Aron Eisenberg neve azért lehet ismerős, mivel ő játszotta a “Star Trek: Deep Space Nine” című sorozatban Nog-ot. Azok az emberek, akik élnek-halnak a sci-fi sorozatokért, és előröl-hátulról ismerik ezt a remekművet, tudják, hogy ki is volt Aron Eisenberg. Sajnálatos módon azonban a színész kerek 50 évesen életének talán legszebb korszakában elhunyt.

A szomorú hírt a StarTrek.com oldal is megerősítette, sőt felesége Malíssa Longo is közzétette a hírt saját Facebook oldalán.

Az özvegy elmondta, hogy szeretett férje a tegnapi nap folyamán azaz szeptember 21-én távozott az élők sorából.

Eisenberg a színészkedés mellett filmkészítéssel, fotózással is foglalkozott. Folyamatosan járta a természetet, hogy jobbnál-jobb képeket készíthessen, de koncertekre is járt, vállalatoknak csinált fotókat és porté munkái is voltak. Ezen kívül egy csodálatos édesapa volt.

Aron legismertebb szerepe Nog volt a Star Trek: Deep Space Nine című sorozatból, de ezen kívül több filmben és sorozatban is szerepelt többek között:

Tessék engem elrabolni – szerepe: Simon;

Gyilkos bábok 3. – Toulon bosszúja – szerepe: Peter Hertz;

Pterodactyl Woman from Beverly Hills – szerepe: Tommy Chandler;

Star Trek: Voyager – szerepe: Kar;

Ez csak néhány a sok közül.

Amikor megválasztották Nog szerepére, a producer nem mondott semmit neki a karakterről, nem mondta, hogy meddig lesz benne a sorozatban. Egy 2012-es interjúban azt mondta: “Úgy játszottam a szerepemet minden egyes részben, mintha az lenne az utolsó.” Eisenberg végül 40 epizódon keresztül szerepelt a DS9-ban.

2015. december 29-én Eisenberg veseátültetésen esett át. Szerencséjére mindössze csak néhány hónapot kellett várólistán lennie. A vesét egyik barátja, Beth Bernstein ajánlotta fel neki, miután látta Facebookon, hogy szüksége van egy vesére.

“Hihetetlenül önzetlen dolog volt tőle, hogy csak úgy odaadta nekem a veséjét. Nem tudom neki szavakkal kifejezni a hálámat.” – mondta Eisenberg a StarTrek.com-nak 2015-ben.

Őszinte részvétünk az egész családnak, a közeli hozzátartozóinak, a barátainak és a kollégáinak is!