A „Dollar Street” egy különleges és egyedülálló projekt, mely keretein belül megtekinthetjük, hogy a világ különböző tájairól származó családok milyen körülmények között élnek. A készítők 264 családhoz látogattak el és körülbelül 30.000 képet készítettek a házukról és róluk. Találkoztak olyan családdal, akik havi szinten 570 forintnak megfelelő összegből próbálnak megélni, de megismerkedtek olyanokkal is, akik egy-három milliót is hazavisznek. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány családot, hogy megmutassuk hogyan is élnek.

Butoyi család, Burundi, Kelet-Afrika (Havi jövedelem: kb. 570 forint.)

A 41 éves Imelda földművesként dolgozik és egyedül neveli három gyermekét. A két szobás házukban se áram se víz nincs, ugyanis az édesanya jövedelmének 80%-ból élelmiszert vesz.

Jelenleg ebben a házban élnek, de reménykednek benne, hogy egy nap sikerül jobb körülmények között élniük.

Így néz ki náluk egy hétvégi ebéd.

Így néz ki az egyik szobájuk.

40 percet vesz nekik igénybe, hogy friss ivóvízhez jussanak.

A gyerekek azt mondták, hogy ezek a tankönyvek a kedvenc játékaik.

Gacotera család, Fülöp-szigetek (Havi jövedelem: kb. 55 ezer forint.)

Leo egy 40 éves földműves és favágó, aki 36 éves feleségével és 3 gyermekével él együtt abban a házban, amiben ő felnőtt. A havi szinten befolyt jövedelem felét élelmiszerre költik. Jelenleg a család azon dolgozik, hogy új tetőt építsenek a házuknak. De nem mondtak le arról sem, hogy egy nap jobb házba költözzenek.

Ebben a házban él a család.

Ez a kis szoba a nappali.

És itt látható a konyha, ahol az édesanya főzi az ebédet meg a vacsorát.

Az édesapa ezzel a motorral jár minden egyes nap dolgozni.

Ez az álomházuk, ahova egy nap be szeretnének költözni.

Kiriny család, Oroszország. (Havi jövedelem: kb. 165 ezer forint.)

Vasility egy 60 esztendős nyugdíjas férfi, aki 57 éves feleségével és 17 éves lányával él együtt. Kedvese egyébként szociális tanárként dolgozik egy helyi iskolában. A lakásuk összesen két szobából áll, és jövedelmük 70%-át élelmiszerre költik. A család reméli, hogy hamarosan sikerül annyi pénzt félretenniük, hogy tudjanak venni egy LCD TV-t.

Ebben a házban él a család.

Így néz ki a hálószobájuk.

Itt szokott a lányuk tanulni.

Amint látjuk a konyhában próbálják megszárítani a ruhákat is.

Ő pedig a szeretett kisállatuk.

Hilgenstieler család, Brazília (Havi jövedelem: kb. 273 ezer forint.)

A 28 éves Vitor szerelőként dolgozik, a 37 éves Schelina pedig eladóként. A párnak van egy 4 éves kislánya, Helena. A család egy 3 szobából álló házban lakik és a havi szinten befolyt jövedelmük 40%-át megpróbálják ételre fordítani. Legnagyobb álmuk, hogy autót vásárolhassanak maguknak, hogy könnyebben tudják a napi teendőket és a bevásárlást intézni.

Íme a ház, amiben élnek.

Itt látható a nappalijuk.

Ebben a konyhában sürög forog az édesanya, hogy ételt tehessen az asztalra.

Ebben a hálószobában alszanak.

És itt látható Helena kedvenc játékai, amikre nagyon vigyáz.

Moulefera család, Franciaország (Havi jövedelem: kb. 825 ezere forint.)

A 42 éves Simo technikusként dolgozik, míg a 39 éves felesége, Caroline építészként tevékenykedik. A házaspár két gyönyörű gyermeket nevel egy 4 szobás házban. Havi jövedelmük 30%-át ételre fordítják, illetve 600 dollárt fizetnek minden hónapban a jelzálogra. A család szerencsére megengedheti magának, hogy nyaralni menjen, eddig Marokkó tetszett nekik legjobban.

Ez a ház, amiben élnek.

Így néz ki a család nappalija.

Rendkívül tágas konyhájuk van, ami modern gépekkel van felszerelve.

Ez a gyerekszoba.

Ő pedig a házi kedvencük.

Västibacken család, Svédország (Havi jövedelem: kb. 1 millió 400 ezer forint.)

A 35 éves Jonas és 38 éves felesége Tove vezető beosztásban dolgoznak. A házaspárnak két fiú gyermeke van, akiket egy négyszobás házban nevelnek. A fizetésük 30%-át költik élelmiszerekre a maradékot pedig utazásra. Legutóbb vettek egy autót, de nem szórják a pénzt, ugyanis minden hónapban félretesznek. Számukra a családi fotóalbum a ház legérdekesebb tárgya.

Ez a házuk.

Így néz ki a hálószoba, ahol mindennap álomra hajtják a fejüket.

Itt a konyha, ahol mindennap együtt étkezik a család.

Ez a gyerekek szobája.

Látszik, hogy szeretnek olvasni, hiszen rengeteg könyv található a polcon.

Bi család, Kína (Havi jövedelem: majdnem 3 millió forint.)

A képen szereplő összes felnőtt ember közös családi vállalkozásban tevékenykedik. A család egy 3 hálószobás lakásban lakik, és havi jövedelmük 30%-át élelmiszerekre fordítják.

(Jobb oldalon álló férfi, az 57 éves Bi Hua mellette felesége Yue Hua. A fekete hajú lány, a házaspár unokahúga, Meng, aki férje előtt áll és közös gyermeküket tartja a kezében.)

Ebben a lakásban élnek.

Ez a család nappalija.

Ilyen náluk egy hétvégi ebéd.

Ez az egyik hálószoba.

Ez pedig a másik.

Fontos megjegyeznünk, hogy a boldogsághoz nem elég csak a pénz, ugyanis kell még hozzá szeretet, kölcsönös megértés, tisztelet és barátság. Viszont abban egyetérthetünk, hogy nagyon nehéz teljes értékű életet élni, ha nincsenek meg hozzá a feltételek, úgymint víz, áram, élelmiszer vagy tető a fej fölött.

Te mit gondolsz erről?