A televízió megjelenése óta, amikor maximum csak hírműsorokat nézhettünk, sőt, adás sem volt mindennap, hatalmasat léptünk előre. Napjainkban már csatornák százaiból válogathatunk és tulajdonképpen azt nézünk, amit akarunk. Sport, filmek és sorozatok váltják egymást csatornánként a nap huszonnégy órájában. Az évente legyártott sorozatok száma egyre csak nő, ami végül azt eredményezi, hogy elveszítjük a fonalat.

A ’90-es és a 2000-es években a tévésorozatok szereplői egyfajta bálvánnyá váltak és sokan szerettek volna rájuk hasonlítani. Cikkünkben ezeknek az ikonikus sorozatoknak a szereplőit mutatjuk meg akkor és most, évtizedekkel később. Te mindenkire jól emlékszel?

Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox – Jóbarátok

Akkor

Most

A Jóbarátok című sorozat 1994-ben debütált és tíz éven át ültette le a nézőket a kanapéra. A világ több különböző országában vetítették akkor, sőt, napjainkban is előszeretettel ismétlik a csatornák. Milliók követték figyelemmel a hat főszereplő életét, akik ma már elmúltak ötven évesek. Jennifer Aniston 51, Courteney Cox 56, Lisa Kudrow pedig 57 esztendős.

Melissa Joan Hart – Sabrina, a tiniboszorkány

Akkor

Most

Sabrina története 1996 és 2003 között került adásba. A tiniboszorkányt Melissa Joan Hart formálta meg, aki macskájával Salemmel együtt rendkívül népszerű lett. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a sorozat népszerűségét bizonyítja, hogy 2018-ban készült el a Sabrina remake Chilling Adventures című kiadása. A színésznő negyvennégy éves és a Sabrina mellett láthattad őt a Goldberg család elnevezésű produkcióban is.

Hélène Rollès – Helen és a fiúk

A francia sorozat a ’90-es években nyerte el a tévénézők szívét. Helen és barátainak története elbűvölt mindenkit és mint a címből is kiderült, a főszereplő Héléne Rollés volt. Eredetileg is a színésznőre írták a forgatókönyvet. Később újabb sorozat indult el Kalandos nyár címmel, amiben a fiatalok későbbi életét mutatták be.

A színésznő mostanra elmúlt ötven éves és leginkább zenei karrierjére koncentrál, a filmezés már háttérbe szorult.

Jennie Garth – Beverly Hills, 90210

A Beverly Hills, 90210 volt a ’90-es évek egyik leghosszabb ideig futó sorozata. A Jóbarátok mellett szintén tíz évig sugározták. Los Angeles fiataljai magukkal ragadták a nézőket, már az első epizódtól kezdve. Jennie Kelly Taylort alakította a sorozatban, aki immáron 48 esztendős, de már csak ritkán láthatjuk ők a képernyőn keresztül.

Lucy Lawless – Xena

1995-ben a hercules forgatókönyvírója állt elő egy tévésorozattal, amiben a harcos amazon, Xena küzdött a gonosz ellen. A szerepre Lucy Lawless-t találták a legalkalmasabbnak és nem is tévedtek, ugyanis hat éven keresztül láthattuk őt a sorozatban. A színésznő 52 éves, a Xena óta pedig szerepelt a Spartacus című produkcióban is, de manapság is gyakran jelenik meg különböző műsorokban. A legtöbb időt azonban a családjával szereti tölteni.

Pamela Anderson – Baywatch

Ki ne ismerné a Baywatch című sorozatot, amiben dögös életmentők végzik munkájukat nap, mint nap a csodálatos kaliforniai tengerparton? Az első epizód 1989-ben ment adásba és több, mint tíz éven át 1,1 milliárd embert szegezett a televíziók képernyői elé. Ezzel a legnépszerűbb műsorrá vált és bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is. Pamela Anderson akkor még csak huszonkét éves volt, napjainkban a színésznő már elmúlt ötven.

Jim Parsons – Agymenők

A 2007-ben indult sorozat négy kissé dilis fizikus történetét meséli el, akiknek meggyűlik a baja a lányokkal és ezen kívül számos akadályba ütköznek. Tizenkét évad alatt 279 epizód készült el, amelyből az utolsót 2019-ben láthatták a nézők. Jim Parsons testesítette meg Sheldon Cooper karakterét, amiért a színészt négy Emmy-díjjal jutalmazták. Az Agymenők Sheldonja ma már 47 éves és boldog házasságban él férjével, Todd Spiewak-vel, akivel házasságkötésük előtt tizennégy évig volt együtt.

Alyssa Milano – Bűbájos boszorkák

A Charmed, magyar fordításban Bűbájos boszorkák című sorozat 1998-ban debütált és három nővér életéről és varázserejéről szól. A produkció annyira sikeres volt, hogy egészen 2006-ig sugározták. A közelmúltban fel is dolgozták Piper, Phoebe és Prue történetét, de más színésznőkkel. A legfiatalabb nővér szerepére Alyssa Milanot választották ki, aki kiválóan alakította Phoebe Halliwellt. A színésznő napjainkban már 47 éves és rendszeresen szerepel különböző amerikai műsorokban.

Sarah Michelle Gellar – Buffy, a vámpírok réme

Buffy szerepében Sarah Michelle Gellart láthattuk, aki egy aranyos fiatal lány, de annál keményebb. A sorozatban vámpírokkal harcol, ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a legnépszerűbb műsorok egyike legyen. 1997-től 2003-ig volt adásban, ekkor a színésznő még csak huszonegy éves volt. Napjainkban Sarah már elmúlt 43 éves és kerüli a tévés szerepléseket.

Gillian Anderson – X-akták

Gillian és sorozatbeli partnere tizenegy évadon át ültetett le minket a televízió elé. 1993 és 2018 között sugározták a sci-fi sorozatot. A színésznő jelenleg 52 esztendős és még most is megjelenik hasonlóan népszerű műsorokban, mint az X-akták.

Noah Wyle – Vészhelyzet

A Vészhelyzet című sorozat meghódította a világot. Az amerikai orvosok nemcsak kiváló szakemberek, hanem rendkívül jóképűek is voltak. 1994-től 2009-ig nézhettük Carter doktort és kollégáit. A sorozatban szereplő történetek valós eseteken alapultak, így valószínűleg ennek köszönhető az elsöprő siker. Noah Wyle alakította doktor Cartert, aki mostanra 49 éves, rajongóinak pedig nem kellett elveszíteni őt, ugyanis továbbra is tévésorozatokban szerepel.