindult a szekér a Halálos Iramban sorozattal. 2013. november 30-án egy piros Porsche Carrera GT-t vitt próbakörre, de elvesztette az uralmát a jármű felett és az egy lámpaoszlopnak csapódott. A lángoló autóból nem jutottak ki élve.

James Dean
1931. február 8-án született Marionban. Kaliforniában tanult színészetet. Egy Pepsi-reklámban debütált, majd statisztaként dolgozott több film forgatásán is. 1951-ben költözött New Yorkba, ahol elsajátította a “method acting”-et a híres Actors Studióba. A színészről ismert volt az a szokása, hogy néha figyelmen kívül hagyja a forgatókönyvet és improvizál. Mindezt zseniálisan csinálta. Közismert filmjei: Haragban a világgal, Édentől Keletre, Az óriás. 1955. szeptember 30-án egy Porsche 550 Spyder versenykocsit vezetve vesztette életét Kaliforniában. 24 éves volt.

David Carradine
1936-ban született Hollywoodban. Elég pörgős élete volt. Rengeteg filmben szerepelt, ötször nősült. Négyszer jelölték Golden Globe-díjra. A Kung Fu című filmmel tett szert ismeretségre, de az igazi elismerést talán a Kill Bill filmek hozták számára. Problémái voltak az itallal és a tudatmódosító szerekkel. 2009-ben egy bangkoki hotelszoba wc-jében akasztotta fel magát.

Heath Ledger
1979. április 4-én született Ausztráliában. 16 évesen döntött úgy, hogy filmes karrierbe kezd. Első jelentős főszerepét a 10 dolog, amit utálok benned című vígjátékban játszhatta el. Naomi Watts színésznővel járt együtt, előtte pedig Lisa Zane-nel és Heather Graham-mel. 2005. októberében született egy kislánya Michelle Williams-től. A legjelentősebb filmszerepe egyben az utolsó is volt. Mindenkit lenyűgözött a Batman: A sötét lovag című filmben nyújtott alakításáért. Az akadémiát is, akik posztumusz Oscar-díjjal jutalmazták. Halálát receptre kapható gyógyszerek véletlen túladagolása okozta. Egyikből sem szedett többet a kelleténél, azonban a három különböző együttes ereje már sok volt a szervezetének.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!