Vannak olyan témák a világon, melyek nagy mértékben le tudják kötni az emberek figyelmét. Ilyen például, ami titkokról, vagy magáról a titkos szolgálatról, híres, neves emberek titkos viszonyairól vagy épp összeesküvés elméletekről szólnak. Mivel mi emberek nagyon kíváncsi természettel vagyunk megáldva, így nem csoda, hogy azok a témák melyeket homály övez jobban foglalkoztat, mint például a Pitagorasz tétel. Biztos ti is hallottatok már pár sztorit a nagyvilágból, melyek számtalan kérdést hagynak maguk után, ilyen például a világ egyik legnagyobb szervezetének, az Illuminátusnak a jelenléte és, hogy mit is csinálnak. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk pár ehhez hasonlót, mely a ti figyelmeteket is le fogja kötni.

1, Sokak szerint nem is létezett William Shakespeare

Nos a William Shakespeare imádók most biztos teljesen ki fognak akadni, ugyanis sokan úgy vélik, hogy William Shakespeare az angol drámaírás egyik legnagyobb alakja nem is létezett. Mások azt szajkózzák, hogy még ha létezett is, akkor sem tudott volna ilyen csodálatos műveket írni megfelelő oktatás nélkül. Az összeesküvés elmélet generálók szerint csupán egy mezei színész volt, aki Edward de Vere műveivel szeretett volna hírnévhez jutni.

2, I. Péter orosz cárt egy hasonmás alakította

Miután I. Péter orosz cár Európába látogatott, többen is azt vették észre, hogy nagy mértékben megváltozott. De nemcsak a viselkedése, hanem a kinézete is. Például ikonikus bajszát is leborotválta, dohányozni kezdett és öltözködési stílusa is eltért a megszokottól. Az összeesküvés elméleteket gyártók szerint mikor Európában volt, valaki elrabolta és helyébe egy hasonmást állított, aki a háttérből irányította. Egyesek szerint azért történt mindez, hogy olyan változásokat engedélyezzenek az orosz politikában, amire az igazi cár soha nem bólintott volna rá.

3, Jim Morrison megrendezte a halálát

Jim Morrison a The Doors rockzenekar vezető énekese 1971-ben vesztette életét. A legérdekesebb az, hogy állítások szerint senki sem látta a rockker testét, még maga az élettársa sem. Spekulációk szerint valójában nem is halt meg, hanem csak megrendezte a halálát, azért, hogy végre normális, hétköznapi életet élhessen távol a rivaldafénytől és a rajongóktól. Egy hasonló elmélet született az ikonikus Elvis Presley-ről is, miután elhunyt.

4, Avril Lavigne elhunyt és egy hasonmás vette át a helyét

Az összeesküvés elméleteket gyártók szerint Avril Lavigne a 2000-es évek legnépszerűbb énekesnője 2003-ban hunyt el, nagyapja halála után. Az, hogy miért láthatjuk még mindig őt annak az az oka, hogy egy hasonmás vette át a helyét. Azt állították, hogy Avril annyira szerette nagypapáját, hogy belehalt a depresszióba és bánatba. Sokak szerint Avril nagyon megváltozott az utóbbi időben, de nemcsak ruhatára, hanem még a magassága is. Többen véltek rajta felfedezni olyan védjegyeket, melyeket korábban is csak kevesebbet, de orra átalakulása is fura. Egyesek szerint az “Under my skin” című album is erről árulkodik.

5, Lorde nem is 24 éves nő

Aki ismeri Lorde munkásságát tudja, hogy mennyire érzelmes személyiség. Ám az összeesküvés elméleteket gyártók megint csak úgy gondolják, hogy Lorde nem lehet annyi idős, mint amennyinek mondja magát, mivel érzelmileg sokkal intelligensebb a nyelvtanhoz való hozzáállásáról nem beszélve. Szerintük Lorde egy 40-es éveiben járó nő, aki meghamisította az anyakönyvi kivonatét, hogy zenei csodagyereknek tartsák őt.

6, Steve Wonder nem is vak

Egyes elméletek szerint a híres és népszerű Steve Wonder valójában nem is vak, hanem igenis lát csak valamilyen oknál fogva szimulálja az állapotát. Ezt abból kifolyólag mondják, hogy többször látták már kosármeccsen, sőt egy koncerten elkapott egy mikrofonállványt is, valamint érdeklődött a fotózás iránt. Kizárt dolog, hogy egy látássérült ember ilyenekre képes legyen. A mikrofon elkapásra még van esély, de a többire nincs.

7, Beyoncé első lánya Solange Knowles

Egyesek szerint az 1981-ben született Beyoncé valójában az 1986-ban született Solange Knowles anyja. A Knowles család azzal próbálta leplezni az énekesnő korai és nem kívánatos terhességét, hogy a sajátjukként állították be és ezzel Beyoncé testvére lett (papíron). Mások szerint Beyoncé nem is 1981-ben hanem 74-ben látta meg a napvilágot, csak a család meghamisította az anyakönyvi kivonatát.

Ti mit gondoltok ezekről?