“A pénz nem boldogít, de jó, ha van!”- a mondás, mely örök igazságként égett bele már mindannyiunk tudatába.

Mindenkinek volt már olyan időszaka, mikor a feje fölött rengeteg felhő gyülekezett, magánéleti és munkahelyi gondokkal küzdött, emellett még az anyagiakon is izgulnia kellett.
Cikkünk főszereplője is hasonlóan borús élethelyzetben volt, mikor megannyi problémáját tetézve még munkahelyét is elvesztette.

A lottónyertes pár mögött ugyanis nehéz év áll, miután mindkettejük testvére elhalálozott, a páros hölgy tagjánál szklerózis multiplexet diagnosztizáltak, melynek következtében elveszítette munkáját. Nem sokkal ezután, -pontosabban a lottófődíj elnyerése előtt egy nappal- a férfit is elbocsájtották faesztergályos állásából.

Az élet azonban nem volt rest kárpótolni őket az erőt próbáló nehéz időszakért, az általuk feladott lottószelvény ugyanis nyertes volt, ezáltal nem kis összeg ütötte a házaspár markát.

Az angliai Chipping Nortonban élő David Adams (61) és felesége Shelley (52) ugyanis egymillió fontot (~400 millió forint) nyert a lottón, melynek következtében kétség kívül fellélegezhetnek a rémálomnak tűnő eltelt év után.

Arról, hogy mikor és hogyan jöttek rá, ők a szerencsések, így nyilatkoztak:

“Vasárnap kora hajnalban bementem David szobájába, és azt kérdeztem tőle, hogy alszik-e?, mire ő morcosan azt válaszolta, hogy: most már ébren van. Ekkor újságoltam el neki, hogy ellenőriztem a legutóbbi lottóhúzás számait és úgy tűnik, hogy nyertünk egymillió fontot!”

A házaspár ezek után persze már képtelen volt álomra hajtani a fejét, eluralkodott rajtuk az izgalom, és szinte el sem akarták hinni, hogy ekkora szerencse érte őket.

A férfi ezután így jellemezte helyzetüket:

“Sokat dolgoztunk életünk során, megbecsüljük a pénzt, viszont ekkora szerencsére soha nem számítottam” – mondta David elcsukló hangon.

A páros a nyereményt nem szeretné elszórni, de már most rengeteg tervük van a rájuk szakadt pénzösszeggel kapcsolatban.

“Elsőként egy új autó szerepel a listámon, egy Nissan Qashqai-ra vágyom, bár mivel jelenleg is egy Ford Mondeóval közlekedek, ami jól kiszolgált engem, lehet, hogy egy kicsit átnézem a Ford kínálatát is.”- mondta mosolyogva a férfi.

Shelleyt nem az autók hozták lázba, hanem inkább az utazás lehetősége felé kacsintgat. Ő így nyilatkozik a nyereményről:

“Vannak barátaink és családtagjaink is Kanadában, akiket még soha nem láttunk személyesen, most viszont lehetőségünk nyílt erre is. Még soha nem ültem repülőn, sosem hagytam el az országot, és bár kissé költséges, de úgy gondolom, hogyha már megtehetem, hogy repülök, akkor azt első osztályon fogom tenni!”

Te mire költenél egy hasonló összegű nyereményt?
Írd meg nekünk kommentben!