Nem számít, mennyi idő telik el, vannak dolgok, amelyek soha nem változnak. Mint az a tény, hogy a Titanic elsüllyedt, és hogy ennek a történetnek a filmadaptációja továbbra is hatalmas siker.Minden vetítés alkalmával emberek milliónak záporoznak a könnyei attól a bizonyos zárójelenettől. De az igazság az, hogy bizony eltelt 23 év és ahogy a világ , úgy a kedvenc romantikus történetünk szereplő is megváltoztak.

Nézzük meg, hogy mi történt a film megjelenése óta a színeszekkel és hogy néznek ki manapság.

  1. 1. Leonardo DiCaprio (Jack Dawson)

Leonardo DiCaprio sok néző szívét megnyerte magának Jack Dawson szerepének köszönhetően. Bár akkori előadásával az Akadémiát nem sikerült meggyőzni arról, hogy megérdemli az Oscar-díjat. Nem egészen 18 évet kellett várni, hogy magának tudhassa a hőn áhított aranyszobrot, melyet végül A visszatérő című filmben nyújtott alakításával nyert el.De ezalatt az idő alatt sem tétlenkedett és rengeteg jobbnál jobb film filmremekkel ajándékozott meg minket. Magánéletét tekintve zárkózott, a legfrissebb információk szerint egy Camila Morroe nevű argentín modellel randevúzik.

2. Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater)

Ahogy filmbeli partnerének, úgy Kate Winsletnek sem sikerült bezsebelnie az Oscar díját a filmben nyújtott alakításáért, neki azonban – egy kicsivel korábban – 11 év várokozási idővel sikerült megnyernie, A felolvasóban nyújtott alakításáért. Jelenleg is színészettel keresi kenyerét.Magánéletében pedig boldog házasságban él férfével, Edward Abel Smith-tel (művésznevén Ned Rocknroll) és neveli 3 gyermekét.

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a mai napig jó barátságot ápolnak. 2017-ben egy hatalmas adománygyűjtő kampányban működtek együtt, hogy támogassák az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. Magánvacsorát is szerveztek, hogy segítsenek a mellrákban szenvedő hölgyeket.

3. Billy Zane (Caledon Hockley)

Billy Zane elképesztő alakítást nyújtott a Titanic legelvetemültebb gazembereként. Aligha érezne bárki rokonszenvet Caledon karaktere iránt, miután szemtanúja volt mindannak, amit azért tett, hogy Jack-et és Rose-t távol tartsa egymástól. Zane lendülete azóta sem maradt alább, jelenleg olyan filmekben és sorozatokban játszik, mint a Cliffs of Freedom és a Sky’s Curfew. Emellett festőművészként is tevékenykedik, kiállításokat is szervez. Ami a magánéletét illeti, eljegyezte Candice Neil modellt, akivel már közös gyermeke is van.

4. Frances Fisher (Ruth DeWitt Bukater)

A színésznő jelenleg is aktív. Legutóbbi megjelenése a Run the Race című mozifilmben volt. Korábbi partnerével Clint Eastwood színész és filmrendezővel egy közös lányuk van. A népszerű Fargo című filmben, 2017-ben lányával közösen jelentek meg a mozivásznon, mint egyazon karakter fiatal és időskori változata.

5. Kathy Bates (Margaret Brown)

Kathy Bates a film egyik legkedveltebb karakterét alakította. A filmben nyújtott alakításával jó hírnevet szerzett magának, és karrierje során rengeteg további sikeres projekttel sikerült fenntartania a közönség szeretetét. De Bates nemcsak nemes és szerény karaktereket alakított kiválóan; de nagyszerűen hozta hátborzongató szerepét az Amerika Horror Story-ban is.

Jelenleg, 72 évesen, büszke túlélője a petefészek- és az emlőráknak. Ez ösztönözte arra is, hogy a betegséggel foglalkozó kutatási hálózat elnökévé és szóvivőjévé váljon.

6. Victor Garber (Thomas Andrews)

A film során sokan sajnáltuk a hajó tervezőjét, Thomas Andrewst, aki szemtanúja volt, ahogy élete fő műve az Atlanti-óceán fenekére süllyedt. Szerencsére semmi hasonló nem történt Victor Garberrel, a szerepet alakító színésszel. A ma 71 éves színész, 2012-ben jelentette be a nagy nyilvánosság felé homoszexualitását és 2015-ben házasodott össze partnerével, Rainer Adreesennel. Karrierje még mindig javában zajlik. Ma is tevékenykedik, egyengeti színészi és zenei pályafutását.

