A férfiak nem arról híresek, hogy nagydobra verik, ha tetszik nekik egy lány. Persze vannak a nyomulósabb fajták, de azoktól óvjon az ég minden nőt. Egyes férfiak még maguknak sem akarják bevallani, hogy tetszik nekik valaki, vagy hogy egyre jobban kötődik egy nőhöz. Szóval, ha egy nő kinézett magának egy olyan pasit, aki nem szeret nyitni, akkor nem lesz könnyű dolga. Elnézegethetitek egymást a munkahelyen hosszú hónapokig, aztán sanszos, hogy ha volt lehetőség, akkor azt elszalasztottátok. Mert van egy dolog, amit sokan elfelejtenek.

Tegyük fel, hogy tetszik egy másik ember, és szívesebben megismerkednél vele közelebbről, de nem akarsz lépni. Telnek, múlnak a hónapok és nem történt semmi. Hirtelen csinál valami olyasmit, ami nagyon nem tetszett. Bunkón szólt hozzád, kellemetlen volt a lehelete stb. Valami, ami kicsit megtöri a varázst, aztán elkezded magadat meggyőzni arról, hogy nem is kell igazán. Ez máris egy elpuskázott lehetőség volt. Ugyanis ha közelebb közelebb kerültök, akkor ilyen dolgok nem fognak annyira szemet szúrni, hiszen egy párt alkottok. A szerelmesek is civakodnak, bunkók egymással. Bárkinek lehet rossz napja, hete. De ha együtt vagytok, akkor máshogy álltok a dologhoz. Nem fogod nap, mint nap méregetni és minősíteni minden egyes cselekedetét, ugyanis a szerelem mellett megindul egy elfogadási fázis is. Próbálod a hülyeségeit is elfogadni, amíg tart a rózsaszín köd. Ez idő alatt kell minden furcsaságát megtapasztalni a másiknak, mert ilyenkor még elnézed neki. Ha már elmúltak a heves érzelmek, akkor sokkal zavaróbb lesz minden. Ezért nem célszerű túl sokáig halogatni a dolgokat. Lépni kell, amint lehetőség van rá.

Régen úgy tartották, hogy a férfi kezdeményez és a nő választ. Ez mára nagyon nincs így. Mindkét fél egyformán kezdeményez és egyformán választ is. Persze egy nőnek imponál, ha egy férfi jól, stílusosan és intelligensen “nyomul”. Ebből lemérheti, hogy van vér a pucájában és képes összekapnia magát. Nem rezel be egy nő láttán. Ettől eltekintve egy nő is nyugodtan a másik tudtára adhatja, hogy lát fantáziát a kettejük kapcsolatában. Ettől nem dől össze a világ és nem fognak kihalni a kisnyuszik sem. Az elutasítást egyik fél sem szereti. Kifejezetten megalázó tud lenni, de néha megér egy próbát. Még a legszuperebb csinibabák és álom pasik is kaptak már kosarat. Nincs olyan ember, akit még ne pattintottak volna le. Az önbecsülést egyértelműen megtöri egy picit, de ettől még nem kell a kardunkba dőlni.

De mégis, hogyan szerezhetnénk tanúbizonyságot arról, hogy összejöhet a dolog? Hogy nem fogunk csúnyán felsülni? Mindkét félnél meg vannak a tipikus jelei annak, hogy érdeklődik irántad. Jobban, mint barát.

Kezdjük ott, hogy az oviban úgy nézett ki a dolog, hogy a fiú elkezdte cibálni annak a lánynak a haját, aki bejött neki. Esetleg még megdobálta kővel és homokkal is biztos, ami biztos. Ilyenek a gyerekek.

Mi a helyzet a felnőttek világában? Honnan tudod, hogy egy pasinak bejössz és mi van akkor, ha már együtt vagytok? Hogy bizonyosodhatnál meg róla?

Hát nem feltétlenül úgy, hogy egyik napról a másikra futárok fognak beállítani virágcsokrokkal a munkahelyedre és azokon a nevedet tartalmazó cetlik lógnak. Ez manapság amúgy is ritkaságnak számít. Na persze egy szép gesztus.

A pasi szereti nézni a nőt. Ha valakinek bejössz, akkor az próbál minél jobban megnézni. Akkor is, ha már százszor látott. Le sem veszi rólad a szemét. Persze, aki ezt nem vállalja fel, az próbál úgy csinálni, mintha nem bámulna, de te érezni fogod a hátadon a szemét.

Sűrűn keres telefonon. Akkor is válaszol az üzeneteidre, amikor épp mást csinál, vagy ha nem ér rá, akkor mondani fogja, hogy miért nem. Nem fog “lógni” hagyni egy fél napra. Szeret a társaságodban lenni. Néha csak odaugrik hozzád egy kávéra, vagy egy pár szóra.

A barátok hallani fogják a neved. Ha a te neved felmerül egy baráti beszélgetés során, akkor valamiért beszél rólad. Nem vagy közömbös a számára. Érdemes kicsit nyomozgatni a barátoknál.

Lehet, hogy csak kollégák vagytok, de bemutat a családjának, szüleinek. Legalább le tudod mérni, hogy miként tudsz megbarátkozni az anyóssal. 🙂

Érdekli a hobbid. Sőt! Valójában minden információ érdekli, ami veled kapcsolatos. Azért ne untassuk. 🙂

Teszteld le, hogy mennyire figyel arra, amit mondasz. Ejts el valami apró információt egy telefonbeszélgetés során. Dátum, kisállat neve, bármi jó lehet. Ha pár nap múlva valahogy rákérdezel és emlékszik rá, akkor figyel arra, amit mondasz. Már pedig a férfiak soha nem figyelnek arra, amit a nők mondanak.

Szeret fizikai kontaktot létrehozni. Megérinti a kezed, hajad, vállad.

Mi van akkor, ha összejött a dolog? Millió dolgot lehetne mondani, ami egy jól működő párkapcsolathoz kellhet, de mi most leszűkítjük háromra. Három olyanra, ami szerintünk a legfontosabb.

Egymás elfogadása
Akinek fontos vagy, az elfogad úgy ahogy vagy. Nem akar versenyezni veled. Nem próbál dominálni. Nem erőszakolja rád az akaratát. Elfogad olyannak, amilyen vagy a hibáiddal és az erényeiddel együtt. Na persze, nem kell bálványozni egymást. Egy kis kritika nem fog megártani senkinek, de nagyon vékony a határ az egészséges kritika és a nem elfogadás között.

Törődés
Gondol rád. Ha ott vagy, ha nem. Érdekli, hogy mitől lehetne szebb a napod. Egy szál virág, egy szelet csoki. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem is azon múlik egy boldog párkapcsolat, hogy össze-vissza veszünk egymásnak mindenféle hülyeséget. Néha egy ölelés többet ér, mint bármi más.

Megbízhattok egymásban
Szeretitek egymást és egymással terveztek. Ezt nem csak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítani kell. Mondani, ígérgetni lehet bármit. Majd összeköltözünk, majd elveszlek, majd lesz gyerek. Nincs majd! Ha nem érzed, hogy 100%-ig komolyan gondolja, akkor ne fecséreld az időd.

A szeretet erejét nem szavakkal, hanem tettekkel lehet meghatározni. Ezt soha ne felejtsétek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.