“Hogyan lehetsz magabiztos és hogyan viselhetsz dögös ruhát, ha így nézel ki?” – mondta valaki Kristynnek, amikor megosztotta a képet testéről, miután életet adott egy csodálatos kisfiúnak. Azt mondták neki, vissza kell szereznie szülés előtti alakját. Kristyn úgy érezte, nem hagyhatja mindezt szó nélkül.

Az újdonsült édesanya története sokakat ráébresztett az igazságra és arra, hogy egy nőnek mindig szeretnie kell a testét, mert egy nő életet ad valakinek, ez pedig mindennél többet ér. Még akkor is, ha soha többé nem lehet olyan vékony, mint mielőtt teherbe esett.

“Minden test jó test.”

A nő elárulta, hogy ő látja és tudja is, hogy milyen nő lenne az ideális, hiszen a tévében a vékony, magas és karcsú, vonzó lábakkal rendelkező modellekkel reklámoznak mindent. Már az iskolában is érezhető volt a különbség a “szép” és nem csontkollekció gyerekek között. Sokszor sírt és igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy vékonyabbá és vonzóbbá váljon.

Férjével a középiskolában találkozott, aki bókokkal halmozta el őt és folyamatosan tudatta vele, hogy milyen gyönyörű. Nehéz volt elhinni, mivel ő nem tartozott a modell kategóriába. Lassan belátta, hogy a szépség a szemlélő szemében van. A női test nem a szépség és nem az érdemesség mértéke.

Kristyn első kisfia, Benjamin születése után rengeteg cikket és hozzászólást olvasott arról, hogy a nők visszanyerik régi alakjukat. A különböző oldalak abban segédkeznek, hogy az anyuka lefogyjon. A nők pedig mutogatják eredményeiket, már, ha egyáltalán a képek valósak. Éppen ezért Kristyn úgy határozott, megosztja a nagyvilággal a szülés utáni testéről készült fotóját.

Rengeteg rosszalló kommentet kapott. Az egyik hozzászóló olyan messzire ment, hogy tehetetlennek nevezte a nő testét és javasolta, hogy tornázzon és diétázzon. A bántó szavak nagyon rosszul estek az anyukának, de most már tudja, hogy mindez nem számít és nem kell foglalkoznia mások véleményével. A szépség nem a teste megjelenésében rejlik és az ilyen negatívumok nem némítják el őt többé.

“A testem otthona volt a fiamnak.”

A striák, hegek és más drasztikus testi változások minden anya számára nehezek lehetnek. De Kristyn pontosan tudja, hogy mennyire szerencsés, hiszen megtapasztalhatta az anyaságot. Sajnos nem minden nőnek van rá lehetősége, hogy anya legyen, de akinek igen, annak azt üzeni, hogy ne törődjenek azzal, mi történik a testükkel, mert az alakítható. Az élmény viszont, hogy egy gyermeknek adnak életet, leírhatatlan és csodálatos.

Kristyn tehát, fontos üzenetet hagyott azoknak a nőknek, akiknek mindig azt mondják, hogy nem szépek és nem elég jók. A szépség és a tökéletes alak múlandó. “A tested megjelenése nem határozza meg érdemeidet. Állj ki magadért és adj hitelt testednek! Végül megérted és tudni fogsz együtt élni azzal a testtel is, amiben egy új életet fejlődött.”