Most már az egész ország tudja, hogy július 11-én csütörtökön a délutáni órákban súlyos baleset történt Horvátországban Szentivánzelina határában. Aki lemaradt volna róla annak elmondjuk, hogy egy magyar család szeretett volna átmenni a kapun, mikor egy horvát rendszámú BMW nagy sebességgel beléjük hajtott.  A horvát autó 35 éves sofőrje szó szerint lesöpörte őket az útról. A magyar kocsiban egy férfi, egy nő és egy kisgyermek utazott, akik a baleset következtében súlyosan megsérültek.

A horvát média is lehozta a hírt, sőt képeket is mellékeltek a poszthoz, amin egyértelműen látható, hogy a kocsi teljesen összetört, sőt még a fizetőkaput is sikeresen eltolta a BMW. Miután megtörtént a tragédia azonnal kihívták a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket is. Információk szerint a tűzoltóknak 45 percbe telt kiszabadítani az embereket a roncsokból.

Döbbenetes, hogy ilyen eset történt. Azóta folyamatosan azt találgatják, hogy a BMW tulajdonosa mi okból kifolyólag hajthatott közéjük ekkora sebességgel.

Akadtak olyanok, akik szerint telefonozott vezetés közben, de olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a barátnőjével veszekedett közben. Egyelőre nem derült ki, hogy mi volt az a konkrét dolog, ami miatt ezt tette.

Természetesen a szomorú és megrázó esetről videofelvétel is készült:

Azóta további fejlemények érkeztek a magyar családdal kapcsolatban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról számolt be, hogy a család három tagját sikerült stabilizálni és már nincsenek életveszélyben. Szerencsére nem kellett őket mesterséges kómába tenni, így jelenleg is maguknál vannak.

A horvát származású sofőrről egyelőre nincsenek információk, jelenleg is még megy a nyomozás azzal kapcsolatban, hogy mi válthatta ki nála ezt az ámokfutást. Egy videó szerint ittas emberek módjára vezetett az autópályán, amit egy mögötte haladó rögzített is. Ez a felvétel egyébként napvilágra is került, amit most elhoztunk nektek.

Vožnja autocestom prije teške nesreće

Gepostet von Varazdinski.hr am Freitag, 12. Juli 2019

Döbbenetes látni, hogy ilyen felelőtlenül ült be a volán mögé, arról nem is beszélve, hogy a magyar családon kívül másokban is könnyen kárt tehetett volna.

A családnak mielőbbi gyógyulást kívánunk. Reméljük hamarosan elhagyhatják a kórházat!