Vajon mennyien gondolnak bele, hogy milyen lehetett az élet, mikor még nem voltak autók, sem villamosenergia, nem lehetett telefonálni? A háztartási- és szórakoztatóipari gépek, termékek nélkül ma már elveszve érezzük magunkat; szüleink, nagyszüleink generációjának életvitelét pedig olykor tényleg kőkorszakinak érezzük és bele sem merünk gondolni, hogy mi lenne velünk, ha egyszer csak belecsöppennénk a 80-100 évvel ezelőtti mindennapokba.

Szerencsére ma már a legalapvetőbb dolgokként tekinthetünk az elektromos vasalóra vagy a mobiltelefonokra és a mosógépre, de vajon hogyan éltek elődeink ezen eszközök nélkül, hogyan oldották meg a nehezebb és hosszadalmas háztartásbeli feladatokat?

Az alábbi cikkünkben olyan képeket mutatunk nektek, melyeken megfigyelhetitek, hogy hogyan néztek ki a ma használatos modern gépeink több tíz évvel ezelőtt és egy kis betekintést is nyerhettek az akkori hétköznapokba!

1. Egy nap a strandon – Az fürdő- és strandruhák sokkal visszafogottabbak voltak, többet takartak.

2. Az esküvői ruhák azonban akkor is lenyűgözőek voltak.

3. A teavíz forralása is sokkal gyorsabb folyamat már.

4. Bevásárlás – anno és napjainkban. A termékek mennyiségbeli különbségéről ne is beszéljünk.

5. Korábban a vasalók vasból készültek és a ruhák simításhoz kellő hő előállításának érdekében parazsat tettek beléjük, vagy parázson melegítették át őket, ma már csak bedugjuk őket a konnektorba és dolgozhatunk is.

6. Női kalapok – Régen sokkal nagyobb jelentőségük volt, ez a méretükön is látszik.

7. Szabadidő eltöltése – Pár évtizeddel ezelőtt az volt a büntetés, ha a lakásban kellett maradni, ma az, ha ki kell menni a szabad levegőre.

8. Hirdetések/plakátok – Ma már minden utcasarkot beborítanak…

9. Menő verda – akkoriban álmodni sem mertek a mai sebességekről.

10. Bowling – Anno kisgyermeket alkalmaztak a bábuk felállítására, ma ezt a folyamatot gépek végzik.

11. Tusoló – Én talán ezért vagyok a leghálásabb! 🙂

12. Sztárfotók – A régi képeknek egy előnye volt, a silány minőségük miatt gyakran az sem látszódott, ki van valójában a fotón, így le lehetett tagadni egy-két kínosabb pózt.

13. Dívák- Vannak dolgok, melyek nem változnak. A nők szépsége és eleganciája örök.

14. Telefon – Hol vannak már azok az idők, mikor a telefonközpontos kapcsolgatta a hívásokat? Ma már szinte mindent a mobilunkkal intézünk.

15. Mosógép – Minden nő nevében ki merem jelenteni, hogy az automata mosógép a 20. század legnagyobb találmánya!

16. Repülés – Ma már ezerszer biztonságosabb a légi közlekedés, mint korábban.

A rengeteg újításnak hála azt gondolnánk, temérdek szabadidőnk marad…De ez valahogy még sincs így, egyre rohanóbb és stresszesebb életet élünk…Szerinted miért van ez így?

Te melyik korban élnél szívesebben, ha választhatnál?
Várjuk válaszodat kommentben!