7.  Bernard Hill (Captain Edward James Smith)

Mielőtt a hajó elsüllyedt volna, Edward James Smith kapitány megerősítette, hogy ez lesz hosszú karrierje utolsó útja; Bernard Hill színész esetében azonban a Titanic elsüllyedtével közel sem ért véget fényes karrierje , sőt szerepéért olyan sok pozitív értékelést kapott, hogy ezt követően virágzott fel igazán színész pályafutása. Ma már rendkívül tekintélyes színésznek számít, és számos siker produkcióban dolgozott. Ahogy kiváló alakítást láthattunk tőle a Titanicban , úgy tökéletesen ábrázolta a Gyűrűk urában Théoden királyt. Magánéletéről nem sok információ található, feleségével Marianne-nel egy közös fiúk van , akit Gabrielnek hívnak.

8. Jonathan Hyde (Joseph Bruce Ismay)

Amennyire Joseph Bruce Ismay karakteréből hiányzott a józan ész, épp annyira volt hiú. Sokan az ő karakterének hibás döntéseire vezetik vissza a Titanic elsüllyedését, ebből adódóan nem volt igazán szerethető a mozivásznon. Ez azonban nem mondható el a karaktert alakító Jonathan Hyde-ról. A színész jelenleg is tevékenykedik és sikere a film és színháziparban azóta is töretlen. 40 éve él boldog házasságban és 2 nagy gyermeke van.

9. Ioan Gruffudd (fifth officer Harold Lowe)

Ioan Gruffudd jelenleg olyan jól ismert és közkedvelt filmeken és sorozatokon dolgozik, mint például a Harrow vagy az Amazing Grace. A Trust PA alapítvány szponzora , amely a lebénult embereket megsegítésével foglalkozik. 2007 óta házas, felesége Alice Evans és két közös gyermekük van.

10. Suzy Amis (Lizzy Calvert)

Suzy Amis, aki a moziban Rose unokáját alakította, 4 gyermek édesanyja és házas, méghozzá a film rendezőjével, James Cameronnal. 2000-ben kötöttek házasságot, miután együtt dolgoztak a Titanicon. Bár a színésznő azóta abbahagyta a színjátszást, továbbra is fontos közéleti személyiség. Olyan szervezeteket alapított, amelyek elkötelezettek éghajlatváltozás elleni küzdelemben, valamint a bolygót nem károsító ételek népszerűsítése iránt.

11. Eric Braeden (John Jacob Astor IV)

Eric Braeden , aki a Titanic fedélzetén az egyik leggazdagabb karaktert alakította, most 79 éves, 54 éve házas férfi és egy gyermek édesapja. Amellett, hogy színész, nagyszerű sportoló és teniszezik is. Megjelentette önéletrajzi könyvét , amelyben elmeséli, hogy hogyan volt egy elsüllyedő hajó tényleges túlélője.

12. David Warner (Spicer Lovejoy)

Ha régen nem láttad a filmet, nem biztos , hogy emlékszel, ki volt a Spicer Lovejoy, ezért megpróbáljuk felfrissíteni az emlékezeted: ő volt az a rendőr, aki figyelte Jacket, mert gyanította, hogy nem olyan becsületes ember, mint akinek láttatni próbálta magát. Érdekesség , hogy Warner-nek nem a Titanic volt az első süllyedő hajóról. Biztosan ezért nyújtott ilyen nagyszerű teljesítményt! David Warner továbbra is a televízióban és a nagy képernyőkön látható, egyik legújabb nagyszerű alakítása a Mary Poppins visszatér című filmben látható.

13. Danny Nucci (Fabrizio De Ross)

Danny Nucci, amerikai színész, vegyes családból származik, édesapja olasz, édesanyja francia marokkói felmenőkkel rendelkezik. A filmben ő alakította Jack hűséges barátját. 2003 óta él házasságban Paula Marshall színésznővel, és 2 lánya van. Továbbra is színészként dolgozik olyan filmeken és olyan sikeres sorozatokon, mint a Criminal Minds és a CSI.