Nem lehetünk benne bizonyosak, hogy az alábbi történet valóban igaz, mindenesetre nagyon megdöbbentő. Ezek után nemcsak azt kell meggondolnunk, hogy kit, hanem, hogy mit engedünk be az ágyunkba.

A történetben szereplő hölgy minden éjjel kedvenc háziállatával, egy pitonnal aludt. Az teljesen nyilvánvaló, hogy nem egy megbízható állatról van szó, de ő nem félt tőle, sőt szeretett vele aludni.

A piton a nő teljes testén aludt, előfordult, hogy tetőtől talpig be is fedte őt. Hosszú ideig semmi probléma nem merült fel, míg a nő változást észlelt a kígyó viselkedésében. Néhány hónap telt el teljes harmóniában, mígnem az állat nem volt hajlandó enni egy falatot sem. Ez furcsa volt gazdája számára, hisz a pitonnak általában jó étvágya volt, bármit megevett, amit a nő adott neki.

Állatorvoshoz fordult, ahol elképesztő és egyben ijesztő információ birtokába jutott. Nagyon úgy tűnt, hogy a kígyó éhezteti magát. Az orvos érdeklődött az állat szokásairól és megdöbbenve hallotta, hogy együtt alszik gazdájával. A doktor egyetlen kérdést tett fel a nőnek, méghozzá, hogy a kígyó odabújt-e szorosan hozzá és körbefonta-e a testével. A fiatal nő mindezt megerősítette, kedvence valóban így viselkedett vele.

Az állatorvos ezek után elmagyarázta az állat gazdájának, hogy a piton egy-egy ilyen alkalommal megfigyelte méreteit. Amikor pedig végignyúlt a testén, az nem volt más, mint gyakorlás. A kígyó ugyanis nem másra készült, mint a következő étkezésre. Ez magyarázza azt is, miért nem evett semmit. A főétel maga a gazdája lett volna.

A kígyó csak a megfelelő alkalomra várt.

Hogy mi a tanulság ebből?

Fontos, hogy ezek a különleges állatok – hüllők, bogarak, pókok – lehetnek ugyan házi kedvencek, de lefekvés előtt mindenképpen vissza kell helyezni őket a terráriumba, mert csak így lehetünk biztonságban, hisz ezek nem megbízható élőlények.

Mindig érdemes az állatorvosra hallgatni és nem megszegni a szabályokat vagy éppen meg kell fogadni a tanácsokat. Ezek az állatok rendkívül veszélyesek lehetnek, ha nem a megfelelő környezetben vagy módon tartjuk és etetjük őket.