Andrés J. Colmenares egy nagyon tehetséges és kreatív illusztrátor, aki zseniális rajzokat hoz létre. Első ránézésre az ártatlannak tűnő képei semmit sem mondanak, viszont ha jó alaposan megnézzük, akkor egyértelműen látjuk benne a világ egy kegyetlen oldalát. Többen nem akarnak beletörődni abba, hogy az élet nem egy tündérmese, hanem kegyetlen tevékenységek sokasága, ahol a gyengék elhullanak. Csak úgy élhető túl, ha felvesszük vele a kesztyűt és megmutatjuk neki, hogy igen is van helyünk benne. Andrés, próbálta humorral ötvözni ezeket a kellemetlen helyzeteket, amikkel bizony minden egyes ember találkozott már. Ilyen az elutasítás, a jóhiszeműség, az átverés… stb. Ma úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük az általunk vélt legjobb munkáit, amik tökéletesen tükrözik a mostani kemény és zord világot. Nézzétek hát végig rajzait és mondjátok el, ti láttok-e hasonlóságot az illusztrációk és a mai világ helyzete között.

Sajnálatos módon az élet egyáltalán nem olyan, mint egy tündérmese, hanem kemény és könyörtelen.

Mindegy melyik strandszezonról beszélünk, tuti biztos, hogy te vagy mindenki közül a legfehérebb. Így jár az, aki irodában dolgozik.

Bizony gyakran megesik, hogy a nők olyan ruhadarabokat választanak, amivel “akaratlanul” is fel tudják hergelni a férfiakat.

Egyes esetekben elég csak a kreativitásunkra hagyatkozni, ha meg akarunk oldani egy problémát.

Azt hiszem megválaszolták azt a kérdést is, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök miért pont a csatornát választották otthonnak.

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy “Kölcsön kenyér visszajár.”

Ahhoz, hogy kimutasd a szereteted nem mindig szükséges nagy ajándékokkal elhalmoznod a másikat. Néha kis dolgok is elegendőek ehhez.

A mai világban nagyon sokan olyanok akarnak lenni, amilyenek nem lehetnek. Pontosan az ilyen helyzetekre igaz az a mondás, hogy nem minden az, aminek elsőre látszik.

Egyesek néha annak örülnek, ha megszabadulnak attól a munkahelytől, ahol egyáltalán nem érezték jól magukat, csak púp volt a hátukon.

Úgy tartják, hogy a jó reggelek mindig egy csésze friss kávéval indulnak. Nos, ez vitathatatlan.

Minden probléma megoldható, csak egy kis akarat kell hozzá, hogy kitaláld melyik alternatíva a legjobb választás.

Sajnálatos módon előfordul, hogy akartunk ellenére, olyan helyzetbe keveredünk, amibe egyáltalán nem akartunk. Ilyenkor persze megy a magyarázkodás.

Ez az a pillanat, amikor a háziállatok felül tudnak kerekedni az embereken.

Úgy tartják, ha Cupido nyila eltalál, akkor rád talál az igaz szerelem. Nos, ez relatív. Egyetlen élőlény van a földön, aki akkor is szeret, ha nem vagyunk a toppon. Ők a kutyák.

Előfordul, hogy bizonyos dolgokat anélkül tüntetünk fel jó színben, hogy tudnánk, hogyan is néznek ki. Ez a kép tökéletesen tükrözi a helyzetet.

Ha eme két dolog között nincs meg az összhang, akkor az emberiség elveszett.

Sokan gondolják, hogy az esküvőnél nincs fontosabb dolog a földön. Ez hatalmas tévedés, a legfontosabb, hogy mindig legyen élelem az asztalon, amit megoszthatsz a szeretteiddel.

Van az a mondás, hogy a tudás hatalom a tudatlanság pedig áldás. Akik keveset tudnak, azok a legboldogabb emberek.

Csak egyetlen döntésre van szükség ahhoz, hogy az ölünkbe hulljon a boldogság.

Szerinted is egy az egyben tükrözik a valóságot?