Megdöbbentő esemény történt Vietnamban, ugyanis egy szeptember 19-én történt razzia során a hatóságok több százezer darab használt óvszert foglaltak le egy üzemben.

Az óvszerek mellett előkerültek a kimosáshoz, felpörgetéshez és csomagoláshoz szükséges eszközök is, amelyeket az ott dolgozók használtak annak érdekében, hogy az egyszer már használt gumikat újra forgalomba hozhassák és értékesítsék.

Napjainkban nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra, ám a vietnami üzemben túlságosan is újraértelmezték ennek fogalmát. Hiszen pontosan az óvszer az egyik olyan termék, amit nem szeretnénk újrahasznosítva megvenni. A vietnami hatóságok lecsaptak az üzemre és lefoglalták a több százezer óvszert.

A helyi sajtó 324 ezer darab gumióvszerről számolt be, amit Tan Uyen városában találtak. A helyet egy 32 éves nő bérelte, aki elmondta, hogy minden hónapban egy ismeretlen személy szállította neki a használt gumikat, amiket üzemében kimostak, megszárítottak, ezt követően pedig egy rúd segítségével simítottak ki, végül feltekertek.

Ezután már csak a csomagolás és értékesítés maradt hátra. A helyi hatóságok 360 kilogramm márkanév nélküli óvszert koboztak el, amit később megsemmisítettek, ugyanis Vietnámban is veszélyes hulladéknak minősülnek a védekezés ezen eszközei.

Több információ azonban nem került napvilágra, mivel az ügyben még mindig folyik a nyomozás. Továbbá azt sem lehet tudni, hogy az épületet bérlő nőt letartóztatták-e, illetve, hogy pontosan milyen jogszabály megsértésével gyanúsítják.