Sophia Loren 1934. szeptember 20-án született Rómában. A színésznő többszörös Oscar-és Golden Globe-díjas, amit tegyük hozzá, meg is érdemelt. Eredeti nevén Sofia Villani Scicolone nemcsak színésznőként, hanem énekesnőként is ismert, sőt, már szakácskönyve is van és a nevével fémjelzett szemüveg hazánkban sem ismeretlen.

Sophia édesanyja Romilda Villani, édesapja pedig Riccardo Scicolone, aki egyébként elhagyta várandós feleségét, de végül visszatért hozzá és nevére vette gyermekét. A kis Sophia beteges kislány volt, soványsága miatt piszkafának csúfolták őt. A család nagy szegénységben élt, de ennek ellenére még egy gyermeknek adtak életet. A háború befejeztével a család élete megváltozott, Sophia gyönyörű lánnyá serdült, így nem csoda, hogy többen is felfigyeltek szépségére. Édesanyja egy nápolyi szépségversennyel elindította lányát a siker útján, ahol a tizenöt éves Sophia második helyezett lett, ezzel pedig nyert harmincöt dollárt és jegyet Rómába. 1950-ben az egész család az olasz fővárosba költözött, Sophia pedig nem folytatta az iskolát, hanem állandó statiszta lett a Cinecittában. Egy évvel később már modellszerződést kínáltak neki és nevét Sofia Lazzaróra változtatta.

Sophia később találkozott a negyven éves producerrel, Carlo Pontival, aki elhatározta, hogy sztárt csinál belőle. A változtatásokat a nevével kezdték. Sofia-ból így lett Sophia, a Loren pedig egy svéd színésznő, Martha Toren családnevének apró átalakításából származik. Első főszerepe az 1953-as Aida volt. Innen pedig már felfelé vezetett az út, karrierje szárnyalni kezdett és mind a mai napig Sophia Loren az egyik legnépszerűbb színésznő a világon.

Lorennek a hatalmas rajongótábor mellett, a kollégái elismerik tehetségét és szívesen dolgoznak vele együtt. Most pedig tizenegy év után ismét visszatér a képernyőre, ugyanis az élő legenda a Netflixen lesz látható, a The Life Ahead című dráma főszerepében. A produkció egyébként fia, Edoardo Ponti rendezésében kerül majd a nézők elé. A film története egy 1977-es regény adaptációja lesz, melyet Romain Gary, francia származású író szerzett. Sophia Loren egy utcalányt alakít majd, aki egyedül kénytelen felnevelni gyermekeit.

A színésznő Madame Rosa karakterét “a világirodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának” nevezte.” Egyszerre törékeny és erős, szemtelen és rengeteg mindenben emlékeztet édesanyámra” – mondta. A szerep azonban nem lett volna teljes, ha csak a színésznő tehetségére támaszkodnak, mivel Lorennek jelentős átalakulásra volt szüksége ahhoz, hogy hűen alakíthassa Madame Rosát. A jól megszokott vörös frizurája is eltűnik a filmben, helyét ősz tincsek veszik át. Sokak szerint a The Life Ahead ismét meghozhatja majd Sophia Loren számára az Oscar-díjat, de ahhoz, hogy ezt megtudjuk, bizony várnunk kell még egy kicsit.

Így fest majd a színésznő Madame Rosa szerepében a The Life Ahead című Netflix produkcióban.