Nemrég látott napvilágot az az információ, mely szerint a IX. kerületben kévő UPC székházat le kellett zárni, ugyanis egy olyan dolgozó ment be dolgozni, aki nem is olyan rég tért haza az egyik külföldi útjáról. Mivel az illető furcsa tüneteket észlelt magán ezért elvégeztette magán a koronavírus tesztet, ami bizony pozitív értékeket mutatott. Ilyenkor a protokoll megkívánja, hogy az érintett felet egy speciális intézménybe vigyék és karantén alá helyezzék. Sajnos azonban nehezített pályán vannak, ugyanis a dolgozó nem egy és nem két emberrel került kapcsolatba, aminek következtében egyből meg is fertőzhette őket.

Suba János a UPC Magyarország vállalat kommunikációs igazgatója megerősítette a fent említett hírt, és azon nyomban elrendelték, a Haller Gardens épület kiürítését. Az alkalmazottakat hazaküldték és további információk szerint hétfőig nem is léphetnek vissza az épületbe. Elképzelhető, hogy az elkövetezendő néhány napon belül ki fog derülni, hogy lett-e az esetnek károsultja, vagyis fertőzöttje avagy sem.

Több ember szerint is nagy felelőtlenség volt bemennie dolgozni az illetőnek, mivel már a csapból is az folyik, hogy aki külföldi országból tér vissza Magyarországra annak nem ajánlott 2 hétig közösségbe menni, hogy saját maga kiszűrhesse megjelennek-e rajta a vírus tünetei vagy sem. Reméljük senki sem kapta el a betegséget, ám a szakértők továbbra is fenntartják, hogy a vírus megelőzésének legjobb megoldása a rendszeres és természetesen alapos kézmosás illetve a használt elektronikai eszközök gyakori fertőtlenítése.

Mellékelünk egy képet, amin az alapos kézmosás lépései vannak. Ha ezt betartjátok, akkor több esélyetek van a vírus elkerülésére.